Sopron.info.hu

Zerge a Naschmarktban 2. rész

  2007 júl 31 / #gasztro

Zerge a Naschmarktban Na tehát a pitával kezdtük, majd wasabi magokkal, fojtattuk, amit egy kedves olasz sráctól vásároltunk, aki váltig erősítette, hogy kiváló a potenciazavarokra, mármint wasabi mag. Ez egy érdekes pirított mag, aminek a külső héját átharapva az ismerős wasabi csípősség tódul a szánkba, de aztán tovább rágva, egy érdekes, édeskés mogyorós íz is elő kerül, ami rögtön tompítja az előző csípősséget. Amúgy, ez idáig a wasabit csak krém formájában ismertem, ezt kenjük ugyanis a sushikba, és tengeri torma néven fut magyarra fordítva, na meg persze bivalyerős. Úgyhogy nem tudom mi ez, de kurva jó! Százszor jobb az eddig általam prefarált pirított sós pisztáciánál, pedig az sem kutya.(Ja amúgy a potenciával e nélkül sem voltak gondjaim!)

citromos kakukkfuEzután magokat rágcsálva szemlélődtünk tovább, és mivel egy picikét megszomjaztunk beültünk egy jó korsó sörre, az egyik ’kocsmába’. Innen aztán premier planba láthattam a szemben lévő gyros árust, hogy hogyan tömi, a több mint fél kilós gyrosokat telis teli hússal, meg zöldségekkel, és azon kezdtem morfondírozni, hogy én miért nem kaphatok ilyet Sopronban! A sör után az egyik kedvencem következett, egy zöldséges, ahol friss fűszernövényeket is árusítanak cserépben, vettem is azon melegébe egy citromos kakukkfüvet, meg egy ananászos zsályát. Mindkettő halételekre kihegyezve!!

Zerge a NaschmarktbanVacsizni aztán egy halárus, éttermi részébe tértünk be, ahol egy jókora vegyes haltálat rendeltünk, amin volt minden a garnélán keresztül, a tonhalon át, a tintahalig, és a tengeri sügérig, amit egészben sütöttek meg. Külön edénykékben paprikakrémet, és foghagymát kaptunk hozzá, na meg persze egy jó kosár friss kenyeret, leveles salátát és burgonyát. A halacskákhoz lecsúszott aztán, pár pohár finom fehérbor, a kellő hőmérsékleten! Így hát emelkedett hangulatban indultunk hazafelé. Na persze az autóig tartó visszaúton, még beugrottunk egy kis olasz boltba, ahol bölénytejből készült mozzarellával, olajbogyókkal, és pár, lehelet vékonyra szelt szalámifélével lettünk gazdagabbak! Előre látóan, mivel tudtuk, hogy amire hazaérünk, megint csak éhesek leszünk!!

 Tiszta szívből ajánlom ezt a helyet mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a gyomrát! Egy bécsi városnézésből meg egyszerűen kihagyhatatlan!!!!

Torkos Zerge

első rész