Mestereink: Villás Béla

Mestereink: Villás BélaSpirituális tanító, gyógyító. Árkádia szellemi iskola vezetője. Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának alapítója és spirituális vezetője.
Villás Béla Nyíregyházán született, Virányoson kezdte az életét, és mint minden gyermek, megélt hideget-meleget. Játszótere a határ volt, ismert minden ösvényt, költőhelyet, fát és virágot.
A búzamezőben hanyatt fekve órákig bámulta az eget. Mikor kérte, az állatok köré gyűltek.
Tizenévesen a családja a háztól elküldte, mert azt mondta nekik: “Nem kell a ti büntető Istenetek, az én Istenem a Szeretet!”

Mestereink: Villás BélaEzután néhány évig a világban teremtett, amihez nyúlt, arany lett belőle. Bármi, ha tökélyre vitt, az tovább már nem elégítette ki.
Mikor a világ már ezer szállal kötötte, egy spirituális tanfolyam hirdetésén akadt meg a szeme, és elindult az úton, ahova mindig is vágyott.
A csodát először kint kereste, járt Indiában és Kínában, elment Erdélybe, Izrael földjére, Fidzsire, Ausztráliába, Koreába és az Arab sivatagba.
…és rájött a legnagyobb csodára: befelé indult, ahogy kétezer éve Mestere mondta: “Isten országa bennetek van”, s az ország közepén rátalált az Atyára. Önmagára.
Mikor kérdezed Tőle, hogy van, nem mondja, hogy jól, csak hogy “VAGYOK”.
Tanít és gyógyít, a tudást és a fényt az arra vágyóval megosztja. Meghallgat, megnevettet, amit mond, az egyszerű és kerek.
Ünnepelni mindig van jó oka, és bármikor leül Veled egy pohár borra.
Verseiből rájöhetsz mindenre, de ha teheted, egyszer nézz a szemébe.

Interjú:
Mestereink: Villás Béla– Ezt megtapasztaltatom veled. Így meg tudom értetni, hogy a létezés hullámokból és hegyekből áll. Amit mi hegynek nevezünk az a földi életünk, a hullámot az ember halálként éli meg – de szerintem az a hegy, akkor érünk haza. Amit a világ ezotériának nevez, az egy tág fogalom: Belefér a meditáció, a gyógyítás, az ördögök, démonok, az elhaltak, az átok, rontás, az alternatív gyógymódok legszélesebb skálája, energetikai gyógymódok, szellemgyógyászat, csontkovácsolás… stb. – Melyik volt az a pillanat, amikor eldöntötted, hogy a spirituális világgal fogsz foglalkozni?

– Ténylegesen tizenöt éve kezdtem ezzel foglalkozni, de kellett hozzá egy indíttatás. Az pedig akkor történt, amikor megszülettem. Minden ember kész csomaggal érkezik ebbe a világba. Egy élmény, egy probléma, egy betegség előbb-utóbb „bekapcsol”, és tudni fogod, hogy merre kell menned.

– Mi történt veled?

