Sopron.info.hu

A vereség ellenére dicséret a harcért, az akarásért: Albacomp-SKC 74-67

  2010 ápr 18 / #sport

Repülőrajtot vettünk, két perc elteltével 6-0-ra vezettünk, de az is állhatott volna a táblán: Albacomp-Matt Knight 0-6.

Ezt követően kiegyenltett lett a játék, a hazaiaktól szinte mindenki betalált. Kicsit elbizonytalanodtunk, feljött, sőt Hanga vezérletével fordított is az Albacomp, ám Halmai Tomi, majd Szöszi jókor “szólt hozzá” a meccshez, így három pontos előnnyel zártuk a nyitó negyedet.

Csapatkapitányunk, Brooks kosarával kezdődött a második szakasz, majd Halmai büntetőivel tovább nőtt az előny. Elsiettünk pár akciót, Simon és Hanga kosaraival 1 pontra feljött az Albacomp. “Gomba” büntetett egyszer, majd “Pojek” szerzett előbb labdát, majd triplát.

A félidő hajrájában nagy dobópárbaj alakult ki, a két David, Toya és Brooks váltott triplát. Toya belelendült, Lee első kosarával, egy zsákolással 1 pontra jött föl a hazai együttes. Szerencsére Donta és Rafi pontjaival új erőre kaptunk, ám a félidő végén Simon betöréseit nem tudtuk megállítani, szünetben 1 ponttal vezettünk.

Amásodik félidő elején váltott vezetéssel haladtak a felek. Sajnos a negyed közepén Matt magára maradt a pontszertzés terén, a hazaiaktól viszont belelendült Lee és Radovics, ellépett az Albacomp.

Talán ekkor kezdett érződni a tegnapi mind ideglieg, mind fizikailag igencsak kimerítő csata utóhatása. Bár Szöszi triplát dobott, e rövid hullámvölgyünket kihasználva párpontos előnyt állandósított az Albacomp, sőt Simon triplájával 10 pontra nőtt a különbség.

Sok volt az eladott labda, a záró szakaszra 12 pontos előnnyel fordult az Albacomp. A befejező szakasz Lee 6 pontjával indult, közel 20 pontra nőtt az Albacomp előnye. Sok labdát eladtak játékosaink,

Akartak, hajtottak, “kapartak” a srácok, ám ekkor mér a tegnapi 45 perces csata hatása egyértelműen érződött. Több labdát eladtak a srácok, pontatlanul dobtak, védekezésben pedig lemaradtak.

Gomba óriási zsákolása óriásil ökést adott a csapatnak, Bandi büntetőivel, majd Pojek triplájával 10 pont közelébe küzdötte fel magát a csapat. Sőt Matt kosár plusz büntetős játékával 4 perccel a vége előtt 8 pontra csökkent a hazai előny, majd Brooks fokozta az izgalmakat egy ügyes, betörés utáni kosárral.

Hiába küzdöttek azonban hősiesen a fiúk, fordítani már nem volt erejük. Az Albacompa harmadik negyed második, és a negyedik negyed első felének gyengélkedését kihasználva nyert, de csapatunk az egész Magyar Kupa-szereplésért, a küzdeni tudásért minden dicséretet megérdemel.

Meszlényi Róbert: – Tegnap este tíz körül abbahagytuk negyvenöt perc után, ma pedig huszonöt percig bírtuk. Ennek ellenére volt tartás a csapatban, fellltunk, szorossá tettük a meccset. A végjátékban aztán volt két-három,nem tudok jobb szót mondani, nevetséges ítélet. Mindent egybevetve nagyon-nagyon büszkék lehetünk a fiúkra, igazi csapat voltunk, és újra hangsúlyozom, nagyon sajnálom,hogy nem sikerült döntőt játszani.

Albacomp – SKC 74-67 (16-19, 19-17, 26-13, 13-18)

Székesfehérvár, 1500 néző. V: Forrai, Török, Jakab.

Albacomp: SIMON 18/6, HANGA 14, Radovics 10, Lee 13/3, Farkas 6. Cs: Keller 6, Toya 5/3, Madár, Bódi,

Sopron: Richardson 4, Brooks 9/3, Molnár 7, Szabó 7/3, KNIGHT 21. Cs: Halmai 6, Keresztes 2, Gombás 3, POJBICS 8/6.