Sopron.info.hu

Karsay István interjú a Sopron.info.hu-nak

  2008 jún 14 / #ezo

Karsay István interjú a Sopron.info-nakKarsay Istvánnal, országosan elismert szellemtan szakértővel Demuth János, a Sopron.info.hu ezo rovatának vezetője, és az Ezoterika Sopron alapítója beszélget: Kedves István. Régi barátságunkra hivatkozva maradnék a tegeződésnél. Többször jártál már városunkban, hogy érezted magad nálunk?

Szia kedves János, nagyon jól érzem magam Sopronban, aminek több oka is van. Nagyon sokszor jártam már Sopronban, nyaralások, sok munka, ha összeadnám az eltöltött időmet szerintem az elmúlt 25 év alatt összejönne összesen egy év is!
Így kicsit is hazajöttem.

Milyennek találtad a Soproni hallgatóságot?

Csodálatosnak, egy előadás sok esetben nem csak az előadótól függ, hanem a hallgatóságtól, a hallgatóság befogadó képességétől, és ez nagyon jó volt minden esetben.
Nagyon sok visszajelzést is kaptam, és folyamatosan tartom a kapcsolatot a tanítványokkal, mert feliratkoztak a hírlevél listámra, és kapják havi rendszerességgel a szellemtani anyagokat, és sokan tagjai a saját szellemtani listámnak is, ahol napi kapcsolatban vannak velem, kérdések – válaszok, és folyamatos új anyagok.

Minden esetben csodálatos embereket ismertem meg a hallgatóságomban.
Sokan megkerestek gondjaikkal is, és azokat is sikerült megbeszélnünk, megoldanunk.

Hazánkon kívül mely országokba kapsz még rendszeresen felkérést?

Tartottam már a közeli Bécsben előadást, de rendszeresen a környékbeli országok közül Erdélybe járok nagyon sokat, idén is megyek két Erdélyi táborba augusztusban egy 10 napos előadás sorozatra, olyan „társ előadóm„ is lesz az egyikben, mint Balogh Béla, akit Te is ismersz és a soproni közönség is.

Mit gondolsz, mi jelenleg Magyarországon a fő testi-lelki-szellemi probléma?

Nagyon komoly gondok vannak, ami több dologra vezethetők vissza.

Egyik fő gond a HIT elvesztése, illetve a „nem –megtalálása”. Ezt szándékosan így fogalmaztam, mert annyira keresni akarják sokan az ÚTAT, amin járni szeretnének, hogy nem látják a fától az erdőt.

Csodákat várnak, és a hétköznapi csodákat elkerülik. Maga az élet a legnagyobb csoda, ennek a felismerése, és a legjobban történő megismerése.

Keresik a szerelmet, és sokszor nem veszik észre, hogy a sors már régen a közvetlen melléjük tette a csodálatos társat, csak nem ismerik fel, mert többet akarnak, és nem elégednek meg a szerény és egyszerű dolgokkal.

Nem tudnak sokan az anyagtól elszakadni, teljesen azonosítják magukat vele, egyszer élünk és halálukig ki akarják az élet minden pillanatát élvezni mindenáron, felégetve minden szeretet –szállat az élet oltárán a pillanatnyi élvezetkért.

Nincsenek tisztában vele, hogy az élet lemondásokkal jár, és egy óra alatt akár több életre való karmát termelnek meg!

Mi magunk vagyunk életünk irányítója, a sorsunk, hogy itt legyünk a fizikai síkon, és tapasztaljunk és dolgozzunk szellemi lényként, de egyben végzetünk, hogy ezt hogyan tesszük: könnyedén, vagy szenvedve, minden rajtunk múlik, mondjuk szabad akarattal mi döntjük el, hogy vasárnap reggel az ezo suliba megyünk vagy a kocsmába!

Másik fő gond a fizikai síkhoz köthető anyagi dolgok: általában az emberek nagy része nincsen megelégedve a helyzetével, egyre többet akar, pedig a Teremtő gondoskodik minden egyes élőlényéről, miért pont rólunk ne gondoskodna.

Csak mi emberek gyarlók vagyunk, és egyre többet akarunk, harácsolunk, feleslegesen gyűjtögetünk, irigykedünk a szomszédra, ha kell feljelentjük, csak rosszabb legyen neki.
És közben elfelejtjük a legfontosabb Jézusi törvényt: „Jézus (Mt.7 12., Lk 6 31.) Amit tehát szeretnétek, hogy emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.”

Az irigykedés csak karmát hoz létre, de a legrosszabb, hogy betegségeket képes létrehozni a szervezetünkben, és ezt nagyon kevesen képesek felismerni, és csak csodálkoznak rajta, hogy miért betegek. Másokat okolnak érte, máshol keresik a hibát, csak saját maguk mélyébe képtelenek belenézni, pedig ott van minden elrejtve, és ott van a probléma megoldásához a kulcs is, szívben elrejtve, mert a lélek kulcsa egyben.

