Sopron.info.hu

Zacskós leves

  2007 okt 11 / #lapszemle

Zacskós levesA labdarúgás tekintetében Sopron már rég nem a hűség, hanem a hülyeség városa. Szegény helyi drukkerek lassacskán azért fohászkodnak, hogy a két évvel ezelőtti Magyar Kupa-győzelemről szőtt álmukból felriadva ne egy újabb röhejes focibotrányról értesüljenek a lapokból. Ez mostanság ritkán adatik meg nekik csapatuk tegnap például Ligakupa-meccsen nyolc gólt kapott az NB I eddigi 11 fordulójában 2 (!) pontot szerző, tökutolsó Tatabányától.

A hetente edzőt váltó, a gáncsoskodást megelégelő, ezért inkább a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnöki posztjára váltó korábbi tulajdonos, Vizer László Máriusz utódja, az olasz Antonio Righi folytatta a soproni hagyományt: kezdésként összebalhézott az addigi vezetőedzővel és azonmód menesztette Détári Lajost.

Döme állítólag tiszteletlenül beszélt a “mecénással”, mire rögvest kizárták a stadionból. A szakember többek között elmondhatta neki, hogy nem erőnléti edző kell a csapat mellé, inkább egy szakács: a hónapok óta fizetés nélkül tengődő futballistáknak tudományos étrend helyett csak zacskós levesre futja… Persze, az rendeli a nótát, aki a cigányt fizeti és ez így van rendjén.

Fájdalom, Sopron felől régóta csak kakofónia zaja hallatszik. Az egykor világválogatott Détárit a “jónevű” Paganese korábbi trénere, a jobbára az olasz ötödosztályban pallérozódó, még a megfelelő képesítéssel sem rendelkező Vincenzo Cosco váltotta.

Ez és az eredmények önmagukért beszélnek. Döme meg mint anno Kispesten, egy másik csodatévő olasz “mágnás”, Piero Pini jóvoltából ment a (zacskós) levesbe…

forrás: Napi Ász