Sopron.info.hu

Vereség-de emelt fővel

  2008 nov 24 / #lapszemle

A két kezdőcsapatban volt összesen hét amerikai, egy Puerto Rico-i és két magyar kosaras. Az első percekben szinte minden akció kosárral végződött, majd eladott labdáink után ellépett a Paks.

A negyed hajrájában feljavult védekezése, viszont támadásban kapkodtunk, így tartotta pár pontos előnyét az ASE.

Csaplár-Nagy két triplájával indult a második szakasz, gyorsan 10 pontra nőtt a paksi előny. Erőlködve, sok hibával kosaraztunk, első kosarunkra három és fél percet kellett várni, de ez tűzbe hozta a hazai publikumot, hiszen Cruz labdáját Körtélyesi a levegőben úszva húzta a paksiak kosarába.
Sajnos ahelyett, hogy lendületbe jöttünk volna, következett egy-két vitatható szituáció, amelyeknél ellenünk ítéltek a játkvezetők. Talán ettől is maradtak higgadtabbak, türelmesebbek a paksiak, s tovább növelték előnyüket.

A félidő hajrájában Cruz ugyan dobott két triplát, de Gosa és Johnson révén mindenre volt válaszuk a vendégeknek. A félidő végén egy-két paksi hibát kihasználva Boldizsár triplájával és Cruz pontjaival 10-en belülre került a Sopron.

A második félidőt is a vendégek kezdték jobban, a soproni csapat nem tudott tiszta helyzeteket kialakítani a rendkívül szervezetten védekező paksiakkal szemben, a vendégek 6-0-s rohammmal indítottak szünet után. Meszlényi Róbert időékrése után volt ugyan egy felvillanása a soproni csapatnak, ám a Paks hamar rendezte sorait, ráadásul ismét jött két-három vitatható eset számunkra kedvezőtlen ítéletekel, így a Paks az egyébként ugen jól játszó Gosa és Johnson vezetésével újfent elhúzott.

Míg a négy paksi légiós közül kettő nagyon jól játszottak, a másik kettő pedig hozott egy jó átlagot, addig soproni oldalon csak Cruz játszott jól, Brooks és Couisnard pedig kifejezetten gyengén, erőlködve. Bár Boldizsár meg-megvillant, a Paks gond nélkül tartotta 10 pont fölötti előnyét. A harmadik negyed végén felforrósodott a légkör. Talán náhűny korábbi vitatható esetnél, csapatunk ellen meghozott ítélet után egy szabálytalanságot vehemensen vitató Meszlényi Róbert ellen technikai hibát ítéltek a bírák.

Az ezért járó büntetőket már a záró szakasz elején dobta be Csaplár-Nagy. A hajrában is csak egy-egy felvillanásra futotta a sÖrdögöktől, a Paks légiósai vezérletével magabiztosan tartotta előnyét, s bár a végén a magára találó Couisnard révén szorossá tette a meccset a sÖrdögök, de a Paks ervényre juttatva, hogy játékosállománya erősebb a soproni csapaténál, gond nélkül nyert.

Meszlényi Róbert: -Ennyivel jobb csapat a Paks, végig futottunk az eredmény után.

Sabáli Balázs: -Tartottam a meccstől, gyors, dinamikus jó csapatnak tartom a Sopront, ráadásul nekünk hat nap alatt ez volt a harmadik mérkőzésünk. Szerencsére frissen, jól játszottak a fiúk, s most ellenfelünk tűnt kissé fásultnak.

A mérkőzésen volt bőven tüntetés a játékvezetők ellen, s a találkozó ellenőre is bőszen jegyzetelt, többek között egy a pályára dobott öngyújtóról, valamit trágár szavalókórusról. A mérkőzés várható utóéletéről a következőket mondta Bokor Ákos, klubunk ügyvezetője: “Tény, hogy nem, játszottunk jól, több játékosunk teljesítménye is elmaradt az illető valós tudásáról. Ám sportvezetőként a csapat iráni elfogultságot vállalva el kell, hogy mondjam : több alkalommal is volt olyan a mérkőzés során, amikor egy-egy szép, látványos, közönségünket tűzbe-lázba hozó megmozdulás után, vitatható szituációkban a csapatunk ellen szóló játékvezetői ítélet megtörte fiaink lendületét, s ezt érezve tüntettek szurkolóink.

Meg kell mondjam, nagy érdeklődéssel várom a paksi csapat szolnoki óvása után a fejleményeket, ugyanis a dolok jelen állása szerint ahogy a tudósításokból hallani lehet, a Szolnok azzal, hogy szurkolói gyakorlatilag lincshangulatot teremtettek a csarnokban meg tudta verni a Paksot, meccset nyert az ASE ellen. Szurkolóink Sopronban már mind a két csapatot láthatták, és tegnap az Atomerőmű nagyságrendekkel jobb csapatnak tűnt a pár hete láttott szolnoki együttesnél.

Rögtön szeretném hozzátenni, nem tenne jót a sportágnak, ha a játékvezetők terrorizálása kellene adott esetben egy-egy csapatnak a győzelemhez. Várhatóan minket is megbüntetnek, de azt gondolom, ez a meccs egy békés, baráti játszadozás lehetett ahhoz képest, amit a Szolnok-Paks meccsről hallani lehetett. Tény, hogy most is voltak játékvezetői tévedések, de ezzel együtt szurkolóink – akiknek ezuúton is köszönöm a buzdítást, a támogatást – többet segítenének, ha jóval inkább a srácok buzdításával, mint a játékvezetéssel törődnének.

Persze azzal is tisztában vagyok, hogy ehhez jobb játék kell. De ne feledjük, a két legutóbbi mérkőzésen a bajnok Falco, majd a kupagyőztes Atomerőmű volt az ellenfelünk.”

Bokor Ákos zárszavában hozzátette: szakértőkkel, gyakorló játlékvezetőkkel is megtekintették a Falco elleni meccs felvételét, s bár játékvezetői hibát, tévedést sokat láttak, műhibát nem. Ezek után a klub visszavonta az óvást, amelynek szándékát bejelentették a mérkőzés lefújása után. Tegyük hozzá, így klubunk megspórolta az igen tetemes óvási díjat, amely 150 000 forintra rúgott volna.

Soproni sÖrdögök-Atomerőmű SE 86-96 (19-23, 24-29, 19-23, 24-21)
Sopron 1000 néző. V: Bognár, Farkas, Kapitány.
SOPRON: CRUZ 25/15, Brooks 6, Couisnard 16/6, Körtélyesi 6, Dies 11. Cs: Csorvási 6, Halmai, Vesztergom 2, BOLDIZSÁR 14/6. Edző: Meszlényi Róbert.
PAKS: Nichols 10, WILLIAMS 12/3, GOSA 22/3, JOHNSON 17, Gulyás 6. Cs: MÉSZÁROS 10 , CSAPLÁR-NAGY E 19/6 ., Kiss Zs. Edző: Sabáli Balázs.

sakc.hu