Mestereink: Villás Béla– Elég különc gyerek voltam, mindenki kisdobos volt és úttörő, én egyik sem. Még gyermekkoromban kétszer volt részem gömbvillám-csapásban. Mindenki rosszul lett körülöttem, nekem nem volt semmi bajom. Tizennégy évesen volt egy halálközeli, testen kívüli élményem. Azután, amikor a fizikai világban tevékenykedtem, bármihez nyúltam, mindenben sikeres voltam, de másfél-két év után mindig azt éreztem, hogy ez nem az, amiért idejöttem. Olyankor csodálkoztak az emberek, hogy miért hagyok ott egy jól működő dolgot. Harminc éves korom körül azt éreztem, hogy szeretném végre megtalálni, amiért idejöttem, mert ha nem azt fogom csinálni, akkor értelmetlen az életem. Ahogy az emberek élnek: evés, ivás, szexualitás, alvás – az túl egyszerű, túl kevés ahhoz, hogy ennyi legyen az életem értelme.
Egyszer egy hirdetésben azt olvastam, hogy Sátoraljaújhelyen reiki tanfolyamot indítanak. Addig soha nem hallottam erről, nem tudtam, mit takar, de éreztem, hogy ott kell lennem. Másnap már ott voltam, és láttam, hogy valami működik, amit racionális ésszel nem tudok megmagyarázni. Megtapasztaltam, hogy létezik egy erő, ami a fizikai világot mozgatja. A legmagasabb szinteket is elvégeztem a reikiben. Utána elkezdtem angyalokkal foglalkozni… érdekes módon az is működött. Később a szellemvilág és a szellemgyógyászat felé vitt az érdeklődésem. Nagyon sok embert meggyógyítottam, de még mindig azt éreztem, hogy nem ezért jöttem ebbe a világba. Tudtam, hogy nem a gyógyszer, csak egy mankó vagyok.

– Hogyan lettél spirituális tanító?

– Bejártam a világot. Elmenten Indiába, ott éltem egy darabig, meglátogattam néhány gurut (mestert). Voltam Kínában egy idős professzornál, aki világszabadalmat kapott meridián gyógyászatért. Egyetemen tanítja az európai és a kínai orvoslást. Azt mondja, hogy 1500-2000 éve – amikor a sárga császárok felfedezték, hogy az emberi testet egy energiaháló szövi át – az egyszerű kínai emberek is alkalmazni tudták ezt a gyógymódot. Akkoriban megtanították az embereket egészségesen élni és önmagukat gyógyítani. Ő ezt a régi módszert találta meg. Azért kerestem fel, hogy megtanuljam tőle, hiszen a test fizikai részét is szerettem volna gyógyítani, nem csak a lelkit. Jelenleg a világon harmincheten oktathatjuk ezt. Azután elmentem Izraelbe, tanulmányoztam a keresztény és a zsidó misztikát.

– Voltam Ausztráliában az őslakosoktól a sámánizmusról tanulni, majd Új-Zélandra mentem a maruikhoz, de ott nem igazán találtam már élő sámánizmust. Ezután a Fiji-szigetek következett, ahol még vannak élő sámánok. Ott sokat tanultam, sőt sámán-avatásban is részesültem. Dél-Koreában a buddhizmus gyökereiben mélyedtem el.

– Ki patronálja ezeket a csodálatos utakat?

– Mindig saját magam patrónusa voltam. Nagyon sok magyarországi „bűvészkedő” spirituális mesterrel szemben én fölvállalom, hogy zöldség-gyümölcs felvásárlással foglalkozom, ami pénzt ezzel keresek, azt az utazásokra fordítom. Négy-öt hónapot dolgozom a fizikai világban, hét-nyolc hónapig pedig utazok és tanítok.

– Mikor érezted azt, hogy át kell adnod a tudást?

Mestereink: Villás Béla– Láttam, hogy nem tudok annyi embernek segíteni, mint amennyinek szeretnék. Tudtam, meg kell tanítanom az embereket, hogy ne legyenek betegek és megértetni velük, hogy miért lesznek azok. Ehhez pedig „ki kell mennem” a világba. Így kezdtem el előadásokat tartani. Nagyon sok embernek megváltozott az élete, mert találkozott velem. Később azt éreztem, hogy ugyan sok emberhez tudok szólni, de mégis csak egyedül vagyok. Elkezdtem tanítani. Van egy spirituális mesterképző kurzusunk a Zemplénben, Vágáshután. Már nagyon sok tanítványom van. Ők kezdik azt csinálni amit én, s így egyre több embernek tudunk segíteni.

– Aki „betéved” az ezoterikus klubba, mert mondjuk érzi, hogy el kell jönnie, mit kap abból a széles palettából, amit az ezoteria takar?

