Sopron.info.hu

Visszavágnánk az alapszakasz vereségért!

  2009 ápr 21 / #lapszemle

A jól sikerült bajnoki döntõ rajtja után szerdán már Szegeden folytatódik a párharc 16.30-tól. Egy gyõzelemmel igen közel kerülnénk a bajnoki címvédéshez, mellyel csapatunk is tisztában van.

Csapatunk már a mai edzés után Szegednek vette azt irányt. Székely Norbert vezetõedzõnket a buszon értük utol, és az iránt érdeklõdtünk, mik azok a pozitív elemek, melyekbõl építkezhetünk szerdán, illetve miken kell változtatnunk?

“A védekezésünk ezúttal is stabil volt, igaz volt olyan eleme, melyen még mindig van mit javítanunk. Itt a lepattanók begyûjtésére gondolok, mely téren az elsõ félidõben alul maradtunk ellenfelünkkel szemben.

A pick-and-roll védekezésünkön alakított apró változtatások úgy tûnik jó hatással voltak a védõmunkánkra, ahogyan az egész pályás letámadás is elérte célját. Ellenfelünk láthatóan fáradtabban mozgott a második félidõben.

Támadásban még több kreativitásra lesz szükségünk! Jobban össze kell hangolnunk az átadásainkat, mely alapvetõ elem az olyan rizikós védekezés ellen, mint amit a Szeged is alkalmaz. Ahogyan a magas-alacsony váltások után kialakuló szituációkat is hatékonyabban kell megjátszanunk. A külsõ 1-1-ek jól mûködtek, itt igazából a leosztások terén lehetne még javulnunk.

Természetesen gyõzni megyünk Szegedre! Nagyon nehéz mérkõzés vár ránk, jó lenne, ha a nagy távolság ellenére sok szurkolónk el tudná kísérni a csapatot. Szükségünk lenne rájuk!

Horváth Zsuzsi hétfõn összeszedett sérülése javult, de ma még nem tudott edzeni. Biztos vagyok azonban benne, hogy holnap számíthatok rá!”

wb-sopron.com