Sopron.info.hu

Vizsgálat egy soproni zsírleszívás után meghalt burgenlandi nő ügyében

  2009 jan 30 / #helyi

A kismartoni (eisenstadti) ügyészség osztrák lapértesülés szerint nyomozást rendelt el egy 57 éves korában meghalt burgenlandi nő ügyében, akin nem sokkal halála előtt Sopronban zsírleszívást hajtottak végre.

A Kurier című újság honlapján a tartományi hírek között csütörtökön megjelent beszámolóban az áll, hogy a mattersburgi járásból származó Brigitta C. január közepén halt meg. Az első feltevés szerint halála összefüggésbe hozható a magyarországi műtéttel, amelynek során zsírréteget távolítottak el az áldozat hasáról.

Egy héttel rá azonban borzalmas fájdalmai lettek. Az internetes tudósítás szerint valószínűleg az operációból visszamaradt egyik seb nem záródott be teljesen. Kezelőorvosa gyógyszert írt fel neki, de állapota egyre csak romlott. Január 12-én kihívták hozzá az ügyletes orvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A törvényszéki orvosi vizsgálat a következő két hétben készül el. Közben már folyik a kismartoni ügyészség által megindított nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Mint a Kurier megjegyezte, évente nagyon sok burgenlandi keresi fel a szomszédos Magyarországot, hogy megcsináltassa a fogát, vagy plasztikai műtétet hajtasson végre magán.

hvg.hu