Sopron.info.hu

VOLT sajtótájékoztató volt

  2007 jún 20 / #Volt Fesztivál 2007

VOLT sajtótájékoztató voltA főszerepet természetesen a művészek játszák idén is a VOLT-on, azért gondoltam egy-pár érdekes adatot leírok nektek. Ez már tényleg csak a hab a tortán. Idén hatvanezer embert várnak a szervezők, ez Sopron lakosságával majd hogy nem egyenlő ember tömeget jelent. Idén először, online lehetett – szerintem minden kiadható szoba elfogyott – szállást foglalni a négy napra, ami kb. 25 ezer vendég éjszakát jelent. A VOLT területén egy Rock Motel is üzemelni fog, ahol 19 szerencsés emberke pihenhet a full extrás szobájában és élvezheti majd első sorból a fesztivál fellépőit.


Kész tollas bál! Egy budapesti hangmérő stáb fogja mérni a wattokat, amiktől remélem, hogy nem fogunk megsüketülni. A 30%-kal nagyobb Nagyszínpadon fergeteges 180 ezer watt mennyiségben fog dübörögni a muzsika! Jól hallottátok, 180 ezer watt!
VOLT sajtótájékoztató voltA szomszédos Mariska néniknek és Pista bácsiknak csak az éjfélt, egy órát kell minden nap megvárni, utána indulhat délig a szunya! Ők ráérnek pihenni. Mi meg…bugi tovább.
Sátor, bungaló lakók és csak izzadástól szagos emberkék választhatnak a 200 tusoló közül, úgyszint 200 WC-ben lehet könnyíteni a feszítő hólyagokon. A nehezebb napokat élő lányok és nők külön toaletteket használhatnak, ami szenzációs. Nem is feszegetem miket nem akartam és mégis láttam már. Kerekes székes WC-k is lesznek, ami alap. Ambulancia is lesz orvosokkal, ápolókkal, 2 mentővel.

A zöldövezet a szelektív hulladék gyűjtésre ösztönöz minden fogyasztót. Itt a színeket kell csak ismerni és pikk-pakk eltűnik a sok műanyag és papír. 5500 nm a sátrak volumene, 800 nm színpadot raknak össze.
A szalmát méhsejt alakú műanyag borítás váltotta fel már tavaly is, ez idén ismét le lesz rakva, ami nem csak a sártól véd, de kissé illuminált állapotban a járást is megkönnyebbíti.
Aki gyalog nem bírná, az szálljon majd buszra, ami óránként fog indulni. A taxisok elvileg szervezettebben és ezáltal gördülékenyebben viszik majd az utasokat a kívánt célpontjukhoz. Lesz VOLT rádió reggeltől-estig, amit ide út hallgathattok, így nem maradtok le semmi jóról. Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

VOLT sajtótájékoztató voltA fesztivál szerves egységeként, de attól jól elkülönülve mutatkoznak be a soproni termelők a Poncichter Negyed hangulatos borozóiban. A helyszín hangulatát fokozza a sajt- és kolbászkóstoló, illetve a hagyományos soproni ételek bemutatása, amelyről az Erhart Étterem és Borpince gondoskodik. A VOLT Fesztiválon résztvevő borászatok: Ferenczy Pincze, Gangl Borászat, Iváncsics Pincészet, Jandl Pincészet, Lővér Pince, Luka Pincészet, Pálos Pince, Pfneiszl Pince, Taschner Borház, Töltl Pincészet, Vincellér-ház, VINEX Borászat, Weninger Pincészet
A Poncichter Negyed területén naponta tart zenés ébresztőt (délben) az 50 éves Soproni Fúvószenekar, esténként pedig cigányzenekar húzza a talpalávalót.
A NAP Rádió műsorvezetői ugyanitt naponta szerveznek beszélgetést a VOLT fellépőivel „A bor beszél belőlem” címmel. Szombaton a Sopron Táncegyüttes is színpadra lép itt.

Soproni Nagyszínpad

Csütörtökön a Magna Cum Laude nyit a Soproni Nagyszínpadon, majd a Zanzibár, az Emil RuleZ! és a Quimby következik, és ezt a napot Ákos rendkívül látványosnak és monumentálisnak ígérkező koncertje zárja.
Ákos a nyári turné első állomásaként a VOLT-on lép színpadra. Mint köztudott, Ákos a VOLT történetében már két alkalommal is emlékezetes koncertet adott.

A VOLT harmadik napján. pénteken a Balkan Fanatik, Hiperkarma és Neo követik egymást a Nagyszínpadon. A hazai sort a Tankcsapda zárja és őket követi majd ezen a helyszínen az elmúlt másfél évtized egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, a The Prodigy. A csapat a 90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét az egész világon. A Prodigy arcot, hangot és klasszikus kreditet adott az elektronikus tánczenének és a könnyűzene főáramába meg nagy pop-rockszínpadokra vitte a korábban a klubokban burjánzó műfajt.
A VOLT zárónapja is rendkívül erősnek ígérkezik a Soproni Nagyszínpadon: az Animal Cannibals, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Depresszió után a Kispál és a Borz lép színpadra. Zárásként a kilencvenes évek második felének legnagyobb hatású amerikai rockzenekara, a KORN érkezik a VOLT-ra. Jonathan Davis és zenekara valóságos mozgalmat indított el a kilencvenes évek első felében. Első három lemezük új irányba terelte a grunge-tól megfáradt rockgenerációt: Sepultura ihlette lehangolt gitárok kombinálódtak a Rage Against The Machine féktelen dühével, a Primus funk-groove-jaival, frusztrációkat megéneklő szövegekkel – valami ilyesmiből született az, amelyet zenekarok százai és ezrei kezdtek másolni, és amelyet az 1997-es Lollapalooza utazó fesztivál főhőseiként is nu-metalnak neveztek.

zsuzsesz