Sopron.info.hu

Épülhet a tízmilliárdos soproni szálloda

  2010 ápr 05 / #helyi

Megkapta a jogerős építési engedélyt az egykori ruhagyár helyére tervezett szálloda Sopronban, a Hotel Scarabantia.

A XXI. századot reprezentáló magánberuházás költségei elérhetik a tízmilliárd forintot. A Hotel Scarbantia megépítése során a Rákóczi utcai impozáns homlokzatot megőrzik, de a többi épületrészt lebontják vagy teljesen átépítik.

– Az építési engedély birtokában kezdődhet a kiviteli tervek készítése. Eközben 3–4 hónapot vesz igénybe a régészeti feltárás, ősszel pedig elkezdhetjük a szerkezetépítést. A jövő év az építkezésé és a szakipari munkáké – foglalta össze az előttük álló feladatokat Piskolti János beruházó és projektgazda, aki hozzátette: a szállodát, a látványfürdőt, a konferenciatermet és minden más egységet elsősorban a hazai nagyközönségnek szánják. A tömb alatt háromszáz autót befogadó mélygarázs épül, s létrehoznak egy négyezer négyzetméteres közparkot is a Hátulsó utca és a Szög utca között.

– Reményeink szerint napokon belül aláírhatjuk a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálattal a régészeti feltárásokra szóló megállapodást, s összehangolhatjuk a kezdődő munkákat, a régi épületek bontását – tájékoztatta a kisalfold.hu-t Takács Ákos, a tervező, beruházó és fejlesztő budapesti cég kreatív építési igazgatója.

– Ami a finanszírozást illeti, a magánberuházás saját cégcsoportján keresztül teremti elő a fejlesztésre fordítandó összegeket. A szerkezetépítéshez szükséges pénz rendelkezésre áll. A bankok vagy más befektetők közreműködése ahhoz szükséges, hogy a beruházás az elképzelt vagy afölötti szinten fejeződjön be. A prezentáción Fodor Tamás polgármester méltatta a szűken vett belváros környékén létrejövő beruházás építészeti, egyszersmind munkahelyteremtő jelentőségét.

turizmusonline.hu