Sopron.info.hu

Meccsről meccsre javul a soproni erőcsatár

  2009 nov 10 / #sport

Játék közben nincs töprengés, Szabó Zsolt mindig győzni akar. Négy mérkőzéses győzelmi sorozatot állított fel a Soproni KC. A Debrecen és a Salgótarján hazai legyőzése még a kötelező kategóriába sorolható, ám a kaposvári diadalt, valamint a Körmend legyőzését bravúrnak tartják a szurkolók a hűség városában.

E két bravúrban pedig főszerepet vállalt a Falco csapatában nevelkedett, a legutóbbi két évadot Kecskeméten töltő erőcsatár, Szabó Zsolt. Kaposvárott 13, a múlt hét végén a Körmend ellen pedig 17 ponttal állított fel idénycsúcsot. Először arra voltunk kíváncsiak, vajon szombathelyi nevelésű játékosként a Körmend ellen játszani plusz motivációt jelent-e a számára:

“Korábban játszottam néhány valóban forró légkörű Falco-Körmend meccsen, de én ugyanúgy nyerni megyek fel a pályára a körmendiek ellen, mint mondjuk a Debrecennel vagy a Péccsel szemben – magyarázta a kosarinfo.com hírportálnak Szabó. – Játék közben nem gondol arra az ember, melyik csapat az ellenfele, hanem egyszerűen le akarja győzni.”

A Szöszi becenévre hallgató játékos saját javuló játékáról nem szívesen beszélt, arról viszont igen, hogy minek köszönhetően sikerült egy remek mérkőzésen két vállra fektetni az SKC együttesének a Körmendet.

“Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez – mondta. – A Körmend ellen nem volt gyenge pontja a csapatnak, ellenfelünk nem tehette meg azt, hogy a védekezésében csak mondjuk egy-két kulcsjátékosra koncentrál. Amikor pedig nehéz, kiélezett volt a helyzet, valaki mindig át tudta lendíteni a csapatot egy-egy extra egyéni villanással.”

kosarinfo.com