Sopron.info.hu

Volt ajánló – magyarock

  2009 jún 30 / #Volt Fesztivál 2009

Rohamléptekkel közeledik az idei Volt,  így ideje szót ejtenem a hazai előadókról is. Következzen néhány koncertajánló a teljesség igénye nélkül:

Kispál és a borz

Csütörtökön 21 órakor minden Kispál rajongónak kötelező program a nagyszínpadon. Lovasiék minden bizonnyal idén is fergeteges hangulatot csinálnak majd. Akinek pedig nem volt elég, az pénteken 20:30-kor az MR2 színpadon találkozhat még velük, hiszen Kiscsillag koncert lesz.

Beatrice

Ideje elővenni a babos kendőket, mert a Rice idén közkívánatra a nagyszínpadon játszik pénteken 16 órakor. Akik tavaly ott voltak biztosan emlékeznek még, hogy igencsak sokan voltunk a sátorban és persze együtt kiabáltuk, hogy nagyszínpad…nagyszínpad… bárcsak minden kívánságunk így teljesülne. A jó hangulat garantált, nagyot fogunk énekelni.

Tankcsapda

Azt hiszem, nemigen van olyan magyar rockzene rajongó, akinek még be kellene mutatni a Tankcsapda zenekart. Szóval péntek 23 óra, még mindig a nagyszínpad. Az idén 20 éves együttes jubileumi koncertjét senki se hagyja ki, aki szeretne egy jót pogózni. Várhatóan lesz néhány új szám is a szeptemberre várható új albumról, de remélem, nem hanyagolják a régi számokat sem, hiszen a korai albumok anyagára épülő turnéjuk igazán élvezetes volt. Érdemes még tudni, hogy 20 és 21 óra között dedikálnak a Szőke Ciklon Sörénában.

Pál utcai fiúk

Ha már Kispáléknál szóba került az MR2 színpad, akkor róluk se felejtkezzünk meg, szintén péntek, 0:30-kor, és persze a Kiscsillaggal közös pont Lecsó, aki mindkét zenekarban játszik.

A felhozatalt elnézve idén sokat fogok időzni az MTV Pop-Rock Arénában, lássuk csak itt mit találtam magamnak:

Dalriada

Szerda 20:30-kor mindjárt erős kezdés, a soproni Dalriada együttes koncertje. A folk metal és népzenei stílusokat elegyítő zenekar egyre népszerűbb, és nem véletlenül. Októberre új lemez is várható, addig is a fesztiválokon találkozhatunk velük. A koncert megtekintése erősen ajánlott!

Alvin és a mókusok

Pontban éjfélkor egy igazi punk/alterrock tombolás, tömeges refrénéneklés, pogó, jó hangulat, egyszóval Alvin koncert lesz. Érdemes benézni, és ha már ott vagyunk, akkor féktelenül bulizni.

Watch my dying

Csütörtök 20:30-kor igazi csemege. Végre jóféle metál. Aki szereti (remélem, sokan vagyunk így vele), annak ott a helye.

Subscribe, Pokolgép, Blind Myself

Ha az előző koncert után egy tapodtat sem mozdulunk, akkor is garantáltan jól érezhetjük magunkat, hiszen a fenti három banda koncertjein egészen hajnalig tombolhatunk. Csütörtökön tehát az MTV Arena igazi metal Mekkává alakul. Csak legyen elég hideg sör, hogy ne kelljen messzire menni.

Prosectura, Supernem

Pénteken önfeledt kikapcsolódásra a Prosectura koncertjét ajánlanám 18 órakor, majd 20:30-kor a Supernemmel folytathatjuk a könnyedebb műfajok élvezetét.

Depresszió

Ugyanitt 22 órakor pogózásra nyílik remek alkalom, a Depresszió zenekar játszik pörgős rockzenét.
A bakancsokat nem otthon hagyni :)

Road

Akinek még marad energiája az 1:30-kor hasonló stílusra tombolhat, a színpadon a Road zenekar.

Moby Dick

Szombat 20:30-kor ismét egy soproni együttes koncertje. Azt hiszem, őket sem kell bemutatni senkinek, aki az elmúlt 29 évet nem egy lakatlan szigeten töltötte, hiszen egy pár éves szünetet leszámítva a Moby Dick végig fontos szereplője volt a hazai metál életnek.

Superbutt

A folytatás is épp olyan jó lesz, hiszen a Superbutt igencsak jóféle zúzós zenét játszik, aki őket választja 22 órakor, annak aligha lesz oka panaszra.

Kowalsky meg a Vega

A Superbutt után a Kowalsky meg a Vega koncertjén fújhatjuk ki magunkat, kicsit könnyedebb vizekre evezve, de szó sincs róla, hogy üldögélhetnénk. A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint “zsivány pop”-ként aposztrofált zenét játszik.

Természetesen ez a kis lista korántsem teljes, mindössze egy saját ízlésem szerinti merítés a fellépők tengeréből, és minden bizonnyal sok olyan koncertet kihagytam, amit érdemes meghallgatni. Épp ezért, hogy végül melyikeken leszek ott majd a helyszínen kiderül. Beszámolók jönnek!