Sopron.info.hu

VOLT 2007 – Ian Siegal

  2007 jún 18 / #programajánló

VOLT 2007Azt mondják, ha a hatvanas években muzsikált volna Ian, akkor ma olyan nagyra becsült név lenne, mint Van Morisson, Joe Cocker és Eric Clapton. Ő viszont a hetvenes évek gyermeke, 1971 – ben született, Angliában. Kik is zenéltek akkortájt? Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis, Chuck Berry. A blues – hoz való szenvedélye innentől egy életre szól. 16 évesen, alkalmanként az unokatestvére együttesében zenélt.

Egyik este, hirtelen, de neki kell énekelnie, ami első sikerként, simán elkönyvelhető. A hangjától a közönség el volt ájulva, talán ő is. Két évvel később saját maga tanul meg gitározni. A főiskolát ott hagyva, a nyolcvanas években, Németországba megy világot látni. Berlin utcáin gitározik, majd Notthingham – Anglia – klubjaiba vitte sorsa, ahol öt évig marad. Gyorsan kiderül, hogy még a zeneszerzéshez is ért. Siegal Londonban alapítja meg a mai Ian Siegal együttest. Európa főbb színpadjain is fellép. Két egymást követő európai turnéja volt, 2003/4 – ben, ahol a volt Rolling Stones, Bill Wyman együttese a Rhythm Kings előtt zenélhetett. Ez a lehetőség tökéletesnek bizonyult, talentumát a nagyközönség értékelte.

Angliai turnéi után Big Bill Morganfielddel duozott (ő Muddy Waters fia, akit Siegal a blues istenének hív). Ez idő alatt, Siegal holland, magyar, belga és osztrák közönségek szíveit is megmelengette blues muzsikájával. 2006 – ban debütált az USA nyugati partján, ahol ismét telltházas stadionokban húzhatta el a nótáit. A blues kedvelőinek egy jó kis bemelegítő lehet, szombat délután, a Klubszínpadon 16.00 kezdettel.

Zsuzsesz

[gv data=”http://www.youtube.com/v/IHO4nggZjss”][/gv]