Sopron.info.hu

Zerge a Tornácosban

  2007 szept 02 / #gasztro

Zerge a TornácosbanTornácos
H-9437 Hegykő
Kossuth L. u 78
+36/99540200
http://www.tornacos.hu/etterem/

A múlt héten a Tornácos étterembe vetett jó sorsunk, bár ha jól emlékszem a balfi Panorámába indultunk, ami hétfő révén nem volt nyitva. Megpróbálkoztunk még a Bozi-Rozival, de ott sem jártunk több szerencsével. Na hát ilyen kalandos úton jutottunk el Hegykőre, a Tornácosba, ahol aztán a teraszon foglaltunk helyet.

Az étterem úgy kívülről, mint belűről nagyon tetszetős, sőt kimondottan szimpatikus. A felszolgálók kedvesen fogadtak, asztalhoz kísértek, és szempillantás alatt hoztak az asztalunkhoz plusz széket, a kislányom részére. Előételnek ’nagymama kedvence’, és fokhagyma levest kértünk. Mindegyik nagyon finom volt.

A nagymama kedvence név a szokásos húslevest gazdagon takarta, telis teli zöldséggel, hússal, és tésztával. Az étlapra azt hiszem érdemes egy kis kitérőt tennem. Ismét egy osztrák ízlésre kihegyezett óriási étlap, aminek már a végigolvasása is elbizonytalanít és kissé meg is rémiszt. Az egyetlen pozitívum, hogy külön kis részt szentelnek a szürkemarha húsából készült ételeknek. Valahogy mégsem erre esett a választásunk. Édesanyám pisztrángot kért egészben, unokaöcsém pácolt csirkecombot. Aztán került még az asztalunkra fogas roston, zöldségterrinével, és petrezselymes krumplival.

Zerge a TornácosbanÉn sült csülköt választottam, hagymás krumplival, káposztával. A konyha tevékenysége teljesen vegyes képet mutatott, az egészen kiválótól a majdnem ehetetlenig, minden került az asztalunkra! A pisztránggal még nem is volt baj, viszont a hozzá adott krumpli már majdnem savanyú volt, és a szósz a mi a hal mellé került teljesen felismerhetetlen, gyakorlati tanárom szava járását idézve,” íztelen, szagtalan, jellegtelen”! A fogas roston köretével sem dicsekedhetnek, meg is maradt az egész. A fogas egy kiszárított, íztelen haldarab képében érkezett az asztalunkra, semmi örömünket nem leltük benne. Unokaöcsém csirkecombja meg egy gyerekadag méreteit ostromolta. Viszont az én csülköm óriási és kimondottan ízletes volt, a maga nemében kiváló hagymásburgonyával és kellően pikáns káposztával.

03.jpgOsztottam is belőle mindenkinek, hogy valami kellemes élmény is érje őket. Desszerttel ezek után már nem is próbálkoztunk. Viszont én felderítettem a salátabárt, ahol teljesen lesújtó kép fogadott, barna cékla, fonnyadt paradicsom… Megpróbálkoztam aztán a babsalátával, amivel viszont nagyon sokat kellett dolgoznom, hogy valamilyen ízt tudjak kicsiholni belőle! (Só, bors, tökmagolaj, a tökmagolajból az egyik üveg avasnak bizonyult, még szerencse, hogy belekóstoltam!)

Az italokra és a felszolgálásra nem lehetett panaszunk, minden pontosan, a kellő hőmérsékleten érkezett, a pincérünk tolakodás mentesen, mindig a kellő időben állt szolgálatunkra. Én valahogy többet vártam Hegykő eme patinás műintézményétől! Csalódtunk, nem először és biztos nem is utoljára!

Értékelés
Parkolás, bejárat                                   8                      
Építészet dekoráció                                8
Mosdók, tisztaság, rend                          8                                   
étlap, itallap                                          5            
étel minősége, tálalás                            5          
italkínálat, minőség, szervírozás              7
ár-érték arány                                       6                        
felszolgálás minősége, szakszerűsége      7
borlap, borkínálat, kínálás                       4     
konyha gyorsasága                                8              
összesen:                                           66

 

Torkos Zerge