Sopron.info.hu

Vereség a bajnoktól

  2007 máj 28 / #sport

Vereség a bajnoktól Nyári melegben, viharos széllökésekkel kísérve, csaknem félezer szurkoló előtt kezdődött el a Bakony Csoport rangadója, a bajnoki címet már hetekkel ezelőtt megszerző Ajka és második helyen álló csapatunk között a Városi Stadionban.

Tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, az Ajka átadta a kezdeményezést csapatunknak, mi mezőnyben jól járattuk a labdát. A remekül védekező vendégek mellett nem sok területünk maradt a játékra, a 16-os vonalánál minden támadásunkat megszűrték a védők. Csak távoli lövésekig jutottunk, de ezek elkerülték az Ajka kapuját. A vendégek a mi hibáinkból éltek, de tudatosan adták át a területet és a középpályásaink bizonytalanságát kihasználva remekül kontráztak. Egy ilyen helyzet után a rutinos Csörnyei ajtó-ablak helyzetben nem hibázott és hamar megszerezte a vezetést. Nem változott a játék képe, továbbra is mi birtokoltuk a labdát, de rengeteg hibával játszottunk. Fordulás után folytatódott a hazai fölény, de egy újabb középpályás labdavesztés megpecsételte a sorsunkat. Sakk-matt helyzetből újra Csörnyei volt eredményes. Dícséretes, hogy továbbra sem adtuk fel a harcot, a vége előtt negyedórával sikerült is a szépítés. Ígéretes és veszélyes szögletek és szabadrúgások után sem sikerült többször betalálnunk és kitámadó csapatunk mellett a 92. percben újabb gólt ért el az Ajka és ezzel 3:1 lett a vége. A jobb erőkből álló rutinos vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot, tudatosabban és taktikusabban játszott nálunk, maximálisan kihasználva hibáinkat, de ezekből a meccsekből lehet igazán tanulni. Az már csak elvi kérdés, hogy mi lett volna, ha a második félidő közepén Varga Adrián szándékos letalpalásáért ( le is kellett cserélni) a játékvezető jogosan kiállítja Mártont… A második hely sorsa az utolsó fordulóban dől el, mi Pápára látogatunk, most még egy ponttal megelőzzük a fordulóban magabiztosan győztes Andráshidát és Sárvárt. Hajrá Sopron!

SVSE-GYSEV – Ajka 1:3 (0:1)
Sopron, 500 néző

SVSE-GYSEV: Rabóczki – Geeb – Katona – Reineck – Horváth – Párkányi – Varga A. ( Német N.) – Lendvai ( Homor)- Szabó (Varga B.) – Legoza – Varga D.

Ajka: Umegh – Bobics – Czafit – Giron – Márton – Szölöskei ( Fehér) – Cseke ( Purt) – Kálcsó – Csörnyei – Varga