Sopron.info.hu

Ultimátum

  2008 jan 17 / #lapszemle

FC SopronA többségi tulajdonost képviselő Első Magyar Mediátor Irodával előkészítő megbeszélésen a felek abban állapodtak meg, hogy a két tulajdonos közös akaratával – az FC Sopron Kft.-ben kialakult válságos helyzetre tekintettel a társasági alapszabálytól eltérő módon összehívva – 2008. január 17-én taggyűlést tartanak. E taggyűlésen megtörténhetett volna az adásvétel, de nemhogy az üzletrészvásárlásról nem tudtak tárgyalni és dönteni, még a taggyűlés is elmaradt, mivel az előzetes megbeszélések ellenére sem Palma úr, sem a képviselője a taggyűlés kitűzött időpontjában és helyszínén meg nem jelent és ki sem mentette magát.

A levél további részében Abdai Géza emlékeztette az elnököt, hogy az FC Sopron Kft. kritikus napokat él: licencét elvesztette, a játékosok a bizonytalan helyzet miatt új csapatokat keresnek és távozni akarnak, a klubot március 31-ig az igazolásokból és átigazolásokból kizárták, tőkéjét elvesztette, adósságállománya sok tízmillió forint, a csapatért szorítók érthető elégedetlensége és felháborodása egyre nagyobb.

A sportért felelős alpolgármester ezt követően – minden soproni nevében – az alábbi kérdéseket intézte a klub elnökéhez:

– Ön, mint a többségi tulajdonos képviselője, mit kíván tenni azért, hogy 2008. január 25-én az FC Sopron Kft. az MLSZ-nél befogadásra képes fellebbezést nyújtson be?

– Hajlandó és képes megszüntetni az MLSZ Elsőfokú Licencadó Testülete licencvisszavonó határozatában megfogalmazott hiányosságokat?

– Mi az ön elképzelése a soproni futball és azon belül a hivatásos labdarúgás jövőjéről?

Abdai Géza megismételte a város és az önkormányzat álláspontját, miszerint Sopron MJV Önkormányzata kész és képes mindent megtenni azért, hogy a hivatásos labdarúgásnak adjon egy esélyt a megmaradásra. Ezért – a képviselőtestület felhatalmazása alapján – kész és képes erőforrásokat rendelkezésre bocsátani a helyzet rendezésére, de az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján nem látja biztosítottnak az többségi tulajdonossal való további együttműködést, ezért megismételte a 2008. január 14-én küldött levélben foglalt vételi szándékát.

Egyúttal jelezte: amennyiben 2008. január 18-án 14 óráig a többségi tulajdonos érdemben nem reagál ezen ajánlatra, azt a város visszavonja, és az FC Sopron Kft. sorsát kizárólag a többségi tulajdonosnak, a Sopron MJV Önkormányzata közreműködése nélkül kell megoldania. Egyben felhívta Palma úr figyelmét, hogy a közgyűlési határozatok szigorún szabályozzák az önkormányzat mozgásterét, ezért a vételi ajánlat kapcsán legfeljebb technikai részletekről tárgyalhat, annak fő tartalmi elemeiről nem.

forrás: FC Sopron.hu