Minden történésben meg kell keresni a történés mondanivalóját, és megtaláljuk, akkor helyre tudjuk tenni életünket, a „végzetünk”, a HALADÁS ÚTJA egy kellemes utazás lehet ebben az életünkben, arról nem is beszélve, hogy most kovácsoljuk a jövőnket is, minden tettünkkel, és gondolatunkkal.

Milyen megoldást tudsz tanácsolni az embereknek?

Mások tisztelete, és a szeretet az egyetlen út mindenki számára. Egy szétválaszthatatlan szellemi közösség vagyunk, ha mindenki látó lenne, akkor megdöbbenne, hogy mennyi fluidikus szál köt minket össze, hogy mennyire függünk egymástól a rezgéseink összeolvadásával, kollektíven alakítjuk ki minden pillanatban az emberiség és a Föld jövőjét, most arról nem is beszélve, hogy erre a Földre fogunk visszaszületni, így a mostani tetteink következményeit törvényszerűen a saját bőrünkön fogjuk megtapasztalni.

Így az egyetlen megoldás a szeretet gyakorlatba történő alkalmazása, megoldása, élővé kell tenni az IGÉ-t. A megbocsátást kell gyakorolni a gyakorlatban, minden helyzetben, és ez nagyon nehéz.

Miért fontos számodra a szellemtani tanítások átadása?

Erre Hamvas Bélának a szavaival tudnék válaszolni:

„Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit,
Segíts, adj enni , adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy mint magadra
és ne hagyd a sötétségben elmerülni.

Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg.
Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig.
Ismerd meg, hódítsd meg, senki sem tiltja, de jaj neked,
ha magadnak tartod .

Elbocsájtalak téged is mint mindenkit, felelős vagy minden
emberért aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel
amit magadra költesz, minden örömmel amit magadba zártál,
s minden boldog pillanattal amit magadnak tartottál meg”.

Melyek azok a témák, amik leginkább érdeklik a hallgatóságot?

A legfontosabb az élet a halál után, az, hogy mi történik velünk a fizikai halálunk után, hogyan folytatjuk további szellemi életünket, és milyen körülmények között.

Nagyon érdekel mindenkit a Teremtés igaz története, mert én beszélek a Bibliai teremtés előtti 150 milliárd év valóságos történetéről is.

És természetesen nagyon nagy sikere van a „mindennapjaink legjobb megélésének” a megoldásainak ismertetésének, a karma felismeréséhez, és feloldásához, a pozitív élet kialakításának, a pozitív gondolkodás elsajátításához. A Titok megismerése.

Melyik internetes portálon olvashatunk Rólad és előadásaid helyszíneiről, időpontjairól?

Nagyon sok fórumon jelen vagyok, de a legjobban a saját honlapom ezoterika részben lehet megismerni, itt nagyon sok letölthető ingyenes előadás anyag, szellemtani könyv, képek, szöveg, videó található. Rendszeresen felteszem az előadásaim helyszínét és időpontját, ami szinte hetente változik és bővül:

http://www.karsayalarm.hu/?Ezoterika_oldal

Mit üzensz a Sopron.info.hu olvasóinak?

Nagyon örülök, hogy találkozhatok olyan olvasókkal, akiket érdekel a szellemtudmány.
Ez egy csodálatos dolog, semmi köze a horrorfilmekben lévő szellemekhez, hanem a mi halhatatlan szellemünk önmunkálkodása történik most a fizikai síkon. Beszélnek sokan „végítéletről”, a „világ végéről”. Nem kell félni, a világvége érdeklődés hiányában elmarad!

Viszont lesz valóban egy dimenzióváltás, ami nem egy pillanat alatt fog bekövetkezni, hanem egy hosszú idő, már több mint 2000 éve tart, Jézus is ezért jött le segíteni, és figyelmeztetni minket. A dimenzióváltás tétje nagy, mert aki nem mennek át a „szeretet vizsgáján”, azok hosszú időre egy nagyon kellemetlen helyre (kozmoszba) kerülnek, és onnan majd egyszer – több millió év múlva – olyan lesz visszaszületni ide, mintha mi most a paradicsomba születnénk újjá!

Fontos lenne a szívünket kinyitni, megkeresni azt a tanítást, ami közel áll hozzá, és elindulni a szeretet és a szellemi fejlődés útján. Ezt az utat ugyanúgy meg lehet találni az én tanításaimban, és a keleti vagy keresztény tanításokban egyformán, ha leszedjük a vallások felesleges köntösét.

Nagyon fontos dolog tudni, hogy a szellemtudmány nem vallás, hanem spirituális fokozat!

Tisztelettel köszönöm szépen az interjút, és további sok sikert kívánok neked. Demuth János

Szeretettel és köszönettel adtam interjút. Karsay István