– Ami az ezoteriába tartozik, azt mind első kézből tanultam, a világ minden tájára elmentem a gyökereket keresni. Amikor bejönnek ide, érzem az emberek gondolatait, így azokra adok választ. Valakinek fáj a gyomra, egy másiknak gond van a házasságával, a harmadik álmatlanságban szenved… Az anyagi világban élő emberek szomorúságát és problémáit nagyon könnyű megszüntetni, és a vágyaikat megvalósítani. Nem olyan sok dolog aggasztja az embereket. Ha választ kapnak ezekre, akkor úgy érzik, hogy nagyon jó helyre érkeztek. Az előadás végén elmondom, hogy szívesen válaszolok a kérdéseikre, amire a legtöbben azt mondják: lett volna, de már megkaptuk rá a választ.

– Mit kell tenned, hogy igazán jól érezd magad?

– Nincs rá egyértelmű válasz, mindennek meg van a saját szépsége. Mindent szeretek és semmit nem utasítok el a létezésben. Ami elér engem, az soha nem véletlen. Szívesen vagyok a tanítványaim között. Nyolc hónapig minden nap valahol az országban előadást tartok. Hétvégeken pedig tanfolyamokat és kurzusokat. Emellett nagyon jól esik elvonulni egy-két napra valahová a hegyek közé.

– Elérkeztél a sorsfeladatodhoz, vagy van még távolabbi, nagyobb cél előtted?

– Egy spirituális úton haladó ember soha nem mondhatja azt, hogy célba ért. A fejlődés végtelen. Isten sem véges, ő a minden, a létezés. Általunk fejlődik, de mindig előttünk halad. A létezésnek az a csodája, hogy nincs vége. Vannak állomások az életünkben, ahol kicsit megállunk, de azok csak erőgyűjtő helyek.

– Mi a legfőbb tanítás?

– Az egész tanításom két princípiumon áll: szabadság és szeretet. Válj szabaddá! Ezt csak úgy érheted el, hogy mindenkit elengedsz, akit eddig kötve tartottál. A szabadságod akkor veszíted el, amikor bárkit korlátozol az övében. Ha szabaddá váltál, akkor fogsz tudni igazán szeretni. A következő szabály, hogy soha ne tégy mással olyat, amit nem szeretnél, hogy veled tegyenek.

– Ha szabad vagyok és tudok igazán szeretni, az csodálatos. De attól még itt ebben a világban kell élnem és fejlődnöm.

– Biztosan tapasztaltad már, hogy a világot nem lehet megváltoztatni. Célszerű lenne nekünk megváltozni. Ez pedig úgy történhet, hogy elfogadjuk a világot olyannak amilyen. Minél több dolgot tudunk elfogadni a világból úgy ahogy van, annál szebb lesz az életünk. Az emberek minden problémájának az oka az ellenállás.

– Hogy látod Magyarország jövőjét?

– Pár hónappal ezelőtt néhányan összejöttünk és megnéztük, mi várható. Azt láttuk, hogy lesz egy kis nehézség az elkövetkező másfél-két évben. Úgy négy év múlva fogják az emberek igazán érezni annak az áldását, hogy egy nagy közösségbe tartozunk. Azt vallom, hogy az emberiség egy hatalmas családként él. Éppen ezért ne szabjanak nekünk korlátokat a határok, a politikai rendszerek, a nacionalitás. Nincs olyan, hogy magyar, szlovák, román… mindannyian testvérek vagyunk.– Baj az, ha valaki meghatódik a magyar himnusztól, és könnybe lábad a szeme, ha Trianonra gondol, pedig akkor még nem is élt… mert egyszerűen magyarnak érzi magát?- Ez nem baj. Az ilyen embernek ebben az életében ezt kell megélnie és megtapasztalnia. Regressziós hypnózissal vissza lehet vinni bárkit az előző életébe. Az a tapasztalat, hogy nagyon sok ember, aki ma a „legnagyobb magyar”, nincs kizárva, hogy zsidó ember volt előző életében. Az, hogy valaki minek születik, egy dolog. A lélek nem nacionalista. Én is szeretek ezen a földön élni, nagyon szeretem a Republic együttest és a nótáikat. „Ezt a Földet választottam, ezt a napot én akartam!” – éneklik. Soha nem mennék el innen.

