Sopron.info.hu

Van, akinek presztízs lesz, s akad aki “csak” győzni akar

  2010 jan 07 / #sport

Érdekesnek, izgalmasnak, s csapatunk néhány játékosa számára – ha szabad ezt a közhelyszerű kifejezést használni – kifejezetten pikánsnak ígérkezik a szombati, Kecskemét elleni hazai bajnoki.
A Soproni KC jelenlegi keretéből nem kevesebb, mint négy játékos szerepelt az elmúlt években a Hírős Város csapatában, ráadásul hárman közülük az előző évadban is ott kosárlabdáztak.

Az alábbi kis összeállításunkban arra voltunk kíváncsiak, mit várnak ex-kecskeméti játékosaink,és hogy mennyire tekintik presztízsmeccsnek a szombati derbyt.

A legrövidebb időt Matthew Knight töltötte Kecskeméten. ausztrál centerünk az előző évadban az alapszakasz második felében kosarazott az akkor még Univer néven szereplő együttesben, ám mivel – többek között a Sopronban elszenvedett vereség miatt – nem jutott be a felsőházba a kecskeméti együttes, az alsóházi rájátszásra már nem maradt:

– Nagyon várom már a Kecskemét elleni mérkőzést, de ahogy hallom, nagyon átalakult az a csapat. Talán mert nem töltöttem ott túl sok időt, nem tekintem presztízsmeccsnek a találkozót, de mint minden meccsen, most is minden erőmmel azon leszek, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról.

Hasznos volt a keddi edzőmeccs, megmutatta, min is kell javítani, bízom benne, hogy sikerül.

Más az elképzelése a szombati meccsről válogatott bedobónknak, Molnár Bandinak:

– Nekem presztízsmeccs lesz a Kecskemét elleni. Volt már pár klubváltásom, és azt gondolom, előző csapata ellen mindig bizonyítani akar az ember, még akkor is, ha hétvégi ellenfelünk nagyon átalakult. Biztos vagyok benne, hogy nem a hétközi edzőmeccsen mutatott játékunkat láthatják szurkolóink, s hozzásegítenek hazai veretlenségünk megőrzéséhez,

Szabó “Szöszi” a szombati meccs kapcsán inkább Matgt Knight vélekedését osztja – igaz ő azért nem váltott oly sokszor csapatot, mint Bandi:

– Két évet játszottam Kecskeméten. Nekem a szombati meccs nem lesz presztízs, de ahogy minden meccsen, szombaton is nyerni szeretnék. Ráadásul roppant fontos lesz a mérkőzés, s az, hogy megőrizzük a hazai veretlenségünket.

A leghosszabb időt Halmai Tomi játszotta Kecskeméten, ő három szezont húzott le ott.

– Három év, az három év, nekem igenis presztízsmeccs lesz a szombati. Nyerni akarok, gondolom, mint mindenki a csapatból, úgy érzem, szerencsére a bokasárülésem elmúlt, úgyhogy készen állok a játékra a Kecskemét ellen.

sakc.hu