Sopron.info.hu

VOLT 2007 – Fort Knox Five

  2007 jún 28 / #programajánló

VOLT 2007Jó pár fickóról van szó, akik az elmúlt években óriási nyomot hagytak a nemzetközi funk és break vonalon. Saját, független kiadójuk van a Fort Knox Recordings röviden FK5, amelyen belül öt olyan kis lemezt adtak ki, ami egyből a rivalda fénybe állította őket, világszerte.

Hangszerek és modern elektronikus zene furfangos funk keveredéséből áll össze a végeredmény. Mindezeken felül hihetetlen művészek zenéit remixelik, Louis Amstrong, Mo’ Horizon, csak, hogy párat említsek. FK5 egyedi dj stílusa a downbeat és hip hop-tól egészen az upbeat funk és beat-ig nyúlik ki. Döngettek már a németeknél, Görögországban, Spanyolban, Hollandiában, Thaiföldön… és nálunk is. Neves klubokban is voltak már vendégszerepelni, mint pl. a londoni Fabric – ben, a barcelonai La Paloma – ban és még sorolhatnám.

A Jalapeno Records pár tagjával össze állva kiadtak egy breakbeat funk válogatást, ”The Raid” címmel. Az óriási fordulat 2005 – ben érkezett el, amikor Gwen Stefani (és Black Eyed Peas) Harajuku Lovers 2005 turnéjához lettek kiválasztva. Ezzel a lehetőséggel, full házas koncerteket nyitottak meg, mint előzenekar. Első cd – jük tavaly jelent meg “New Gold Standard vol. 1” néven. Nincs megállás, közös terveket szőnek Krafty Kuts – al, Afrika Bambaataa – val és Wicked Lesterrel. Bár egyik előadót sem ismerem, viccesen hangzanak, majd figyelem őket én is. Addig is élőben majd a VOLT ad nekik színpadot egy kis fejbillegetős zenéhez. Pétek 0100 óra

Zsuzsesz

[gv data=”http://www.youtube.com/v/BRMgy8i5gRc”][/gv]