Sopron.info.hu

Hat játékos hagyja el a Sopront, de amerikai sztár érkezik

  2010 máj 20 / #sport

Hét játékos távozik a bajnoki és kupaezüstérmes MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatától, amely Angel McCoughtry személyében igazi sztárral erősödik a következő idényben.

A keddi kerethirdetés szerint a csapatkapitány Eördögh Edit, illetve Hadarics Kinga visszavonult, és a klub nem hosszabbított szerződést a szerb Maja Miljkoviccsal, az amerikai Kristi Toliverrel, valamint Semsei Barbarával sem. Horti Dóra külföldön folytatja pályafutását, továbbá távozik a szerb Jelena Milovanovic is, akivel közös megegyezéssel szerződést bontott a vezetőség.

Az érkezők közül a legnagyobb név Angel McCoughtryé: a 24 éves, Kassáról igazolt amerikai 19 pontos átlagot ért el az Euroliga előző évadában, és csupán a világ legjobbjának tartott Diana Taurasi bizonyult eredményesebbnek nála. McCoughtry volt a kontinenssorozat legjobb labdaszerzője és a kassaiak legjobb lepattanózója 7,8-as meccsenkénti átlaggal.

A másik érkező külföldi a 200 centis, 27 éves Zane Tamane, aki az előző szezonban a cseh USK Prahában szerepelt az Euroligában, s alapembere volt a lett válogatottnak az Európa-bajnokságon.

Négy magyar kosaras is Sopronba költözik. Kocsis Boglárka visszatér két BSE-nél eltöltött évad után, Fűrész Diána Győrből, Czank Tímea a Vasastól, a mindössze 16 esztendős Szabó Fanni pedig szintén a BSE csapatából igazolt a hűség városába. Az előző évadból maradt Honti Kata, Amber Holt, Krivacsevics Tijana, Varga Zsófia, Licskai Zsófia, Németh Alma, Vágvölgyi Pétra és Czinder Adrienn.

XLsport – Mti