Sopron.info.hu

Végzetes második negyed

  2009 okt 04 / #sport

Matt Knight megállíthatatlan volt a meccs elején, jórészt az ő ponterős játékának köszönhettük, hogy mi kezdtünk jobban. Barro pályára lépésével összeszedettebbé vált az Olaj játéka, fel is jötteka hazaiak, jókor jött a mi csereemberünk, Pojek hármasa, így aztán előnnyel zártuk a nyitó negyedet.
Sajnos a második szakasz elején Kelley és Barro révén nemcsak fordított, de pár ponttal el is húzott az Olaj, amely egy 9-3-as rohammai indította a szakaszt. Aztán Fodor és Rice is megvillant, a játék ezen időszakában valóban a szolnoki játékosok jobb egyéni képessége dominált, mi Donta találatai révén próbáltuk tartani a lépést a hazaiakkal.

A negyed közepe a miénk volt, visszaküzdöttük magunkat 2 pontra, éppen ezért jött nagyon rosszkor a fiatal Szabó Péter triplája. Ráadásul ez a találat egy 9-0-s hazai rohanás kezdetét jelentette, a fiatal szolnoki még egy triplát bevágott nekünk ezalatt. A félidő végéig lendületben maradt az Olaj, széteső csapatunk ellen tetemes előnyre tett szert. Sajnos a csapatkapitányként debütáló Davidnek nem ment a játék, csak erőlködött. Amikor azonban 10 pont környékére küzdöttük fel magunat, újra jött a Kelley-Barro kettős, s ismét megnyugtató lett az Olaj előnye.

A negyed közepén a visszatérő Grebenár jóvoltából újra közel 20 pontra nőtt a hazai csapat előnye, együttesünkből sajnos egyedül Matt nőtt fel a feladathoz. A negyed végén Cseh triplájával a különbség 20 pont fölé nőtt.

Ahogy a meccset, a második félidőt is jól kezdtük, egy 9-2-es rohammal.

A záró negyedben Brooks magára talált, csökkentette a különbséget, sőt amolyan magányos harcosként szinte egyedül hozta 10 ponton belülre a csapatot. Kár, hogy nem korábban kezdett parádézni. Szabó, a hazaiak fiatalja azonban ekkorra is tartogatott egy “gyilkos” triplát.

A két csapat játékosállományát összevetve a 10 pontos vereség talán még hízelgő is a fiúkra nézve, ám ebben a meccsben az előzmények és az első negyed alapján több volt, de a második negyedet nagyon elrontotta a csapat. Az pedig egy a Szolnoknál gyengébb csapat ellen is kevés, ha csupán a dupla-duplát (20 pont 12 lepattanó) elérő Matt és Pojek hozza magát…

Szolnoki Olaj KK – Soproni KC 82-72 (17-19, 33-14, 19-17, 13-22)
Szolnok: Fodor 8, KELLEY 17/12, Vesztergom, Rice 13/6, GREBENÁR 11. Cs: BARRO 17, SZABÓ P 12/12. , Cseh 6/6, Harazin, Tóth V.. Edző: Horváth Imre.
Sopron: Richardson 11, Brooks 17/3, Molnár A. 6/6, Szabó Zs. 7/3, KNIGHT 20 . Cs: POJBICS 9/9 , Gombás, Halmai, Keresztes 2,
sakc.hu