– Mit üzensz a magyar embereknek?

– Egy katolikus paptól hallottam egyszer egy csodálatos hasonlatot: ha egy szakajtó almába beteszünk egy rothadt almát, akkor két hét múlva rothadt lesz az összes. De ő hiszi azt, hogy egyszer eljön az a világ, amikor egy szakajtó rothadt almába beteszünk egy egészségeset, és két hét múlva mind egészséges lesz. Azt üzenem az embereknek, hogy ne adják fel, higgyenek abban, hogy létezik egy mindent irányító csodálatos lény. A mi világunk Istennek nevezi -, én úgy nevezem, hogy Létezés. Ő mindannyiunkat igazán szeret, mi benne létezünk, mindannyian fontosak vagyunk neki.

– Hogyan látod a Föld helyzetét?

– Katasztrofálisnak. Minden héten egyszer a szellemi iskolánkban végzünk egy programot a tanítványaimmal. Célja, a Föld spirituális gyógyítása. Hiszem, hogy ezzel nem csak mi foglalkozunk, hanem még nagyon sok jó szándékú ember a világon, akiknek fontos bolygónk jövője.
Nem szeretem a mester szót. – mondja Villás Béla. – Ha valaki így szólít meg, mindig azt mondom: Béla a nevem. Nem mester, a testvéred vagyok. Lehet, hogy egy lépcsővel előrébb járok, de mindketten ugyanazon a lépcsőn haladunk. A célom az, hogy minden embernek segítsek e lépések megtételében. És amennyivel én messzebbre látok, azt mind megosztom veletek. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.

További részletek:

http://www.zoldujsag.hu/

http://www.arkadiafenyei.hu/

http://www.tiltottgyumolcs.hu/

Cikket összeállította: Demuth János

http://www.ezoterikasopron.uw.hu/

53806 / 22252 látogató

kapcsolódó cikkek

Kategóriákezo

“Mestereink: Villás Béla” bejegyzéshez 50 hozzászólás

 1. Én személyesn nem ismerem Őt, de egy jó ismerősömtől hallottam Róla sok szépet és jót. Az előadásairól szóló CD-ket viszont számtalanszor hallgatom, mert nem lehet megúnni, és el vagyok ragadtatva az előadói stílusától, a hatalmas tudásanyagtól amivel rendelkezik. Számomra Ő a Legnagyobb sprituális Mester, akivel eddig “találkoztam” és Akitől a legtöbbet tanultam világnézeti-, vallási-, spirituális-, pszichológiai, egészségmegőrzési,…stb. tekintetben. Lélekgyógyítómnak is tartom őt, mert nagyon mély érzelmi válságból kerültem ki azáltal, hogy megismertem a tanításait.

  Sajnálom, hogy a médiában nem láthatom viszont, mert ilyen Tanítónak kellene benne szerepelni rendszeresen,
  hogy ez a világ amiben élünk, elviselhetőbbé, szebbé, élhetőbbé váljon, persze azáltal, hogy az életfilozófiai tanácsait betartjuk.
  Tisztelettel: 51 éves özvegyasszony

 2. Köszönöm a véleményed, rám is hasonló benyomást tett Béla munkásságával, ezért is írtam ezen cikket….és biztosíthatlak, hogy ha személyesen találkoznál vele, és éreznéd a kisurgázását, akkor sem változna meg a véleményed. Rengeteg embernek segít és segített is már eddig hazánkban.

  A közelben…Tatán rendszeresen tart előadásokat, amiknek időpontját megtalálod honlapján.

  Érdemes egyszer személyesen is találkozni vele.

