Sopron.info.hu

Voksán Virág exkluzív interjúja a Sopron.info.hu -nak

  2008 dec 18 / #csak úgy

A TV2 legújabb sztárprodukciójában, a Sztárok a fejükre estekben, tíz híresség, köztük Voksán Virág is, táborról-táborra utazva küzd, küzdött meg, Afrika vadvilágával, nomád törzseivel és a természet embert próbáló kihívásaival. Útjuk során számos veszélyes, izgalmas, olykor humoros élményt élnek át.

Zambia és Botswana mindaz, amiről a műsor készítői álmodtak. Vízesések, zöldellő szavanna, az Okavango deltája, mocsárvilág, 55 fokos perzselő só-fennsík és a Kalahári sivatag. Az életkörülmények, az éghajlat, a mindennapi élet mind-mind nagyon távolinak tűnik Magyarországtól mindaddig, míg tíz hírességünknek nem kell alkalmazkodni és életben maradni ezen a vidéken. Érzelmekkel teli kalandjaik izgalmas perceket szereznek a nézőknek. Afrika megmutatja majd mindegyikük igazi arcát, úgy láthatjuk őket, ahogyan azelőtt még sosem.

Voksán Virág, többéves fotómodellkedés után a 2006-os Playmate választáson közönségdíjas lett, ezután már csak egy kihívás maradt számára: a Miss Hawaii Tropic verseny, ahol végre első helyezést ért el, így ő képviselhette a Las Vegas-i nemzetközi versenyen hazánkat. Élete egyik legmeghatározóbb élménye, hogy személyes meghívást kapott és idén részt vehetett Hugh Hefner 82. születésnapi buliján, mivel már kétszer is szerepelt a nyuszis magazin címlapján! A tanulást sem hanyagolta el: Amerikában érettségizett, majd elvégezte az IBS kommunikáció szakát angol tagozaton.

Angol nyelvből felsőfokú üzleti, németből középfokú nyelvvizsgája van. Két éve már, hogy DJ-ként kezdett el tevékenykedni: a house, azon belül is a vocal és progressive house áll hozzá legközelebb a zenei irányzatok közül.

Virággal, Demuth János beszélgetett, Afrika vadvilágában átélt élményeiről, megpróbáltatásairól:

Kedves Virág. Mit éreztél, mire gondoltál, amikor elfogadtad a Tv2 felkérését, a műsorral kapcsolatban?

Először 2 hét gondolkodási időt kértem, hiszen voltak már fellépéseim leszervezve arra az időszakra is és át kellett szerveznem őket, hogy el tudjam vállalni az akár 1 hónapos kalandshow-t. A fő oka, amiért elvállaltam ezt a komoly kihívást, az volt,hogy bebizonyíthassam az embereknek, hogy megállom a helyem ilyen nomád és nehéz körülmények között is,amit valljuk be, a legtöbben nem gondoltak volna pont rólam.

Mi okozta számodra a nehezebb kihívás? A nomád körülmények, vagy a sztártársaiddal való együttélés? Nem lehetett könnyű, ennyi emberhez ilyen sokáig alkalmazkodni.

Kicsit mindkettő. A nomád körülményekben egyedül az egyoldalú táplálkozás volt nehéz számomra,de az nagyon. Itthon elég sok húst eszem, kint Afrikában többek között erre sem volt lehetőségem, pont olyan dolgokat tudtam csak enni, amiket itthon egyáltalán nem eszem, mint a rizs, vaj, só….Az összezártság sem volt egyszerű.. főleg az utolsó héten,nehéz dolog olyan emberekkel együtt élni majdnem 1 hónapig,akik teljesen más karakterek és persze itthon valószínűleg sosem keveredtünk volna egy társaságba.

Az alkalmazkodás viszont nekem még mindig jobban ment, mint 1-2 embernek…

Egy nagyon nyugodt, alkalmazkodó, segítőkész embernek ismerhettünk meg, a műsor során. Ki vagy kik voltak azok, a társaid közül, akiben kellemes csalódtál, és úgymond lelki társad lett, és ki vagy kik voltak azok, akikkel nem lesz örökre szóló barátság?

Nagyon kellemeset csalódtam Hotváth Ágiban, (ő volt az első héten a sátor társam), de Oláh Ibolyában is (vele az utolsó héten laktam egy sátorban).Jól kijöttem továbbá Márkkal,Gáborral és Csősz Bogival is. Akikkel valószínű nem lesz további „sülve-főve” barátság, az nagyjából a társaság másik fele.

Lelkileg hogyan érintett a hosszú távollét?

Honvágyam leginkább az itthon megszokott pörgős civilizált életem és a finom ételek után volt, de önmagában ez nem volt akkora probléma, a sátrakban elég jókat tudtam aludni,és az első pár nap után azt is megszokja az ember, hogy nem csörög a mobilja. Kárpótolt viszont a gyönyörű táj, az ottani különleges állatok, és a sok izgalmas és érdekes feladat, amiket kaptunk.

Fizikailag sem lehetett könnyű…

Fizikailag a feladatok közül némelyik tényleg kihívás volt, mint például a Viktória vízesésnél a póló kihozatal abban a hatalmas sodrású folyóban 1-2 méterre a vízesés szélétől…pár percig tartott ugyan a feladat, de utána rendesen kapkodtam a levegőt, pedig nem vagyok rossz kondícióban az itthoni folyamatos edzés,sportolás miatt. Viszont amikor nem volt fizikailag megterhelő feladat, a rendszeres edzés,amit itthon megszoktam, bizony nagyon hiányzott.

Mivel teltek, a hazaérkezés utáni órák, napok?

Hát már a reptéren agyon vásároltam magam a legfinomabb csokikkal. De persze Magyarországra érve szüleim kijöttek elém a kiskutyámmal, (Raffy-val) együtt,aki szanaszét nyalogatott,mikor majdnem 1 hónap után újra viszont látott. Az autóban hazafelé természetesen egy jó cd is meghallgatásra került, hiszen a zene nem utolsó sorban nagyon hiányzott.

Ha újra felkérnének, nekivágnál?

Mindenképpen elvállalnám újra, hiszen amiért elvállaltam a műsort, hogy ledöntsem a rólam ismeretlenben felállított sztereotípiákat, az sikerült. Hál istennek nagyon pozitívak a visszhangjaim, aminek így hazatérve nagyon örülök. A műsor által esélyem nyílt megmutatni magamból egy kicsit, hogy valójában milyen is vagyok.

Köszönöm szépen az interjút, és azt, hogy ismételten rendelkezésünkre álltál.
Demuth János