Sopron.info.hu

VLM-et hírbe hozták

  2008 szept 17 / #pellengér

Újabb cikk jelent meg a magyar sajtóban, minden soproni foci rajongó kedvencéről, a Kárpátok Al Caponejáról. Kiderült, hogy a labdarugó csapatok tönkretétele, és az orosz elnökökkel való barátkozás mellet jutott drága idejéből zsarolási ügyekbe keveredésre is.

Részletek:

Augusztus 12-én Ábrahám telefonon értesítette Bognár Istvánt, hogy azonosították a zsarolókat. Két román személyt nevezett meg, Marius Vizert és egy Lungu nevű férfit, utóbbit el is fogták.

Mint említettük, a gabonakereskedő szobájában éppen ott ült Bordás Tibor, aki jól ismerte az Ábrahám által megnevezett Marius Vizert és Lungut. Sőt, éppen egy fél órával azelőtt beszélt Vizer feleségével telefonon, aki elmondta, férje annyira náthás, hogy még beszélni sem tud.

De Vizerről mást is tudni lehetett. A történet időpontjában is dúsgazdag nagyváradi üzletember az Európai Cselgáncs Szövetség elnöke volt (azóta a Nemzetközi Judo Szövetségé), akiről többen tudni vélték, hogy 6 millió forintért le sem hajol, kétes kimenetelű és piti zsarolási ügyek végrehajtójaként pedig elképzelhetetlen volt a szerepe. (Marius Vizer nevét magyar futballkörökben is ismerik, a Sopron labdarúgó csapatát vásárolta meg majd adta el.)

A majdnem tökéletes terv sikere a jelek szerint azon múlt, hogy Ábrahám Béla a zsarolók egyikeként azt a Marius Vizert nevezte meg, akit a megzsarolt barátja nagyon jól ismert.

Ezt éppúgy elutasította a Szolnoki Városi Bíróság, mint később a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei azt az indítványt, hogy az állítólagos „zsarolót”, Marius Vizert meghallgassák.

a teljes cikk: http://www.oknyomozo.hu/node/25