Sopron.info.hu

ZTE-Sopron 3-0

  2010 jan 22 / #sport

Csapatunk ma délután a Sopron elleni mérkőzéssel megkezdte a felkészülés következő fázisát. A találkozót csupán a hazája válogatottjánál tartózkodó Rudnevs és a kisebb sérüléssel bajlódó Magasföldi hagyta ki.
ZTE FC – SVSE-GYSEV 3:0 (1:0)
Zalaegerszeg
ZTE FC: Sipos (Pogacsics) – Kocsárdi (Szalai), Miljatovic (Kovács), Bogunovic (Panikvar), Todorovic – Horváth (Sluka), Kamber (Barna), Máté (Schultz), Illés (Petneházi) – Rajcomar, Pavicevic (Balázs)

Csípős hidegben, csúszós talajú pályán játszottak a csapatok, de mindenki nagyon vigyázott a másikra, nehogy sérülést okozzon. Az első pillanattól támadólag léptünk fel, irányítottuk a játékot, az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. Viszonylag gyorsan sikerült megszereznünk a vezetést, Máté emelte vissza a labdát egy szögletet követően a 11. percben, amit a hórihorgas Pavicevic fejelt a bal alsó sarokba, 1:0.

A gól után is támadásban maradtunk, az energikusan és nagy elánnal futballozó Rajcomar ugyan két helyzetet is elhibázott, de van ideje még ezen javítani.
A 30. percben Csank János lehívta a pályáról Pavicevicet, Kocsárdit, Miljatovicot és Kambert, helyettük Balázs, Szalai, Kovács és Barna kapott szerepet.

A friss embereknek köszönhetően aktívabb lett a játékunk, de újabb gól már nem született, így minimális előnnyel vonulhattunk a szünetre.
A második játékrészre Pogacsics váltotta Sipost, Panikvar Bogunovicot, Schultz Mátét, Sluka pedig Horváthot.

Negyed óra elteltével Balázs csapott le egy elvesztett labdára, visszaszerezte, majd 14 méterről szépen lőtt a jobb alsó sarokba, 2:0. Pár perccel később ugyanő készítette elő a harmadik gólunkat, ami igazi mestermunka volt, Sluka emelte át a kapust, 3:0.

A hajrában Petneházi is beállt Illés helyett, aki ha jobban koncentrál, akkor hőssé válhatott volna, hiszen neki is adódtak lehetőségei.

Összességében elmondható, hogy bíztató játékot nyújtottak a fiúk, látványos, egyérintős, gyors támadásokat vezettek és nagy futómennyiséggel őröltük fel ellenfelünket. Csak így tovább holnap az ifj. Mihalecz István által irányított Hévíz ellen 11 órakor a műfüvesen!

ztefc.hu