Sopron.info.hu

Újra itt van a nagy csapat

  2008 máj 29 / #sport

MKB Euroleasing Sopron - Magyar Bajnok 2008A mai meccs után, kilenc órakkor, a Tűztoronynál lelkes soproni  szurkolók gyűltek össze, hogy ”szűk, családi körben” köszöntsék az  MKB Euroleasig Sopron lányait. Kupa győsztes, Bajnok csapat érkezett, egytől-egyig fülig érő szájjal. A mai győzelem mindenki érdeme volt, az egész éves munkát ünnepelhették.

A Kupa volt a hab a tortán. Maga a mérkőzés, természetesen izgalmas volt. Zárójelben megjegyezném, hogy az egyik oldalon lévő eredmény kijelző rossz volt… A Pécs még tartotta magát az első negyedben, bár már ekkor sok volt a hiba. 

Triplákra összpontosítottak, de azok sorozatban kimaradtak. Ezzel  sokat veszített a Pécs, már az elején. Másfél percnél 18-14, a negyed végén 23-16 volt az eredmény. A következő negyedben a Pécs kilenc pont különbségig tudott csak felmászni. A Sopron nem hagyta magát, végig vezetett. Dobták a kosarakat, rendületlenül.

A Pécs persze válaszolt, szívósak voltak, tapadtak, ragadtak minden alkalmat, mint a piócák. Öt percnél 36-28, tíznél 47-32 volt az eredmény. A szünet után nem volt mese, folytatni kellett a lányoknak az első két negyed írdatlan iramát.

A vendég csapat nem a régi, ez teljesen egyértelművé vált. A szurkolóik kitartóan dalolták nótáikat. Utolsó pillanatig hitték, hogy megfordulhat a kocka. A Fortuna Sopronnal volt kegyesebb, a lányok elhúztak, mint a vadlibák. Gyönyőrűen játszott a csapat, a nagy hőség és a pszichés nyomás ellenére.

A harmadik negyed 64-50 – el zárult. A  győzelem pillanata 83-70 csúcsot ért el, itt a vége fuss el véle. Az érzelmek feltörtek a lányokból és a szurkolókból is.

A fekete-fehéreknél leesett a vesztés tantusza, a zöld-sárgák az örömtől repdestek! Jöhet a buli és a megérdemelt pihi.

Ki a jobb? Sopron! 

Lányok, gratulálunk Nektek!

Norbi, ügyi vagy te is!