Sopron.info.hu

VOLT 2007 – KOOP

  2007 jún 10 / #programajánló

VOLT 2007Első hallásra tátva maradt a szám. Ez a két jómadár jól kitalálta, hogy mit is szeretne zenélni, messzi Svédországban. A Koop két frontembere Magnus Zingmark és Oscar Simonsson. Zenéjük egy idő utazásra invitál a ’30-as évekbe, egy kis swing, egy kis dzsezz. Ők jazz zenét kreálnak, ilyen egyszerű. De, mintha egy zenekar játszana, pedig igazából zenéjük válogatásokon -samples- alapszik.

Számok több ezer apró kivágásaiból új számokat varázsolnak össze, mint egy puzzle. Nem tudnak pop-ot, electro-t vagy techno-t csinálni, ebben ők nem jók. Állítják a fiúk. Hosszú az ilyen meló, ezért is váratott magára olyan sokáig az első koop album. De ez az egyetlen útja a szürreális koop hangzásnak.

A hangok viszont hús-vér emberek torkából fakadnak. Sok művész adta már hozzá talentumát koop albumokhoz. Amikor élőben játszak, egy 7-9 tagú zenekarrá változnak át, beleértve egy-két énekest. Fantasztikusan jónak hangzik, a péntek egyik fénypontja lesz? Mindenképp! Meghallgatom őket, majd irány a Prodigy fellépés!

Zsuzsesz

[gv data=”http://www.youtube.com/v/akE4BnH5kdA”][/gv]