Sopron.info.hu

Vascsövekkel kergették a soproniakat

  2010 márc 29 / #sport

Bük, március 28., 21.21 A Bük-SVSE bajnoki után a helyiek rátámadtak a randalírozó vendégdrukkerekre.

A Bük-Soproni VSE NB III-as bajnoki labdarúgó-meccs tömegverekedéssel ért véget: a randalírozó soproni szurkolókat vascsővel, fejszével kergette meg néhány büki lakos. Végh Tibor, az SVSE edzője a kispadról látta a történteket, a következőket nyilatkozta a kisalfold.hu-nak:

– A pálya túloldalán a soproni drukkereket néhányan elkezdték üldözni. Azt nem lehetett látni, hogy volt-e náluk valamilyen tárgy, vasrúd, vagy fejsze, erről csak később hallottunk. A szurkolóink az egyik kapu mögött menekültek, és futottak ki a nézőtérről – idézte fel Végh a történteket a megyei napilapnak.

– Legalább negyvenen kísérték el a csapatot a mérkőzésre, nem tartom valószínűnek, hogy öt-hat fegyvertelen ember elől elfutottak volna. Állítólag már a meccs előtt szóváltás, vita volt a hazai és a soproni drukkerek között, onnan fajultak el az események a verekedésig – emlékezett Végh..

A meccset annyiban zavarta a rendbontás, hogy 4-5 percig állt a játék. A bíró nem rendelte be az öltözőbe a játékosokat. Megvárta amíg újra nyugodt lett a hangulat és folytatódott a találkozó.

– A lefújás után találkoztunk néhány sáros ruhás soproni szurkolóval, akiknek szerencsére nem esett nagyobb bajuk. Úgy tudom, hogy a kiérkező rendőrök még időben közbeléptek, és nem sérült meg komolyabban senki – számolt be róla a soproniak edzője

nb1.hu