Sopron.info.hu

Lord koncert

  2007 jan 04 / #zene

LordAz év utolsó koncertje, amin igazán megmutattuk, hogy van igény a rockzenére. Erre a koncertre már hetekkel ezelőtt tudtuk, hogy megyünk barátnőmmel, egyrészt, mert szeretjük a Lordot, másrészt, pedig a december 30. igazán szimpatikus dátum volt, mert már körvonalazódott, hogy a szilvesztert otthon töltjük, szilveszteri rockkoncert hiányában :-)

 

Közben aztán úgy alakult, hogy többen mentünk, mert ismét összejött a Tankcsapda koncertes társaságom, így 4 lány társaságában vágtam neki az éjszakának. Ezúttal jó volt az időzítés, mivel bőven a koncert kezdése előtt ott voltunk.

Ami rögtön feltűnt, hogy elég szépen tele volt a Hangár, és még folyamatosan jöttek is az emberek. Gondoltam miután otthon és útközben különböző gyógynövényes italokat fogyasztottunk nem árthat meg egy Tequila, amit aztán követett némi vodka-narancs is a rend kedvéért. Ezzel nagyjából ki is húztuk a kezdésig. Aztán végre a húrok közé csaptak, amit már azért nagyon vártak a csajok is. Szép nagy tömeg lett, de mi már előre mentünk, így volt jó helyünk. Maga a koncert nagyon jó hangulatú volt, egymást követték a slágerek, és persze a Lordra jellemző igencsak hosszú szólók sem maradtak el. Barátnőm szerint a gitárszóló talán kicsit túl hosszú is volt, én meg a dobost figyeltem, aki nem kis mennyiségű kalóriát dobolt el… meglehet a helyében, kiköptem volna a tüdőm, aztán sorban a többi belső szervem is :-).

A számok felhozatala is remek volt, minden fontosabb szám megvolt: Kisfiú, Itthon vagy otthon, Ragadozók, stb., és persze a Szóljon a rock… énekelt is a közönség tisztességgel. Igen a közönség, ők is megérdemelnek pár szót: bár mindig ennyien lennénk a koncerteken, akkor igazán nem panaszkodhatna senki. Most a szokásosnál kevesebben volt az igazán fiatal, ami engem, pl. cseppet sem zavart, hiszen nem tartozom közéjük, amúgy meg igazán vegyes volt a kép, ami szerintem kifejezetten jó dolog. Láttam, pl. egy lányt, aki a barátjával jött, első ránézésre inkább discóba járó típusnak tűnt, de kiderült, hogy a fehér öltözet alatt ott bujkál az elfojtott rocker, látszott rajta, hogy nagyon élvezte a koncertet, szegény barátja viszont elég unott képpel álldogált :-). A koncert vége után is maradtunk, ezúttal is volt még zene, sokan maradtak is, ez szintén pozitív dolog.

De hogy ne csak jót írjak, egy sörösüveg majdnem fejbe talált egy üldögélő srácot, pedig nem neki szánták, aztán a falról pattanva meg a lábunk előtt csattant szét. A végén levezetésképp még csocsóztunk egy jót, aztán lassan haza indultunk. Kifelé még egy illuminált állapotú fickó inzultálta a csajokat, de szerencsére csak szóban, így nem lett semmi gond, reggelre biztosan kijózanodott. Összefoglalva az év egyik legjobb Hangáros bulija volt, méltó befejezése az évnek, sok-sok énekléssel, maratoni szólókkal, alacsonyan szálló üvegekkel, dögös rockerlányokkal, jó fej srácokkal, pár részeggel, és óriási hangulattal.

BUÉK mindenkinek, aki ott volt, folytatás idén, 2007-ben is szóljon a rock!!!

Phoenix