Sopron.info.hu

Amikor az emberfeletti is kevés

  2009 nov 28 / #sport

Beteségek és sérülések sújtotta csapatunk heroikus küzdelemben maradt alul a Pécs ellen, de ezúttal a vereség is vastapsot eredményezett a lelátóról.

Már 20 perccel a mérkõzés elõtt elkezdõdött a nagy taktikázás. Izgatottan várta soproni részrõl mindenki, hogy a vendégek trénere, Füzy Ákos, a négy légiósa közül, kit húz ki a csapatlistáról. A várakozásoknak megfelelõen Quigley maradt ki. Nálunk hiányzott a sérült Licskai Zsófia, a beteg Varga Zsófia, Hadarics Kinga és Vágvölgyi Petra. Tinának lement a láza, így rá már számíthatott Székely Norbert, ahogy Semsei Barbarára is, aki térd fájdalmak miatt hagyott ki edzéseket. A kézmûtétje után lábadozó Jeca is együtt melegített a társaival, de láthatóan csak a bal kezét használta. A két szurkolótábor is együtt melegített kedvenceivel, a remek hangulat adott volt a rangadóhoz!

Nicole Ohlde két pontos büntetõjével a vendégek vezettek elõször rögtön az elsõ támadás végé. Edó egy középtávolival fordulásból egyenlített (2-2). Amber taláata egy jó elzárás után a vezetést jelentette számunkra (5-4). Már az elsõ percek igen nagy iramot, lüktetõ játékot hoztak, lányaink csupa szív játéka magával ragadta szurkolóinkat is!

Edó bátor betörése, majd Amber ziccere után 6 ponttal ugrottunk meg. Füzy Ákos azonnal jelezte idõkérését az asztal felé (3. perc 10-4). Kédés volt, hogy fogjuk ilyen kevés emberrel végig bírni ezt az irdatlan csatát. A negyedik percben Fegyverneky, Nagy-Bujdosó és a térd fájdalmakkal bajlódó Semsei Barbi jelentkezett játékra. Dodi okosan forgatta be védõjét, 8 pontra alakítva a különbséget. Ohlde a másik oldalon összeszedte a harmadik személyi hibáját is, így a pályán Krnjic váltotta. Amber büntetõi után felzúgott a lelátótól a “Tíz! Tíz! Tíz!” (16-6).

A pécsiek a megszokott kemény, fault határon mozgó játékukat hozták, így elég sokat állt a játék. A cserék számát tekintve a sok faultos fújást kikényszerítõ játék nekik nyílván jóval kevesebb fejfájással járt. A 7. percben a második hibáját összeszedõ Horti Dodi helyett Tina érkezett egyenesen a betegágyból és mindjárt megkaparintott egy lepattanót. A negyed utolsó perceiben a vendégek letámadással igyekeztek fárasztani csapatunkat, de egyenlõre álltuk a sarat (21-11).

Rosszul indult számunkra a második 10 perc, Semõ megkapta a harmadik személyi hibáját. Cserére azonban most nem volt mód, óvatosan keleltt gazdálkodni kevés bevethetõ játékosunk erejével, így Katának is kellett pihenõt adni. A 12. percben Vajda Anna is már 3 hibát számlált. Õt viszont le tudták hozni, volt, akit be lehetett küldeni a helyére. A 13. percben Honti Kata tempójával 13 pontra nõtt a különbség (24-11). Sajnos Dodi is megkapta a harmadik hibáját egy palánk alatti küzdelem során, mely igen érzékenyen érintett minket.

Füzy Ákos taktikusan egy jól irányzott idõkéréssel és zóna védekezés vezénylésével próbált meg kizökkenteni minket a ritmusunkból. A pálya minden pontjáról veszélyes Mazzante triplával fújt ébresztõt társainak. Továbbra is pontosan, jól védekeztünk, mely ellen nem igen jutott tiszta dobóhelyzetbe a vendég csapat, mely ezekben a percekben kapott ajándékba pár labdát. Na nem tõlünk, de nem is a Mikulástól… A 16. percben székely Norbert kért idõt. Bizonyára jól jött a lányoknak a kis pihenõ, akik magabiztosan õrizték a 10 pontos elõnyünket (26-16).

Nem volt könnyû dolga a játékvezetõknek sem, akiknél mindkét oldal többször is hevesen reklamált. A 19. percben Vajda Anna tért vissza és köszönt be egy rá jellemzõ jellegzetes befordulással. Tovább fokozta gondjainkat, hogy Horti Dórára ráfújták a negyedik személyi hibáját is, nem sokkal késõbb pedig Semõ is négynél járt ezen a téren. A szünetig így is tartottuk a heroikus küzdéssel megszerzett elõnyt (35-25)!

