Sopron.info.hu

Visszatekintés Ördögi szemmel, azaz Végh Tibor évértékelése

  2009 júl 26 / #sport

Elindult a csapat egy sikeres úton. Várható további fejlődés?

„Hosszú még az út. Nagyon sokat kell még tenni, hogy lássuk a célt! Rengeteget kell dolgozni! Lesznek változások, a keretből biztosan távoznak páran, és érkezőket is várunk. Mi hosszú távra tervezünk. Két módja van az eredményes munkának: vagy 100 millió euróért megveszünk mindenkit, vagy a magunk módján alakítgatjuk a csapatot. Még az út elején vagyunk.”

Fiúkkal sikerült megtalálni a közös nevezőt?

„Úgy gondolom elfogadtak. Látják, hogy komolyan veszem. Látják, érzik, hogy nekem a futball rettenetesen fontos. A közös hangot könnyű volt velük megtalálni. Teljesen jó a munkakapcsolat, és a pályán kívül is megértjük egymást.”

Mennyire elégedett a tavaszi eredményekkel?

„A tavaszt három szakaszra lehetne osztani. A téli szünet után jó kezdést láthattunk. Győzelmek, és szoros meccsek követték egymást, panasz nem lehet a csapatra. Aztán következett három nem várt vereség. Tény, lehetett volna akár jobb is! Ha a megkezdett úton előbbre leszünk, biztos vagyok benne, hogy másképp alakulnak majd ezek a meccsek. Jövőre Tomaj, Hali meccseket mindenképpen be kell húznunk! És következett az év utolsó hat meccse, melyet veretlenül vívott meg a gárda. Stabilitásban sokat fejlődött a csapat.

Szem előtt tartották a szemléletet, mely szerint nem szabad veszíteni. Jól szerepeltünk, játékunkkal kiérdemeltük a győzelmeket. A Lipót elleni győzelem sokak szerint meglepetés, szerintem mégis megérdemelt volt. A csesztregi döntetlent is reálisnak tekintem. Azonban mi most nem helyezésekben gondolkodunk. Megkezdtünk egy utat, az a fejlődéshez, és az előrelépéshez vezet. Most nem az a lényeg, hogy a középmezőnynek éppen hányadik helyén tanyázunk, hanem az, hogy dolgozzunk, küzdjünk tovább!”

Mit tud mondani a csapatról?

„Mindenképpen elégedett vagyok a fiúkkal. Bár sérülések és kiállítások hátráltatták a munkánkat. De aki ott volt megpróbálta a legtöbbet nyújtani. A csapat nagy részétől pozitív visszajelzést kaptam. Összességében elégedett vagyok, de javítani mindig lehet! Varga Zoli 18, Lego 10 góljával is elégedett lehetünk, így a csatárokkal nem volt gond. De ez nem csak az ő érdemük a sok gól, hiszen valakinek passzolni is kellett. A középpályánk is jól teljesített, sokat segítettek a támadásban.

Viszont a középpálya kevesebbet segített hátul, ahol amúgy is hiányosak vagyunk. A kapusokkal is elégedett vagyok, nem volt olyan meccsünk, ami a kapusokon ment el. A védekezéssel, és nem a védőkkel van gondunk. Túl kevesen vagyunk a hátsó alakzatban, így például Decsa kényszerből játszott hátul. Három fontos védőnk is hiányzik.„

Várhatók új igazolások?

„Az elképzelés szintjén vannak tervek, a realistást majd meglátjuk. Két védőt mindenképpen jó lenne igazolnunk!”

Milyen esélyeket lát a következő szezonra?

„Lecsökkentik az NB3 létszámát. A következő bajnokságban csak az első kilenc marad bent. Így minimális célunk a kilencedik hely, maximális a bajnoki cím.  Az NB2es csapatok és a megerősödött megyei bajnokok erősebbé teszik a bajnokságot. Minimális célunk a bent maradás. És csak három csapat jut fel. Négy riválisunk ment el, és csak kettő jön. Szorosabbá válik ezzel a mezőny, élesebb csaták várhatók.”