Sopron.info.hu

VOLT 2007 – Emil Rulez

  2007 jún 03 / #programajánló

VOLT 2007 Kétezer-hetet írunk. Egy újabb nyár kacsingat felénk, ami nem is kezdődhet el a VOLT fesztivál nélkül. Mint minden évben, idén is a Kemping területén bújik majd meg ez a Közép-Európai Kánaán. Kultúra, szórakozás, zene, tánc, étel-ital, dínom-dánom! Barátságok szövődnek, haverok együtt buliznak, élvezik a pár felhőtlen napot az évből.

A tavalyi nyár volt régóta az első, hogy az égiek megkegyelmeztek, és jó időt adtak. Ebben bízom idén is. És a jó kis fellépőkben, akik mind, a maguk módján, kiváló művészek. Minden napra akad bőven kínálat, minden zenei hallás típusra. Négy nap amit minden évben várok. A csúcs nap a csütörtök, péntek szokott lenni. Oh, micsoda véletlen, Emil Rulez! 1930-kor játszik a Nagyszínpadon. Szuper! Aki még nem ismerné őket, szerény kis ízelítőmből, egy keveset megtudhat róluk. Amúgy meg a szöveg és a ritmus a lényeg, amit az Emil Rulez! profi szinten ad elő. Élőben is.

Hajós András, Hegyi György, Verasztó Gyula a 90-es évek közepén kezdtek el zenélni, csak úgy. Hobbiból, mint azt olyan sokan mások. A zenébe való személyes atmoszféra betelepedés következtében, számaikban tipikus az irónia, a trükk, a furfang. Ezek mind fontos elemei a vidám zenéjüknek. Mindezek Hajós Andrásnak és Hegyi Györgynek a javai, ők írják ugyanis a szövegeket. Verasztó Gyula 2005-ben hagyta el a zenekart. Általánosságában

Hajós és Hegyi Úr jelenti az Emil Rulez-ta közönségnek, mégis profi zenészek társulnak be egy-egy számhoz, legyen ez lemez felvétel, vagy elő fellépés. Sajnos, csak magyar számaik vannak, amiért több rajongót is elveszíthettek. Még szerencse, hogy értek magyarul. Azért maga az az egyedi hangzás… Ajánlom mindenki figyelmébe az előzetes szöveg olvasást!
Csütörtök hét harminc!

Zsuzsesz

[gv data=”http://www.youtube.com/v/PUU4DwOkFPM”][/gv]