Sopron.info.hu

Vereség a pécsiektől

  2009 febr 13 / #lapszemle

Mindkét csapat remekül védekezett, az első kosárra csaknem másfél percet kellett várni. Dénes dobása 3 pontot ért a vendégeknek. Újabb másfél “pontatlan” perc után “Körte” egyenlített, majd P. J Couisnard bődületes zsákolással köszönt be.

Ezután az ő remek megoldásaival pár ponttal elllépett csapatunk, nem gondoltuk volna, hogy P. J. barátunk erre az estére el is lövi az öszes puskaporát, pedig sajnos ez történt. Sztojan Ivkovics használta csapata hosszúés erős kispadját, az első negyed hajrájára négy cseréjét is pályára küldte. Meszlényi a 9. percben cserélt először. A szakasz végén három akciót is triplával fejeztek be a pécsi cserék, Alekszics kétszer, Kapov pedig egyszer talált be távolról, így fordított a Pécs.

A második szakasz elején Dénes megkapta 4. hibáját. Mindkét oldalon keményen, szigorúan védekeztek a felek, s ez ahhoz vezetett, hogy támadásban mindkét fél részéről sok rossz dobáshoz, eladott labdához vezetett. Manny remekül őrizte a pécsi centereket, sőt néhány parádés, látványos szerelésre is futotta az erejéből.

A szakasz közepén Cruz triplájával és Vesztergom két ügyes, indítás után dobott kosarával újra elhúztunk, s mivel a védekezés továbbra is hatékony volt Sopron, s ezt az előnyét fegyelmezett, szervezett védekezés mellett tartani is tudta.

A második félidő elején Dies kiosztotta harmadik bődületes blokkját, de a pécsiek az első félidőben észrevétlen Kelley vezérletével megkezdték a felzárkózást. Sajnos támadásban teljesen tanácstalanokká váltak a fiúk, a a pécsiek kiszorították játékosainkat a palánk alól. Fiaink rossz ritmusban, egyénileg erőlködtek, távolról – eredménytelenül.

Hiába kért kétszer is gyors egymásutánban időt edzőnk, a negyed első felében csapatunk mindössze írd és mondd két pontra volt képes. A pécsiek remek lábmunkával megállították a betöréseket, egy-egy vitatható esetnél pedig szurkolóink nagy bosszúságára néma maradt a játékvezetők sípja. Nem tudta csapatunk e megszokott lendületes játékát játszani.

A vendégek is triplákkal operáltak, de ők kialakították a tiszta dobóhelyzeteket,s Kapov és Alekszics ahogy az első félidőben, most is betalált. Együttesünk hosszú kosárcsendjét Vesztergom törte meg, majd Brooks távoli duplája után felcsillant az esély a felzárkózásra, de Kelley azonnal dobott egy hármast, így a Pécs jelentős előnnyel várhatta a záró szakaszt.

A befejező negyedben Brooks amolyan minden mindegy alapon távoli találatokkal megpróbálta felhozni a csapatot, ám a Pécs két klasszisa, Kelley és Alekszics vezetésével minden felzárkózási kísérletet visszavert, ráadásul nálunk amikor mégigazán szorossá tehettük volna a meccset, jött egy-egy rossz bejátszás, egy-egy nagy nehezen megszerzett labda eladása. A Pécs pedig volt annyira jó csapat, hogy a hibákat könyörtelenül kihasználja.

Meszlényi Róbert: – Az első félidőben tudtuk tartani a ritmust. Szünet utána szabályok nélküli játék nem ízlett a fiúknak, kiestek a ritmusból. A Pécs erősebb csapat, mint mi vagyunk.

Sztojan Ivkovics: – Az első félidőben sok labdát eladtunk, de szünet után fegyelmezettebben,szervezettebben játszottunk, így sikerült fordítani. Ha nem is a legjobb kosárlabdázókkal, de a legjobb emberekkel dolgozhatok.

A mérkőzés végén a játékvezetőket az elégedetlen szurkolók füttykoncerttel és szavalókórussal búcsúztatták. Megkérdeztük Bokor Ákost, hogy ilyen és ehhez hasonló esetekben mire számíthat a klub.

“Az eseményeket az ellenőr feljegyezte és feljelentette a csapatot. Eddig is volt büntetésünk, ismerve az MKOSZ anyagi helyzetét, biztos, hogy most is pénzbírságra számíthatunk.

Meg kell találnunk a hangot szurkolóinkkal, mert szükségünk van biztatásukra, ugyanakkor nekik is meg kell érteniük, hogy minden pénzbüntetés érzékenyen érinti csapatunkat. A játékvezetőkről annyit, hogy talán a harmadik negyedet kivéve szerintem korrektul vezették a mérkőzést, talán hazai viszonylatban túl korrektul is.

Nem nagyon éreztük a hazai pálya előnyét, ami nem lenne baj, ha minden mérkőzést- idegenben is- így vezetnének a kollégáik is. Érdekes módon Körmenden vagy Dombóváron nem ezt érzékeltük. Amíg ez nem következik be, addig sajnos úgy érezzük és érzik a szurkolóink is, hogy az ilyen bíráskodás minket sújt. Azt azonban le kell szögeznem, hogy nem rajtuk múlt a vereség, a mérkőzés végén gratuláltam nekik és kértem, hogy lehetőleg idegenben fújjanka legközellebb nekünk.”

Sopron NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, 1100 néző. V: Földházi, Hegedűs, Tóth K.
Sopron: Cruz 11/3, BROOKS 24/12, Couisnard 7/3, Körtélyesi 5/3, Dies 6. Cs: Csorvási 2, VESZTERGOM 7, Boldizsár 2. Edző: Meszlényi Róbert.
Pécs: Wittmann 9, KELLEY 18/6, Dénes 5/3, Tóth N., Czigler 2. Cs: Bencze 5, ALEKSZICS 19/15, Grebenár 4, KAPOV 11/9. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

sakc.hu