Továbbra is óriási elánnal játszottunk. Jellemzõ momentum volt, hogy Amber a földön fekve is visszaszerzett egy lepattanó labdát! A vendégek kemény játéka is folytatódott, Vajda Anna ennek egyik következményekét a kipontozódás szélére sodródott. Sõt, a 23. percben akár az ötödiket is megkaphatta volna. Iványi Dalma triplával jelentkezett a sarokból, de egyenlõre mindenre volt válaszunk (25. perc 41-32).

A lepattanókkal viszont érthetõen gondunk volt a magasabb pécsi játékosok között, melyekbõl sokszor szereztek maguknak újabb esélyt pontjaik növelésére. Raksányi triplájával már csak 6, Bujdosó palánkosával pedig 4 egységre csökkent a különbség (43-39). Székely Norbert idõkérése sem maradhatott el a sok cseréje miatt kevésbé fáradt pécsi együttes megállításának céljából. Pihentetésképpen mi is beálltunk zónázni. Horti Dodi újra a pályán volt, és vele együtt jött a következõ pontunk is! Az utolsó találatot a negyedben azonban Fegyverneky szerezte. Az elõnyünkbõl egy pont maradt az utolsó felvonásra.

Sajnos Fegyverneky nagyon elkapta fonalat, képtelen volt dobást hibázni. Újabb triplájával átvette a vezetést a fekete mezes pécsi gárda (47-49). Nem adtuk azonban magunkat, pedig láthatóan már lassabban mozogtak a lábak (32. perc 51-51). A 33. percben Tina is már négy személyinél járt. Jött vissza a szintén négy faultot számláló Horti Dodi, akire a lepattanózás terén nagy szükségünk volt. A 35. percben Székely Norbert kénytelen volt újra magához hívni egyre jobban fáradó tanítványait (51-57). Iványi Dalmát még a szerencse is segítette.

Triplájával 9 pontos hátrányba sodródtunk. Újabb energiákat mozgósítottunk a hajrában! A legjobbkor jött Maja trojkája, mely szintén hosszas gondolkodás után hullott csak a gyûrûbe (38. perc 58-62). Alapvonalról jöhettünk 1.47-el a lefújást megelõzõen, amikor Füzy Ákosnak volt mondandója játékosai felé (58-62). Horti Dórával nehezen bírt ellenfelünk, volt hogy ketten lógtak a nyakán.

Egy értékesített büntetõjére Vajda triplája volt a válasz, igaz közben Maját eltakarították a palánk alatt. Így már csodára volt szükségünk, egy perc alatt 6 pontot kellett volna ledolgoznunk. Bár már az maga a csoda kategória volt, hogy ennyire tartalékosan is kiélezett végjátékra kényszerítettük a nyáron alaposan bevásárló, jó erõkbõl álló pécsi együttest, mely az utolsó fél perc elõtt birtokolhatta a labdát. Elõbb azonban még Füzy Ákos kért idõt (61-65). Iványi Dalma egy büntetõjével 5 pontra alakult a különbség, melyet Kata csökkentett 3-ra.

Aztán megint Iványi következett, ezúttal egyiket sem hibázta el (63-68). Kata triplája a gyûrûbõl ugrott ki, mellyel az utolsó esélyünk is elúszott. Semõ azért a vége elõtt még behelyezett egy triplát, de még Fegyverneky is dobhatott kisebb vita után két büntetõt. A második ült, ezzel 5 pontos vendég siker született a rangadón (66-71).

Székely Norbert: “Azzal nyert a Pécs, hogy a második félidõben fizikailag dominálni tudott. Játékban teljesen felvettük a versenyt! Amíg gyors és pontos játékot tudtunk nyújtani, addig uraltuk a mérkõzést.”

MKB-EUROLEASING SOPRON – MIZO-PÉCS 2010 66-71 (21-11, 14-14, 12-21, 19-25)

Sopron, 1300 nézõ

MKB-EUROLEASING SOPRON: Miljkovic 3/3, Honti 15/3, Eördögh 11, Holt 15/3, Horti 14 Cs.: Krivacevic 7, Semsei 4/3

MiZo-Pécs 2010: Iványi 11/6, Raksányi 3/3, Mazzante 7/3, Vajda 11/3, Ohlde 16 Cs.: Fegyverneky 10/6, Krnjic 7, Nagy-Bujdosó 4, Horváth L. 2

Statisztika

Mezõny dobószázalék: 21/50 42% ill. 23/64 36%

3-pontos dobószázalék: 3/13 23% ill. 7/27 26%

Büntetõ dobószázalék: 21/26 81% ill. 18/26 69%

Lepattanó: 28 (Eördögh 9) ill. 38 (Iványi 11)

Gólpassz: 10 ill. 12

Szerzett labda: 11 ill. 10

Eladott labda: 8 ill. 11

Falt: 25 ill. 25

IBM: 97 (Horti 20) ill. 97 (Iványi 26)

wb-sopron.com