Sopron.info.hu

Elég a várakozásból!

  2008 nov 24 / #helyi

Kőszegi út. Kettős sorompó. Horror! Talán ez a legjobb kifejezés, mely hirtelen eszembe jut.
Nap mint nap próbálom kikerülni, nem arra menni, de hát nem tudok mit csinálni, mert arra felé lakom. Elmondjam, hogy hogyan lehet 4-es sorompót kifogni, és több mint 20 percet várakozni? Nagyon egyszerű:

Mikor megérkezel, az egyik sorompónál már áll a sor. Megvárod a vonatot, mely kb a sorompó leengedése utáni 5-10 percben meg is érkezik. Mire elmegy, addigra leengedik a második sorompót is. A 2 sorompó közé, már nem férsz be, az előtted várakozóktól. Vársz, és vársz, múlatod az időt, és figyeled az egyre idegesebb sofőrtársaidat.

Szépen lassan befut a vonat, ám ekkor egy hirtelen mozdulattal leengedik újra, az első sorompót, mert ismételten jön egy vonat. Ekkor már kezd szépen lassan halálközeli élményed lenni, és hallod, látod az előtted és mögötted parkoló kocsikból kipattanó sofőrök száját elhagyó, nyomdafestéket nem tűrő anyázásokat!

És, hogy hab legyen a tortán, újra leengedik a második sorompót is. Ekkor már a kocsisor a kemping bejáratánál áll, és a másik oldalról nézve pedig a Csengery utcában.

Ha lefele mész, akkor a sorompós balhé után, még a körforgalomnál is várakoznod kell, vagy 10 percet, mire elmegy a feltorlódott kocsisor.

Tudom, hogy rég óta szó van róla, hogy lesz majd felül vagy aluljáró, de a pénzre hivatkozva mindig semmis lesz a terv. Jó lenne, ha már végre történne valami, mert nem hiszem, hogy ebből csak nekem van elegem!

Lassan már kb fél órával előbb kell elindulnom a munkahelyemre, hátha bekapok egy szuper sorompó-maratont!