Sopron.info.hu

Az oktatás miatt demonstrálnak a diákok pénteken!

  2018 jan 17 / #csak úgy

“Ne menj suliba!” címmel szerveznek diáktüntetést 2018. január 19-ére a Parlament elé. A tanulók kezdeményezése a gyenge oktatási rendszerre akarja felhívni a figyelmet, amelynek kapcsán a szervezők több ezer résztvevőre számítanak Budapesten.

 

Ne menj suliba – demonstrálj az oktatásért #január19-én!

Ne menj suliba – demonstrálj az oktatásért #január19-én!

 

Január 19-én (pénteken) délelőtt ne menj suliba, délután 4-kor pedig közösen tüntetünk a Parlament előtt az oktatási rendszer igazságtalanságai miatt!
Álljunk ki együtt egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombik! Vonuljunk együtt a Parlament elé, hogy egy demonstráció keretében jelezzük: a magyar diákság egy nagy közösség, akik tesznek egy jobb oktatásért, akik kiállnak egy mindenki számára élhető jövőért!

A rendezvény diákok szervezésében valósul meg, de a demonstráción korosztálytól függetlenül számítunk mindenki csatlakozására, aki egyetért az ügyünkkel. Itt már nem csak rólunk van szó, az egész ország sorsa a tét!

Gyülekező: január 19-én, pénteken 16 órakor a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán!

 

– írják a tüntetés szervezői a Facebook-eseményben, amely oldalon szerda estig 11000-en igazolták vissza részvételüket, és további 35 ezren jelezték, hogy érdekli őket.

 

A rendezvény konkrét céljairól a szervezők azt írják:

• Összefoglalni a diákság problémáit.
• Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.
• Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.
• Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.
• Demonstrálni, hogy nekünk, diákoknak vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.
• MEGMUTATNI, HOGY HA MÁS NEM, AKKOR MI FOGUNK VÁLTOZTATNI A RÉGI, ELAVULT OKTATÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGAIN, MELYEK BENNÜNKET ÉRINTENEK.
.

Ilyen figyelemfelkeltő “standkorlátkék facebook plakáttal” is operálnak a fiatalok!

A leírásban az is szerepel, hogy a döntéshozóknak elég lenne csak a finn oktatási rendszert közelebbről megnézni illetve tanulmányozni, hiszen ott például nincs osztályzás az első években, ezáltal nem alakul ki stressz sem a gyerekekben és nem alakul ki kiközösítés sem az iskolákban.  A finn rendszer arra is jó példa, hogy nem csak oktatnak, hanem közösségeket alakítanak ki és többek közt sokkal rövidebbek a napi tanítási idők is, mégis tartalmas oktatást kapnak ott a diákok és az oktatási eredményeik egyre jobbak.

Úgy tudjuk a kezdeményezéshez nem csatlakozott konkrétan egyik párt sem, de a szervezők nem is fogadnák azt el, hiszen nem akarnak pártpolitikai csatározásnak helyet adni a kezdeményezésükkel, hanem attól mentesen igyekeznek rávilágítani az oktatás ezen problémáira. Csatlakozni viszont magánszemélyként bárki megteheti, ahogy az több pedagógus is teszi:

 

Ne menj suliba – demonstrálj az oktatásért #január19-én!

Ne menj suliba – demonstrálj az oktatásért #január19-én!

 

 

Fontos azonban tudni, hogy a demonstráción való részvétel, amennyiben a diák nem tud majd érvényes igazolást felmutatni az iskolájában akkor az igazolatlan hiányzásnak fog minősülni! Éppen ezért várhatóan egyre többen lesznek csütörtöktől egészen hétfőig “megfázással” a gyermek- és háziorvosoknál, így aki teheti ne ezeken a napokon menjen receptet íratni.

 

 

 

cyberpress.hu


%d blogger ezt szereti: