Sopron.info.hu

A Sördögökről röviden

  2008 nov 19 / #sport

Honlapunkhoz hozzászólás érkezett, férfi kosárlabda ügyben. Miért nem foglalkozunk e témával? A kedves Olvasó figyelmét az archívum rubrikához terelném, ahol a volt szezon itthoni meccseit mind közvetítettük. Az idei szezon mérkőzéseiről is közöltünk már cikkeket, ami a jövőben is így lesz. Igyekszünk szabadidőnket is úgy beosztani, hogy a hazai meccseken ott lehessünk. A csapat weboldalát böngészve viszont feltűnt egy hiányosság, amit felháborítónak tartok.

A játékosok fotói hiányoznak, sőt még a tavalyi sördögök képei vannak feltüntetve. Ha én csapat tag lennék már rég hiányoltam volna szerény személyemet!
Egy-két apróságot -kulissza titkot- is van szerencsém elárulni. Sikerült az egyik tengerentúli játékossal beszélgetnem az egyik soproni étteremben.

Vicces volt a szitu, szemeit tágra nyitotta: “végre valakivel tud angolul kommunikálni!”

Megdöbbenve hallgattam, hogy a csapatvezetés nem gondoskodik angolul beszélni tudó ‘pátyolgatóra’, aki ügyes-bajos dolgokban segíteni tud, esetleg alap magyar szavakat tanít stb., szóval amivel a beilleszkedést is könnyebbé teszi.

Az Aréna és a bérelt lakáson kívül még a várost sem mutatta be neki senki. Mobil telefonnal még nem is rendelkezik…. Mind olyan alapvető dolog, ami szerintem nélkülözhetetlen a szezonális itt tartózkodásukhoz. A honvágy nagy úr. Nem mindegy, hogy milyen tapasztalatokkal és körülményekkel kell együtt élni egy tök idegen, új környezetben egy vagy több olyan embernek akik fontos szerepet töltenek be a Soproni férfi kosár életében. Idén, tény, hogy a fiúk magasan verik a lécet (a lányokhoz és a tavalyi szezonhoz képest)!

Hajrá Sopron! Go go go!