Sopron.info.hu

“Zártkörű tankolás” a Gázfröccs romkocsmában

  2011 jún 21 / #gasztro

Szombat estére meghívást kaptam a Gázfröccs romkocsmába, egy zártkörű, nyitás előtti buliba. A “romkocsma” kifejezést már ismerem, Budapesten több ilyen felkapott szórakozóhely is van, de jártam már hasonlóban Párizsban, Madridban és Londonban is.

Nekem nagyon bejönnek ezek a romkocsmák, kíváncsi voltam, hogyan ültetik át ezt az Európa szerte divatos “designé-t” egy vidéki kisvárosba, ahol inkább az elegánsabb, divatos, minimál stílusú helyeket nyitják mostanában. Deák tér 28. állt a meghívón. Amikor végre megtaláltam a helyet, valóban egy kívülről romos, Deák téri polgári családi házhoz érkeztem.

Egyszerű bejárat, semmi extra. Eddig ok, gondoltam. Szemben a most nyílt Deák étterem, mellette a Centrál, egész jó kis szórakoztató centrum kezd kialakulni a Deák téren, ami nekem nagyon tetszik, végre nem kell kibandukolni a város szélére ha bulizni akarunk. Bementem. Hát nem is tudom, hogyan írjam le, élmény volt a javából. Egy lepukkant polgári lakásból kialakított, igazi romkocsma, tele ötletekkel, gegekkel, de erről nem akarok többet írni, mert kissé elfogult lettem, inkább mindenki nézze meg, és döntsön maga, szereti-e ezt a stílust.

Nekem a törzshelyem lesz, úgy gondolom.
Az italkínálat teljesen megfelelő, soproni sörök, finom borok, igényes pálinkák stb. Amit még megemlítenék, az a kiváló zene volt. Olyan hangerőn szólt, hogy még beszélgetni is tudtunk, de élvezni is a muzsikát. Nem hiszem, hogy a tulajok táncos helynek tervezték, de az idő múlásával és a megivott alkohol mennyiségének fokozásával egyre többen kezdtek az asztalok közti szabad helyeken ( egyvalaki egy asztal tetején) táncolni.

Éjfél utánra fergeteges buli kerekedett, akik ott voltunk, biztos jó hírét fogjuk kelteni ennek a különös, hiánypótló új soproni szórakozó helynek, ami bizonyára egy érdekes színfoltja lesz a soproni vendéglátó helyeknek.

Ha jól emlékszem :-) június 25-én nyílik meg a nagyközönség számára.