Sopron.info.hu

Volán Rally

  2008 feb 07 / #csak úgy

Volán RallySopron virágzó gazdaságát sokféleképpen szponzorálhatjuk, mi soproniak. Például, Sopronban készült termékeket vásárolhatunk, soproni kis-közép és nagyvállalkozóktól. Van pár kijelölt pékségem, ékszerboltom, abc-m, éttermem, dísztárgy boltom, (egyik sem az én tulajdonom) ahova felváltva térek be, termékeik megvásárlása céljából.

Taxizni is szoktam, a kedves sofőröktől sem sajnálom a betevő falatra való kemény Forintot. A tömegközlekedést is igénybe vehetjük. Ezt teszem párszor én is, nem szégyellve buszra szállok és beolvadok a tömegbe.

Reggel mentem már a Lövérekbe szimpla busszal. Az állomásnál tudtam levegőt venni, addig a munkába igyekvők szorongtak a kisbuszban. Délután már csuklósok közlekednek ugyanezen a vonalon, de állítom kevesebb az utas, mint reggel. Szóval ezt a beosztást nem nagyon értem. Valószínű, hogy a Volán dolgozói komoly felmérések után döntötték el, hogy mikor milyen buszok közlekedjenek.

A buszokon legfőképpen kapaszkodni kell, néha ülve is! Ilyenkor nosztalgiázom, mert már anno, iskoláskoromban is divat volt, hogy a buszvezetők hajtanak, majd csontig fékeznek. Hajtanak, csontfék, hajtanak csontfék… Kis túlzással, raliznak. A reggeli büfi, ha addig nem, a buszon biztos feljön.

A sárga járművek tisztasága vitatható. Olyan lerakódott kosz ül némely ablak gumiszigetelésén, hogy még Miszter Popper is beleizzadna a súrolásukba. A jegy ára a tisztaságot magában foglalja?

Hol van a tisztaságért felelős személyzet? A vész esetén kitörendő ablakokhoz szükséges kalapács helye megvan, a szerszám… ki tudja. Mindezek ellenére ülünk és buszozunk tovább, nagyok és kicsik egyaránt. Legalább már az unszimpatikus ellenőröktől nem cidrizni.

4182 / 1487 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Gyorsulási verseny kedvcsinálóGyorsulási verseny kedvcsináló (0)
  A repülőtér hosszú aszfaltcsíkja felett vibrál a levegő. Lassan halad a sor, sokan […]
 • vasárnapi forgatagvasárnapi forgatag (1)
  Professzor Dr. Popper Péter vasárnapi előadása felettébb érdekes, elgondolkodtató és […]
 • Sopron-szeletSopron-szelet (0)
  Az éjszaka ennek az oldalnak köszönhetően, kiderült, hogy jól emlékeztem, tényleg volt […]
 • Sál, sapkaSál, sapka (2)
  Azt kell, hogy mondjam...középkorú nőci vagyok. Nem vagyok se öreg, se fiatal. Én, ha […]
 • Jakupcsek: négyből semmiJakupcsek: négyből semmi (1)
  Azért nem semmi ország az, ahol a második számú kereskedelmi tévé regeli hírműsorába […]
 • Három éves vizitHárom éves vizit (0)
  Nem úsztam meg a hétvégét, egy soproni mulatóban kötöttem ki szombat éjjel kedves […]

%d blogger ezt szereti: