Sopron.info.hu

Vágó István hadat üzen a boszorkáknak!

  2007 aug 13 / #ezo

Forrás: www.bomon.huDrasztikus lépést tervez Vágó István az ezotéria képviselői ellen. A népszerű műsorvezető egy olyan társaságot akar létrehozni, amely minden erejével a kuruzslók, varázslók és távgyógyítók ellen küzd.
 
 Vágó fő célja, hogy bíróság elé állítson minden “boszorkányt”, táltost és jóst, hogy a törvény színe előtt bizonyítsák képességeiket.
 Nagyon megbüntetném azokat, akik az emberi hiszékenységből húznak hasznot, ezért van szükség a Szkeptikusok Társaságára – mondta Vágó István.


 Egy ismert “boszorkány” szerint nem világos, milyen jogalapon indíthatna eljárást ellenük a műsorvezető. Egy sebész adott esetben látványos eredményt produkál, de mi a helyzet a pszichológussal? Arra nincs kézzel fogható bizonyíték, mégis tudjuk, hogy hasznos – mondta Vito.
 
 A főleg nyugdíjasoknak szóló, hetente megjelenő Képes Újságban harcol ezentúl Vágó az ezotéria, a horoszkóp, az auraolvasás vagy éppen a kézrátétel ellen.
 
Vágó István hadat üzen a boszorkáknak! Vágó István rovatot indít a Képes Újság című hetilapban, ahol az ezotériával, az okkultizmussal és egyéb sarlatánsággal veszi fel a küzdelmet. A “Sarlatánok kíméljenek!” címmel futó rovatban hétről hétre zavarba ejtő kérdéseket tesznek majd fel a Vágó István fémjelezte Szkeptikusok társaságának tagjai a tudományosan megalapozatlan elméletekkel kapcsolatban.
 
 “Akik hisznek ezekben, sohase kérdik meg: tessék mondani, mivel tetszik bizonyítani ezeket az állításokat? Hol a bizonyíték arra, amit pl. a Vízöntő jegyében születettekről mond? Készült már erről felmérés, jegyzőkönyv, vizsgálat, kettős vak-kísérlet? Vagy csak mert már régóta mondják, már el is kell igaznak fogadni?” – fogalmaz Vágó István az új rovat, még meg nem jelent bevezetőjében.
 
 A Képes Újságot a Népszavát is megjelentető Editorial Kft. adja ki, a negyvenhét éve folyamatosan megjelenő lap olvasótáborának döntő többsége ötven év felettiekből áll. A lap nem tagja a Magyar Terjesztés Ellenőrző Szövetségnek, így a Képes Újság eladott példányszámát csak becsülni lehet, úgy tudjuk, 10-15 ezer fogyhat a lapból hetente.
 
 
 Forrás:
 Független hírügynökség
 http://www.index.hu/
 
 Összeállította: Demuth János
 http://www.ezoterikasopron.uw.hu/