Sopron.info.hu

A playoff büntetés a kupadöntősöknek pár nappal a Final Four után

  2010 ápr 20 / #sport

Finoman fogalmazva nem frissek a srácok a Magyar Kupa négyes döntője után és a bajnoki playoff előtt. P. J. nem játszat, Szabó Zsolt beteg volt, az ellenfél pedig az alapszakaszt és a Magyar Kupát egyaránt megnyerő Zalaegerszeg lesz

Edzőnk, Meszlényi Róbert a kupadöntő utáni első edzésen jól látta, elég fásultan, fáradtan mozogtak játékosai. Szakvzetőnk nem is rejtette véka alá a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a rendszer -finoman fogalmazva – nem tökéletes.

“Olvastam valahol a Falco játékosának, Pankár Tibornak a nyilatkozatát, hogy ők is nagyon fáradtak. Nem is csodálom, mi viszont a hosszabbításos meccs lefújásához képest még két és fél órával korábban, tehát tizenöt-tizenhat órán belül kétszer játszottunk. Utána pedig pár nappal kizsigerelt játékosoknak playoff-meccset kell játszani.

Úgy tűnik, a kupadöntőbe jutni nem is dicsőség, hanem szinte büntetés. A szakmai bizottságban többször is jeleztük, mindennek hogyan lenne szakmailag is értelme – nem törődnek vele…Ha valóban rangot akarnak adni a kupának, akkor szerintem kellene egy nap szünet az elődöntők és a bronzmeccs, valamint a döntő között, a kupadöntő és a playoff kezdete között pedig egy hét. Ilyen erőltetett menetet könnyedén végigbír mondjuk egy Barcelona, ahol van tizenöt világsztár, de ez nem magyar élvonal csapataira szabott tempó. Az alapszakasban hetente játszottunk egy-egy meccset, most akik bejutottak a kupa négyes döntőjébe, egy hónap alatt legalább tíz meccset, de lehet, többet “pörget” le. Ez pedig egészen más felkészülést igényelne.

A felvetésre, miszerint playoff-ellenfelünk, a Zalaegerszeg is “büntetésben” van a kupadöntő miatt, edzőnk azt fejtegette, valóban ők sem lesznek frissek, ám hogy a siker, az ünneplés milyen hatással lehet a zalaiak holnapi játékára, azzal nem foglalkozik.

“Megvan nekünk a magunk baja. A srácok éthetően nem frissek, P. J.-re nem számíthatunk, mondhatnám, menetrendszerűen kidőlt a sorból a playoff előtt.Szabó Zsolt beteg volt, de szerintem játszani fog, és mindenkinek van kisebb sérülése, problémája. Ennek ellenére megpróbálunk mindent a ZTE ellen, és ami a párharcot illet, azt nagyon remélem, hogy a remek soproni közönség rövid időn belül kétszer is láthatja a Magyar Kupa és az alapszakasz győztesét.”

sakc.hu