Sopron.info.hu

Valenciába igazol a Sopron csapatkapitánya

  2011 máj 13 / #sport

Honti Kata, a magyar bajnok MKB-Euroleasing Sopron válogatott kosárlabdázója ősztől Spanyolországban folytatja pályafutását.

A soproni klub honlapjának tájékoztatása szerint a csapatkapitány egyelőre egy évre kötelezte el magát a márciusban Euroliga-négyes döntőbe jutott – és végül negyedik helyen végzett – egyesülethez.

“Már korábban sem volt titok, hogy kacsingattam külföld felé, mivel szerettem volna magam kipróbálni egy másik közegben is, ahol új feladatok, lehetőségek várnak rám” – nyilatkozta a 23 éves játékos. “A Valencia részéről most egy olyan visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam, mely mindenben megfelelt az elképzeléseimnek.

A szerződésem egy évre szól, nagyobb távlatokban most nem is gondolkodom. Szomorúan veszek búcsút, de meg kell tennem ezt a lépést. Természetesen ez a klub, és szülővárosom az örök otthonom marad, és előbb-utóbb mindenképpen visszatérek. Köszönöm mindenkinek a támogatását, szeretetét, mely Sopronban körülvett, és bízom benne, hogy visszatérésem után fogunk még közösen fényes sikereket elérni!” – tette hozzá.

nso.hu