Sopron.info.hu

VOLT 2007 – The Roots

  2007 jún 24 / #programajánló

VOLT 2007 - The RootsYo yo yo! The Roots @ VOLT!
A 15. jubileumi parti sok-sok érdekességgel kecsegtet. A legfontosabb szerepet persze a zene játsza. Most, hogy egyre közeledik a júliusi fesztivál időpontja, jobban meg nézegetem, hogy valójában kikre is vagyok kíváncsi, és kik is fognak a mi jókedvünkről gondoskodni négy napon keresztül?! Egy újabb fantasztikusan jó együttest találtam felfedezni. Ők a Grammy díjas hiphop csapat a “The Roots”.

A gyökerek. Aki nem kedveli a hiphopot, a soult -vagy éppen csak vicces kedvében van-, biztos azt mondja, gyökerek hát. Aki viszont smakkolja az efféle muzsikát, annak kész mennyország lesz az ő fellépésük. Ahmir Thompson és Tarriq Trotter 1987-ben találkoztak először, a philadelphiai Kreatív és Művészeti Főiskola igazgatói irodájában. Ahmir menza jegyért ácsorgott a szobában, Tarriqet meg úgy cibálták be az őrök, tananyagon kívüli tevékenysége miatt, ami egy ballerinával folyt a lány WC-ben…

Innen már csak a sok terv és a talentum vitte útjukat, na meg az iskolai évek. Trotter MC, Thompson jazz gitáros, innentől kezdve csakis együtt zenélhettek tovább. Mint minden underground zenésznek, nekik sem volt pénzük lemezjátszókra, mikrofonokra, dj felszerelésre. Trotter nyomja a rap dumát, Thompson pedig a bérelt dobokon üti a ritmust.

Titkon örülnek ennek a deficitnek, hisz’ a ‘semmiből felépíteni valamit’ szellem, kettőjük együttműködésével egyesití a hiphopot és rockot. Trotter a ‘Black Thought’ nevet adja magának (fekete gondolat), Thompson pedig a ‘?uestlove’ fedőnevet feszi fel. Bemutatkozó albumuk egy elő, német koncert felvétel, amiket a fellépéseikkor árultak. A DGC kiadó figyelt fel rájuk és szerződtette őket. Azóta több, mint öt albumuk jelent meg és két válogatás cd.

Az USA-ban aranylemezesek, ami fél millió korongot jelent. Jelenleg négy, úgyszint feka zenél velük, miután több-kevesebb emberke kiszállingózott az ‘Ötödik Dinasztia’-ként is emlegetett csapatból. Most Kamal a szintin játszik, Hubb adja a basszust, Captain Kirk gitározik, és Knackles veregeti az ütős hangszereket. Tavalyi lemezük a “Game Theory” egy Radiohead feldolgozást is tartalmaz, amit Jay Z Def Jam lemezén is megjelentetett. Hiphop rajongóknak egy KELL ez a koncert! Júli 4, szerda 23 óra, Nagyszínpad.

Zsuzsesz

[gv data=”http://www.youtube.com/v/Uvb_AZ8c6jI”][/gv]

7070 / 1964 látogató

kapcsolódó cikkek

 • VOLT 2007 – KOOPVOLT 2007 – KOOP (0)
  Első hallásra tátva maradt a szám. Ez a két jómadár jól kitalálta, hogy mit is szeretne […]
 • VOLT 2007 – Emil Rulez VOLT 2007 – Emil Rulez (0)
  Kétezer-hetet írunk. Egy újabb nyár kacsingat felénk, ami nem is kezdődhet el a VOLT […]
 • VOLT 2007 – Fort Knox FiveVOLT 2007 – Fort Knox Five (0)
  Jó pár fickóról van szó, akik az elmúlt években óriási nyomot hagytak a nemzetközi funk […]
 • VOLT 2007 – Daddy G VOLT 2007 – Daddy G (1)
  Grant Marshall a.k.a. Daddy G a bristoli hangzás egyszemélyes megtestesítője. Így még […]
 • VOLT Fesztivál Terasz a Szigeten!VOLT Fesztivál Terasz a Szigeten! (0)
  Pontosan egy hónappal ezelőtt még javában zajlott a 15. VOLT Fesztivál. A […]
 • VOLT 2007 – Tube TechVOLT 2007 – Tube Tech (0)
  Egy igazi német techno bandáról beszélünk. Frankfurt a bázisa ennek a három férfi […]

%d blogger ezt szereti: