Sopron.info.hu

Jó kezdés után jó folytatás

  2009 nov 04 / #sport

Nem ízlett a védekezésünk a lengyel Gorzownak, így a második fordulót is gyõzelemmel zártuk. Ünnepélyes pillanatok vezették fel az Euroliga második fordulójának soproni találkozóját.

A mérkõzés elõtt Török Zoltán ügyvezetõnk nagy csokor virággal köszöntötte a múlt héten Magyar Sport Junior Prima Nagydíjban részesült saját nevelésû játékosunkat, Honti Katát. A szurkolók nagy örömére Jelena Milovanovic is ott melegített a kedvencek között. Jecát ma reggel kiengedték a kórházból, de nem tudhattuk, milyen mértékben számíthatunk rá a találkozón. A kezdõben Krivacevic Tina váltotta.

Majd két percig csak a kimaradt ziccerekben jeleskedett a két gárda. Sajnos Zurowska volt az elsõ, aki pontot érõ dobást ért el. A szlovén játékvezetõ nem vívott ki magának ítéleteivel nagy népszerûséget a lelátón, különösen miután Székely Norbertet is rendre utasította reklamálása után. Már a negyed közepéhez közelítettünk, mikor Tina büntetõi révén végre mi is megszereztük elsõ pontjainkat (5. perc 2-4).

Akadozott a gépezet, így hamar be kellett vetni a kórházat csupán ma reggel elhagyó Jecát, akinek egy perc sem kellett, hogy betaláljon. Kellett ehhez persze Amber labdaszerzése és pontos indítása is. Utóbbi középtávolijával egyenlítettünk a 6. perc végén (6-6). Dodi lepördülése pedig már a vezetést jelentette számunkra. A lengyel edzõ jéghokis megoldással egyszerre 4 embert cserélt a 7. percben. A szünet elõtt Maja Miljkovic érkezett, akitõl Székely Norbert agresszív játékot kért, hiszen még csak 2 személyi hibánál jártunk. Jeca 5 másodperccel a vége elõtt egy triplával zárta volna a negyedet, de nem figyeltünk Richardsra, aki a félpályát átlépve szintén egy három pontossal vetette észre magát (18-18).

Maja elõbb kiosztott egy szemfüles gólpasszt, majd sajnos egy sportszerûtlen hibát vétett miután elvesztette a labdát a félpályánál. Jecán meg sem látszott, hogy majd 3 napot töltött súlyos vírus fertõzéssel a kórházban fekve: a 12. percben már a 11. pontját szerezte! Kezdtünk egyre jobb ritmusban kosárlabdázni, melyet a lengyel edzõ is észlelt, és gyorsan idõt kért (13. perc 26-20). Az elõzõ negyeddel ellentétben most már három és fél perc alatt összeszedtünk 4 személyi hibát. A mérkõzés során elõször növekedett a különbség két számjegyûre a 14. percben (31-21).

Edó triplája után pedig már zúgott a vastaps, miközben a vendégek mestere rohant idõt kérni (15. perc 36-23). A zóna sem hozta zavarba együttesünket, egyszerûen állva hagytuk lengyel vendégeinket, akik 7 perc alatt mindössze 5 pontig jutottak a precíz védekezésünk mellett (17. perc 40-23). A nagy különbség kissé elaltatott minket a szünet elõtt, melyet nem hagytak büntetlenül vendégeink (42-31).

Edó fantasztikus átadásából Amber szerezte 10. pontját a szünet után (46-33). Edó is ontotta a kosarakat, ezúttal egy triplát helyezett el (23. perc 49-33). Jeca távoli bombája után már 21 pont volt a különbség a 13. percben! Dariusz Maciejewski kénytelen volt idõt kérni (54-33). 12-2-es három perccel ziláltuk szét ellenfelünket! Nem felejtettek el kosarazni a Gorzow játékosai, de nem hagytunk nekik sok teret.

A hibáinkat azonban azonnal kihasználták. Sapova példának okáért egy triplával jelentkezett. Ismét egy gyengébb periódusba futottunk bele, de ez csupán azt jelentette, hogy nem tudtuk tovább növelni elõnyünket. Aggódnunk nem kellett, a védekezésünk stabil volt (30. perc 63-44).

A támadásbeli hullámvölgyünk a záró negyedre is kitartott. A jobbnál jobb helyzeteket is elpuskáztuk. 13 pontra zárkózott fel a Gorzow, amikor Székely Norbert dühösen idõt kért (33. perc 65-52). Láthatóan legszívesebben ordított volna, de azt a hangszálai miatt nem tehette. A folytatásban is sokszor kapkodtunk, rossz döntést hoztunk, pedig nem volt okunk idegeskedésre (38. perc 75-63). Tina után Dodi is kipontozódott a végjátékra, de szerencsére már csak két perc volt ekkor hátra. A végén még Zurowska is mehetett zuhanyozni, de ez már nem osztott, nem szorzott. Ha hullámzó játékkal is, de megérdemelt és magabiztos gyõzelmet arattunk.

Jövõ héten a francia Bourges csapatánál vendégeskedünk.

Székely Norbert: “A szimpatikus lengyel együttes remekül fel volt készítve, sok kihívás elé állított minket a mérkõzés során. Ez más a második mérkõzésünk volt az Euroligában, és még mindig túl sok volt a hullámvölgyünk. Ezen változtatnunk kell, nem engedhetjük meg magunknak az Euroliga idei lebonyolítási rendszerében.”

Dariusz Maciejewski: “Ma jobban játszottunk, mint múlt héten, de még mindig látszik a tapasztalatlanságunk az Euroligában. Bízom benne, hogy ez meccsrõl meccsre javulni fog.”

Justyna Zurowska: “Nagyon örültünk, hogy egy ilyen múlttal rendelkezõ, sikeres csapat otthonában léphettünk pályára. Fiatalok, de már több tapasztalatuk van, mint nekünk. Még szoknunk kell az Euroliga légkörét. Remélem, hogy a visszavágón már siekresebbek leszünk.”

Amber Holt: “Komolyan meg kellett dolgoznunk a gyõzelemért! Sajnos a játékunk továbbra is igen hullámzó, melyen dolgoznunk kell.”

MKB-EUROLEASING SOPRON – AZS Gorzow 78-64 (18-18, 24-13, 21-13, 15-20)

Sopron, 1000 nézõ J.v.: Anzulovic (CRO), Spendl (SLO), Paulik (CZE)

MKB-EUROLEASING SOPRON: Semsei 4, Honti 5, Holt 16, Kriacevic 8, Horti 9 Cs.: Milovanovic 21/6, Eördögh 11/6, Varga 2, Miljkovic 2

AZS Gorzow: Richards 5/3, Spencer 7/3, Sapova 13/3, Zurowska 15, Kaczmarczyk 8/3 Cs.: Dzwigalska -, Vidacic 4, Dureika 4, Piekarska 8

Statisztika

2-pontos dobószázalék: 25/48 52% ill. 22/38 58%

3-pontos dobószázalék: 4/11 36% ill. 4/16 25%

Büntetõ dobószázalék: 16/19 84% ill. 8/15 53%

Lepattanó: 28 (Holt 6) ill. 32 (Zurowska 7)

Gólpassz: 18 (Eördögh 6) ill. (Richards 5)

Szerzett labda: 18 (Holt 5) ill. 11 (Richards 4)

Eladott labda: 14 ill. 23

Falt: 18 ill. 20

wb-sopron.com