Sopron.info.hu

III. Soproni Fotópályázat

  2007 aug 25 / #kultúra

III. Soproni FotópályázatA Soproni Fotóklub mindenkit szeretettel vár az augusztus 26-án megrendezésre kerülő szabadtéri kiállítására. A kiállítás a soproni Széchenyi téren 10-től 18 óráig lesz megtekinthető.

Itt kerül sor 11 órakor a III. Soproni Fotópályázat megnyitójára és díjkiosztójára is. A kiállítást megnyitja Abdai Géza alpolgármester.
A III. Soproni Fotópályázat legjobb képei mellett megtekinthetőek lesznek még a téren a Soproni Fotóklub jelenlegi és régebbi alkotóinak képei is. “Beborítjuk fotókkal a teret!”

Magyarország egyik legidősebb fotóklubja a Soproni Fotóklub. 1906-ban alakult, azóta is folyamatosan működő öntevékeny alkotócsoport, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének egyik alapító tagja. Számos hazai és nemzetközi fotókiállítást, alkotótábort, és tanfolyamot rendezett, ill. rendez. Tagjai képeikkel jelenleg is rendszeresen képviselik klubjukat és városukat mind belföldön, mind külföldön, számos díjat és kitüntetést elnyerve. Célja továbbra is Sopron és környéke közművelődésében való aktív részvétel, a területen élő és tevékenykedő fotóamatőrök és hivatásos fotósok közös szervezetbe való tömörítése, tagjainak művészeti és technikai fejlődésének elősegítése, melynek eredménye képen közülük már többen a fotóművész címet is kiérdemelték.