Sopron.info.hu

Vasárnap tartják a hagyományőrző bánfalvi búcsút

  2009 szept 12 / #helyi

Délelőtt a fiatalok műsorára, az evangélikus istentiszteletre és a felújított Mária-szobor felszentelésére, délután vidám, hagyományőrző felvonulásra, szórakoztató műsorra, este pedig, bálba várják az érdeklődőket.

Külön bográcsgulyás-főző verseny, ügyességi játékok és kézműves foglalkozás is lesz, az immár évek óta nagyon népszerű eseményen.

Idén is megtartják a bánfalvi hagyományőrző búcsút, amely szeptember 13-án, vasárnap 10 órakor a Hajnal téren felállított sátorban Abdai Géza alpolgármester reggeli ünnepi köszöntőjével kezdődik, amelyet a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum fiataljainak és a bánfalvi óvodásoknak műsora követ.

A kettős keresztnél tartott koszorúzás után, 10.15 órakor kezdődik az evangélikus istentisztelet Eszter Heinrichs és Michael Heinrichs lelkésszel.

11 órakor a felújított bánfalvi Mária szobor felszentelését tartják a közeli Ady Endre úton, az óvoda előtt, ahol a Bánfalvi Kórust hallhatják az érdeklődők.

15 órakor kezdődik a hagyományőrzők vidám felvonulása a Brennbergi úton a Juventus Fúvószenekarral, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóival és minden érdeklődővel.

A Hajnal téren – szintén a hagyományok szerint – koszorút helyeznek el az evangélikus emléktáblánál.

16.15 órakor kezdődik a Hajnal téri színpadon a műsor, ahol ünnepi jókívánságait Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője mondja el.

Fellépnek a Bánfalvi Kórus, a Testvériség ifi- és felnőtt néptáncosai és harmonikaszó is szórakoztatja majd a közönséget, Karácsony Róbert játékával.

sopron.hu

0914banfbucsuc09.jpg

A nap folyamán a Bánfalviak fakanállal! Elnevezésű bográcsos főzőversenyre várják a helyieket és a vendégeket, be lehet nevezni a Ki a legény? ügyességi és népi játékokra, és lesz kézműves játszóház is.

0914banfbucsuc13.jpg

18.30 órától esti bálra muzsikál a Soproni Rézangyalok Quintett.

A rendezvényre mindenkit szeretettel vár a szervező, Bánfalváért Baráti Kör Egyesület.