Sopron.info.hu

Gyenge támadójáték – 8. hely az alapszakaszban

  2010 ápr 11 / #sport

A hazaiak kezdtek jobban, lendületesebben, mit szépítsük, gyorsan állva hagyták tompán indító fiainkat. Bár a 4. percben még csak 6-4-re vezettek a hazaiak, innen csináltak egy 12-0-s szakaszt, Williams pályára lépése után nagyon felpörgött. a hazaiak játéka, állva hagytak minekt.

Rá sem lehetett ismerni az egy hete a Nyíregyháza ellen parádézó SKC-ra, P. J. triplája törte meg a hazaiak rohanását, Matt kifejezetten idegesen játszott abban a csarnokban, amely tavaly rövid ideig az “otthona” volt. A szakasz végén, jelentős hátrányban sikerült csupán kiegyenlítetté tenni a játékot. A második szakaszt aztán Bandi és Donta villanásaival 9-3-mal nyitottuk, s ekkor küzdöttük vissza magunkat arra a 9 pontos különbségre, amellyel Sopronban nyertünk. Visszajött kezdő ötösünk, de sem Mattnek, sem Davidnek nem ment a játék, a hazaiak Williams és Dénes triplájával újra elléptek. A félidő hajrájában végre David beemelt egy triplát – első kosara volt kapitányunknak -, s ez felrázta csapatunkat, amely egy 7-0-s rohamot vágott ki. Az utolsó szó is kapitányunké volt, miután Matt egy büntetőből megszerezte első pontját, Brooks ziccerével a félidő végére a 9 pontos határon belülre kerültünk, úgy, hogy az utolsó 3 percet 11-2-re “hoztuk”.

Matt egy jó büntetője, majd David újabb triplája után 4 pontra csökkent hátrányunk, jól kezdtünk szünet után. Ekkor azonban a tavaly még nálunk kosarazó Csorvási Milán találataival újra megléptek a hazaiak, hullámzóvolt a játék. Ahogy 4 pontra feljött a csapat, újra jött egy érthetetlen s mély hullámvölgy, Csorvási valamint Johnson vezetésével egy 14-0-s rohanást mutatott be a hazai együttes, hosszú kosárcsendünket ismét Couisnard törte meg. A szakasz végén pedig egyszerre volt fent a három amerikai mezőnyemberünk, s sikerült közelebb kerülni a Kecskeméthez.

A záró szakasz elején több, mint 3 percen át nem esett pont, majd Matt szerezte meg első mezőnykosarát. A különbség 10 és 15 pont között mozgott, minden kosarunkra volt válaszuk a hazaiaknak, Brooks triplájára például Wittmann felelt távolról, aki nagyon belelendült a mi játékosainkkal ellentétben. Kosaraival csaknem 20 pontra növelte előnyét a Kecskemét, amely végül 16-tal nyert, s megszerezte a 7. helyet.

A mai nem a mi napunk volt, talán az egyetlen pozitívum P.J. Couisnard teljesítménye. Együttesünk végül 8. lett, és az alapszakaszt megnyerő ZTE ellen kezdi a rájátszást. A jövő hét végén azonban mind fiainknak, mind pedig a zalaiaknak Székesfehérvárott, a Magyar Kupa négyes döntőjében lesz jelenésük…

Meszlényi Róbert:- Útközben egy sávlezárás miatt a tervezettnél jóval később érkeztünk meg Kecskemétre, s lehet, hogy ezért “maradt az öltözőben” csapatunk a meccs elején. A folytatásban ugyan volt egy-két jó periódusunk, de nagyon sok tiszta dobóhelyzetet és büntetőt rontottunk

Kecskeméti KSE – Soproni KC 79-63 (25-10, 15-22, 19-14, 20-17)

Kecskemét, 700 néző. V: Földházi, Márton,Szabó.

Kecskemét: Ross, 7/3, WITTMANN 16/6, Dénes 9/3, JOHNSON 12/6, Bencze 4. Cs: WILLIAMS 15/15, Marciulionis 3/3, CSORVÁSI 10, Tóth N. 3, Szabó T., Csabay.

Sopron: Richardson 12/3, Brooks 12/9, MOLNÁR 11/3, Szabó, Knight 4. Cs: COUISNARD 17/6, Pojbics 4, Keresztes 3, Gombás.

sakc.hu