Sopron.info.hu

Ünnepi keretek közt

  2008 okt 05 / #programajánló

Ünnepi keretek köztA szerdai sikeres bajnoki rajt után hazai környezetben is bemutatkozik csapatunk. A vasárnapi Szekszárd elleni mérkõzést a hagyományos szezonnyitóink ünnepi légköre fogja körbe venni, díszvendégünk Károlyi Andi lesz. Székely Norbert vezetõedzõnket kértük meg egy kis értékelésre és esélylatolgatásra.

“A Gyõr ellen a várakozáson felül teljesített a csapat. Védekezésben extra teljesítményt nyújtottunk, az elsõ félidõben nem engedtük tiszta dobóhelyzethez jutni a hazaiakat, akik az alsó posztokat sem tudták megjátszani.

A védekezés mellett a sebesség különbség volt a döntõ. Gyors támadásokat vezettünk, ellenfelünket viszont precíz védekezésünkkel lelassítottuk. Az idõ múlásával az önbizalmunk is egyre nõtt, felszabadultan, jól játszottunk.

Egy ilyen hosszú sorozatnál fontos, hogy megfelelõ pihenõ idõt adjunk a kulcsjátékosoknak, így külön öröm, hogy a fiatalok éltek a játéklehetõséggel. A légkört még szokniuk kell, de egyre több feladat hárulhat rájuk a jövõben. Jó érzés volt, hogy szurkolóink is ott voltak velünk a rajton, akik hazai pályát teremtettek nekünk.

Meg kell dicsérnem a beugró játékvezetõket, Szabó Pistin látszott hogy gyakorló játékvezetõ, de Sery is tökéletesen mûködött közre. Hozzáteszem, nagy szégyenfoltja a magyar kosárlabdának, hogy a rajtig nem sikerült megegyeznie a feleknek.

Vasárnap az a Szekszárd lesz az ellenfelünk, mely sokáig jól tartotta magát a Pécs ellen. A Szekszárd egy átalakult, a külsõ posztokon megerõsödött csapat, két amerikai légióssal, és bizonyára azt a szervezett, kultúrált kosárlabdát láthatjuk tõlük, mely már a tavalyi szezonban is jellemezte õket. Védekezésben igyekszünk majd távol tartani õket a palánktól, és a megszerzett labdákból indulni, könnyû kosarakat szerezni. Támadásban azt a lendületet várom magunktól, amit a Gyõr ellen is mutattunk.

Remélhetõleg ma már a betegségen átesett Hadarics Kinga is edzésbe tud állni, és ha úgy adódik, akár a szombaton érkezõ amerikai játékosunk, Amber Holt bemutatkozására is sor kerülhet. Edzõi szempontból ugyan nem szeretem az ilyen ünnepi hangulatban zajló mérkõzéseket, ahol nehéz az igazi feladatra koncentrálnia egy játékosnak, de csodálatos érzés az elõzõ évi sikerekre emlékezni, mely azt mutatja jól dolgoztunk, jó úton haladunk!”

wb-sopron.com

MKB-Euroleasing Atomerõmû-Szekszárd 2008. 10. 05. – 18:00 MKB Aréna