Sopron.info.hu

Fontos lépést tettünk!

  2008 nov 13 / #sport

Szurkolóinkkal közösen, óriási küzdelemben, rendkívül értékes gyõzelmet arattunk a jó erõkbõl álló Brno ellen! Több játékosunk is sérüléssel várta a mérkõzést, végül a megszokott kezdõ ötös csak egy helyen változott. A térde miatt edzéseket kihagyó Amber Holt helyén csapatkapitányunk, Eördögh Edó kezdett. A brnoiaknál Whitmore küzdött hasonló problémákkal.

A mérkõzés tétjének megfelelõ felfokozott hangulat uralkodott a csarnokban. Az elsõ percek a mi elképzeléseinknek megfelelõen alakultak, ám a negyed közepén már a vendégek álltak jobban (5. perc 8-12). Kathleentõl láthattunk ezúttal is egy távoli triplát, mellyel 2 pontra csökkent a különbség a 17. percben (15-17). Szépen araszoltunk elõre, Honti Kata közelije után már csak 1 pont távolságnyira voltunk (18-19). A 9. perc közepén Tina ziccere pedig már elõnyt eredményezett (20-19). Egy-egy kosárra futotta még a csapatok erejébõl, de mivel Jansone a tripla mögül talált be, így a negyed vége döntetlennel zárult (22-22).

Magyar akció hozta a második 10 perc elsõ találatát, de ez mégis brnoi pontokat jelentett, mivel a vendégek két légiósa, Fegyverneky és Béres összjátéka révén született a kosár. Csak úgy szikrázott az összecsapás, keményen figyeltek egymásra a felek, miközben nem kímélték a saját testi épségüket sem. A 14. percben ausztrál irányítónkat kellett leültetni, aki már a harmadik személyi hibáját kapta. A 16. percben branoi idõkérés szakította félbe a játékot (26-27). Zónára álltunk át, de kétszer is lemaradtunk, így pillanatok múlva már Székely Norbert jelezte az asztalnál, hogy idõt kér (17. perc 28-34). A szünetig már csak mi dobtunk pontot, az utolsót Horti Dodi egy megbeszélt figura végén, mellyel egálra hoztuk az elsõ játékrészt (34-34).

Az elsõ támadások még nem sikerültek, de aztán megtalálták a dobó kezüket a játékosok. Kulichova faultolásra használta inkább a kezét, a 25. percben már négynél járt. Bõven tartogatott még izgalmakat a két együttes kemény küzdelme. A két edzõ is nagy taktikai csatát vívott, láthatóan teljes mértékben együtt éltek a játékkal. Kathleen és Amber a legjobbkor zúdított be egy-egy nagyon távoli triplát, mellyel ismét átvettük a vezetést a 29. percben (47-44). Forrt a hangulat a negyed végén is, mikor a brnoi kispad a játékvezetõkkel foglalkozott, a csapatuk irányítása helyett. Ezzel azonban csak maguknak ártottak.

Whitmore mutatott be egy szép hátraugrós kosarat, amire Jeca válaszolt érdemben. Nem csökkent az iram, sõt, talán még rá is tettek egy lapáttal a felek, átérezve a találkozó nagy tétjét. Amber kosarával 7 ponttal ugrottunk meg, de a brnoi idõkérés után Zirkova is azonnal betalált (35. perc 57-52). Csak nem akarta megadni magát a vendég csapat, miért is tette volna. Viteckova triplával jelezte, hogy még nincs vége (59-55). Az elsõ kipontozódás Kulichovát érte el a 36. percben. Dodi ziccerezhetett békésen a 38. perc elején! Nyolc ponttal vezettünk, Jan Bobrovsky kért hamarjában idõt (65-57). Nem hagytunk azonban már esélyt ellenfelünknek és behúztuk a mérkõzést! Az utolsó perc már az ünneplés jegyében telt (ezt kihasználva közelebb is jöttek a vendégek), felállva tapsolt lelkes szurkolótáborunk a szép teljesítményhez!

Székely Norbert: “Nagyon magas intenzitású és tempójú mérkõzés volt, melyhez nehéz hozzászokni. Ezért is tûnhetett kintrõl úgy, hogy több hibát is vétettünk. Azonban mi erre az iramra készültünk, és igyekeztünk folyamatosan olyan nyomás alatt tartani a Brnot, hogy egy idõ után megtörjön. Nagyon meg kell becsülnünk ezt a gyõzelmet, melyet Európa egyik legjobbja ellen értünk el!

Csapatunk érett játékra képes, és mentálisan is elég erõs ahhoz, hogy bárki ellen kiélezett mérkõzést játszon. Természetesen mivel fiatalok alkotják a keretet, így a gyengébb teljesítmények is bennünk vannak, de látható, hogy nagy dolgokra is képesek vagyunk! Köszönjük szurkolóinknak a biztatást!”

Milan Veverka: “Elõször is gratulálok a hazaiaknak! Sajnos a játékvezetõk két alkalommal is komoly hibát vétettek a harmadik negyed végén, mellyel befolyásolták a mérkõzés kimenetelét!”

Eva Viteckova: “Úgy gondolom a játékvezetõk harmadik negyed végi hibája döntötte el a mérkõzést. Azt követõen lépett meg nagyobb különbséggel a hazai csapat!”

Kathleen Macleod: “Nagyon boldogok vagyunk! Igazi csapatmunka volt a mai diadal eredménye, a maximális koncentráció volt a siker kulcsa! Az is kellett, hogy a kritikus szituációkban rendre betaláltunk. Köszönjük a szurkolók buzdítását!”

MKB-EUROLEASING SOPRON – Gambrinus SIKA Brno 68-65 (22-22, 12-12, 15-10, 19-21)

Sopron, 1600 nézõ

MKB-EUROLEASING SOPRON: Macleod 17/12, Honti 4, Eördögh 9/3, Milovanovic 13/3, Horti 12 Cs.: Holt 7/3, Krivacevic 6, Horváth Zs. -, Hadarics –

Gambrinus Brno: Horakova 13/3, Zirkova 9/3, Viteckova 13/6, Béres 6, Kulichova 6 Cs.: Jansone 12, Whitmore 4, Fegyverneky 2, Stehlikova –

Statisztikák

2-pontos dobószázalék: 19/40 48% ill. 19/40 48%

3-pontos dobószázalék: 7/17 42% ill. 5/18 28%

Büntetõ dobószázalék: 9/16 56% ill. 12/13 92%

Lepattanó: 40 (Milovanovic 10) ill. 26 (Zirkova 7)

Gólpasz: 16 (Macleod 5) ill. 14 (Zirkova 5)

Szerzett labda: 11 (Macleod 3) ill. 11 (Horakova 4)

Eladott labda: 21 ill. 15

Fault: 14 ill. 17

wb-sopron.com