Sopron.info.hu

Volt ajánló – Eart Wind and Fire

  2009 máj 22 / #Volt Fesztivál 2009

Al McKay 1948 februar 28-an született, Los Angelesben. Mar nem mai gyerek. Az USA-ban nagy sikernek örvendő R&B-, Soul- es Funk gitarista. Öt evesen kapta meg az első gitárját, nagybácsikájától.

A főiskolát befejezve, 18 evesen lepett fel először, Dél-Kaliforniában ahova édesanyja betegsége miatt költöztek. Ike Turnert említhetjük a nagy felfedezőjének, miután Al a Temptation zenekar “Losing you” című számában hibát tálalt és hívta fel erre a figyelmet.

Tina Turnerrel dolgozott együtt, majd visszatért Los Angelesbe. Sammy Davies Jr-ral is volt szerencséje együtt működni, ami több stúdió munkához vezetett. Las Vegasban is megcsillantotta tudását, és bizonyíthatta, hogy mennyire (nagyon is) ért a gitározáshoz.

1973-ban csatlakozott az Eart Wind and Fire experience-hez, akikkel 1981-ig a világ összes kontinensen fellepett. Az együttes 69-ben alapult Maurice White vezetesevel.

Az első fekete zenekar akik megtöltöttek a Madison Square Gardens, ez százezer jegyet jelent! A VOLT-on ha nem is lesznek ennyien, de mindenkepp élő legendáknak lehetünk majd tanúik!

Július 4. szombat, 19 óraNagyszínpad