Sopron.info.hu

A Sopronon érződött a kéthetes kihagyás

  2010 ápr 18 / #sport

Székely Norbert szerint csapata, az MKB-Euroleasing Sopron elsősorban azért kapott ki a MiZo Pécs 2010-től a női kosárlabda NB I döntőjének első mérkőzésén, mert rosszabb ütemben és ritmusban játszott, ez pedig annak tudható be, hogy két hétig nem volt éles meccse.

Az ellenfelet irányító Fűzy Ákos játékosai higgadtságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy még semmi sem dőlt el.

„A Pécs jobb ütemben és ritmusban játszott, rajtunk pedig nagyon érződött, hogy két hétig nem volt éles mérkőzésünk. Ez nagyban befolyásolta a találkozó végkimenetelét” – beszélt a Sopron vereségének okairól Székely Norbert a Nemzeti Sportnak.

Az alapszakasz győztesének edzője szerint mivel kikaptak, azt lehet mondani, hogy egyáltalán nem tudták kihasználni a Pécs alapemberének számító Nicole Ohlde hiányát.

És hogy mivel tudja felrázni a pályaelőnyét az első felvonás után elvesztő csapatát?

„Ha hiszünk abban, amit csinálunk, az jó és eredményre vezethet. A győzelemhez az kell, hogy minden játékosom határozottabban tegye, amit egész évben gyakoroltunk és ami eddig többnyire sikerre vezetett” – mutatott irányt Székely Norbert.

Fűzy Ákos a diadal ellenére visszafogottan értékelt, nem gondolja, hogy most már a kezükben lenne a bajnoki cím.

„Mi mindig azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Ez a sport lényege, most is úgy jöttünk, hogy győzünk – nyilatkozta a Pécs edzője. – A legfontosabb az volt, hogy végig higgadtak tudtunk maradni, a kritikus pillanatokban is azt játszottuk, amit kell. Amint a mai meccs is mutatta, rendkívül hullámzó a két csapat teljesítménye, s az ilyen három győzelemig tartó sorozaton belül egyik pillanatról a másikra gyorsan változik a helyzet. Lépéselőnybe kerültünk, de ezen kívül nem történt semmi.”

nemzetisport.hu