Sopron.info.hu

Vörös Viktor ( ÚJ KEZDET): Ki is a gyáva valójában?

  2017 dec 22 / #csak úgy

Úgy tűnik komolyabb utóélete van a soproni közgyűlés utolsó napirendi pontjának, amely arról szólt, hogy városunk képviselőtestülete felkérést intézzen-e a soproni polgárok és civil szervezetek irányába az ügyben, hogy a Soros terv ideológiáján keresztül bevándorlást szervező irodák, migráns táborok ne tudjanak letelepedni városunkban. Csak a tények mondjuk, hogy az előterjesztés elfogadásra került, bár a szavazási eseményen az összesen hat ellenzéki képviselőből mindössze egy maradt a városháza dísztermében. Az elfogadott javaslatra a szavazás után elsőként Biczi László az MSZP önkormányzati képviselője reagált, amelyre aztán Mágel Ágost, a FIDESZ képviselője válaszolt közleményben, miszerint a soproni ellenzék megfutamodott a kérdésben. Most Vörös Viktor, az ÚJ KEZDET Soproni szervezetének képviselője, aki szintén önkormányzati képviselő juttatta el gondolatait szerkesztőségünknek.

Vörös Viktor / fotó: cyberpress archívum

 

Vörös Viktor ( ÚJ KEZDET): Ki is a gyáva valójában?

Mágel Ágost, a Fidesz SOROS megmondó embere ( mert ugye még rémlik, hogy van ennek a szónak egy eredeti jelentése is ) a tegnapi közgyűlés szánalmas döntése kapcsán azt találta mondani a teljes soproni ellenzékről, hogy mi gyávák vagyunk.

Azt már régóta tudjuk és látjuk, hogy számukra az „ellenzék” csak az MSZP-t jelenti, mert ők abban érdekeltek, hogy legyőzhető ellenségképet tartsanak fent. Amint az MSZP kiad egy sajtóközleményt, a Fidesz azonnal reagál. Mintha csak összebeszéltek volna. Abban bíznak (nem is reménytelenül), hogy amíg ők egymást ütik, addig a józan ész itt Sopronban nem ver gyökeret.

Kívánhatnánk ehhez jó szórakozást is így, a szeretet ünnepe előtt két nappal, de legyünk őszinték: azért ez a gyávaság vád, még sincs rendjén.

Mert ki is a gyáva? Ki fél ma attól, hogy hirtelen a semmiből, „a város civil életébe külföldi nagytőke által működtetett, spekulációs céllal életre hívott álcivil szerveződés furakodna be.” (Idézet a közgyűlés által elfogadott előterjesztésből.) Még maga az ötletgazda, Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként is úgy nyilatkozott, hogy „Jobb félni, mint megijedni”!

Tehát féljünk! Én úgy tudtam, aki bátor nem fél. És ki az, aki fél? Na igen, őket hívja gyávának a magyar nyelv. Önök félnek Tisztelt Fidesz, Önök a gyávák! Kiváltként az Önök legfőbb vezére, aki megijedt Gyuri bácsi sosem-volt terveitől! Orbán Viktor egy gyáva alak! Fél Brüsszeltől, a népszavazásoktól és persze reszketve fél kiállni egy vitára bárkivel. Még az újságírók és a parlamenti képviselők kérdéseitől is fél. A félelemkeltés miniszterelnöke az Önök nagyvezére!

Félni márpedig kifizetődik. Amíg az emberek jól kifélik magukat, addig Önök jól megszedik magukat!  Beállítják a TEK-es páncélost majd a soproni Főtérre is és amíg mi rettegünk egy jót, addig valaki a tér másik oldalán átveheti a szokásos karácsonyi borítékait.

Remélem, azért pár napig megengedik nekünk, nem gyáváknak, hogy ünnepeljünk.

Legyen mindenkinek Békés Karácsonya! Félni ráérünk jövőre!

 

Vörös Viktor 

Sopron. 2017.12.22.

 

 

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: