Sopron.info.hu

Vízer László Máriusz: A klubot valószínűleg eladom és kész!

  2007 szept 10 / #lapszemle

Vízer László Máriusz leginkább sűrű edzőváltásaival szolgáltatott témát, mintsem csapata eredményeivel Anyagilag is nehéz helyzetbe kerülhet a szakmailag sem éppen csúcson lévő FC Sopron. A gárda hét forduló után kilenc szerzett ponttal, mínusz egyes gólkülönbséggel csupán a 11. helyen áll a Soproni Ligában, a többségi tulajdonos, Vízer László Máriusz távozása azonban könnyen más dimenzióba helyezheti élvonalbeli szereplésüket, ha pótlására nem sikerül sürgősen mindenkit megnyugtató megoldást találniuk. 

Bár már napok óta beszédtéma, nemcsak a városban, csütörtök délutánig FC Sopron elöljárói hivatalosan még mindig nem jelentették be, hogy Vízer hűtlen lesz a hűség városához és tulajdonrészének eladását követően távozik a klubtól. Erre utaló jelek persze már a nyáron is voltak, tehát váratlanul aligha ért a dolog bárkit is. A többségi tulajdonos távozása már a szezon előtt felvetődött, de érdemi változás nem történt végül.

A csapat megfelelő szintű, időben történő erősítése azonban elmaradt, a felkészülés is elhúzódott, ennek köszönhetően négy fordulót követően még nyeretlenek voltak a soproniak, mindössze két ponttal szerénykedtek a tabellán. A héten aztán felgyorsultak az események. Hétfőn már hallani lehetett Vízer távozásáról, de ezt akkor, ahogy nyáron, hivatalosan senki nem erősítette meg. Szerdán aztán a labdarúgó csapatot működtető gazdasági társaságban kisebbségi tulajdonrésszel bíró önkormányzat képviseletében

Abdai Géza alpolgármester nyilatkozott arról, hogy az önkormányzat hétfőn megkapta ugyan a szerződéstervezetet, de mivel valószínűleg nem kíván élni elővásárlási jogával, minden akadály elhárulhat az elől, hogy Vízer László Máriusz értékesítse az üzletrészét és képbe kerüljenek az olasz befektetők. A Sopron Vízer László Máriusz kapcsolatainak köszönhetően rendelkezett már olasz vonallal a közelmúltban. A csapat élén dolgozott olasz edző, Dario Bonetti személyében, míg az első csapatban olyan klasszis jutott epizódszerephez, mint a korábbi háromszoros olasz gólkirály Giuseppe Signori. De olasz kapcsolatokkal az együttes jelenlegi vezetőedzője, Détári Lajos is bír. Vízer László Máriusz magában már lezártnak tekinti soproni szerepvállalását, erről a Nemzeti Sport pénteki számában nyilatkozott.

A román-osztrák kettős állampolgárságú üzletember-sportvezetőt útban Rio de Janeiro felé sikerült utolérnünk, aki azt mondta: „A legkevésbé sem érdekel a futball… A klubot valószínűleg eladom, és kész!”

forrás: nso.hu