  Köszönjük a hozzászólást, és további sok sikert kívánunk neked…

 3. Sok szeretettel üdvözlöm Belat innen a tavoli
  Svajcbol (nem is olyan tavoli).A cikk nagyon meglepett, hogy ilyen magas spiritualis tudassal rendelkezö emberek Magyarorszagon is talalhatok.(nem csak Tibetben)Ha valamikor otthon jarok, okvetlenül szeretnem megismerni es munkasagahoz nagyon sok sikert kivanok es a feny kiserje utjat.
  CMF

 4. Én egy kedves ismerösömtöl kaptam cd-ket,és ezeket hallgatván, elmondhatom, nagyon tetszik,Villás Béla tanitása,és tetszik hogy semmit nem akar ránk eröltetni,másokkal ellentétben.Munkásságához sok derüt,és jo egészséget kivánok.
  Tisztelettel:45éves vidéki asszony,akinek igen nehéz sors jutott.

 5. Reikit, hipnózist, esszéniát tanulmányoztam, s még egyebeket. Igen-igen sok mindenben egyezik, vagy hasonló a véleményünk. Még bizonyára nem tartok ott, mint Ő, személyes találkozás és beszélgetés hasznos és tanulságos lenne számomra. A Föld, az emberiség jövője forog kockán…

 6. Amióta ismerem, azóta tudom, mit kell tennem, ha elkeseredés lesz urrá rajtam. A gondolatai, a tanitása, az élethez való hozzáállása mindig segit, megnyugtat, hitet ad, hogy másképp is lehet…Hogy másképp érdemes…
  Én, továbbadtam “őt” minden embernek, akik közelálltak hozzám, akiket szeretek, akik szeretnek, akiknek segitségre volt szükségük. Jó volt adni, mert láttam-segitett…tudom, hogy segitett, mit egykor nekem is..!
  Kivánom, hogy egyszer, legalább egyszer tényleg belenézhess a szemébe. Én megtettem….

 7. En egy nogyon jo baratnom tol kaptam a cd-t az eloadasokal . Tobszor halgattam oket ,azt mondhatnam hogy a szilvestert vele toltottem , nekem nagyon nagy ajandek a sors- tol hogy hallotam rola . Nagyon sok kerdesre kaptam valaszt .Remelem hogy szemelyesen is tudok vele talalkozni !!! Cristina NAGYVARAD .

 8. Háromszor találkoztam már Bélával és lenyügözöek az elöadásai.Néhány utmutatását követve csak azt tudom irni hogy csodálatosan müködnek.3cd-t beszereztem már töle de ha valakinek van szivesen venném ha elküldené.Nekem megvan A bün, Az anyagbol valo feltámadás és Az emberi test.kösz.cimem magdimari54@freemail.hu

 9. Személyes találkozáshoz kérnék telefonszámot! Köszönöm.

 10. Az egyik bartaomtol ,kaptam Villas Bela,elo adasat,kicsit sajnalom a Bela testveremet.AZert hogy nem hiszi el hogy Jezus nem Halt meg,ertunk sajnalom hogy nem hiszi el,ezt,jo tudom most azt mondod,hogy itelkezek,de nem csak tudatos vagyok ,figylelem az letem es azt is figyeltem amit mondtal.
  Barmit Ne itely hogy ne itelyenek Kedves bela te mondtad es akkor te miert iteled el Katoloikus Vallast,es,mas dolgokat.:)
  EN az Urert megyek Jezusert a templomba,nem itelkezek,masok irant.En azert Jarok hogy jezussal talakozzak.nem itelkezni megyek!!!

 11. Ja es te mondtad Jezus az Ut az Igazasag es az Elet!!!
  Es tenyleg igy van ha szivbol megbanod es elmesz gyonni az Ur azt megbocsjatja Hisz tapasztaltbol Mondom!!!
  Es igen igazad van ,hogy Jezus utolso szava,tenyleg azVolt hogy bocsasa meg a gyilkosainak,es ezert nekunk bunosoknek is megbocsjat erted:)
  Es a latornak,is azt mondta hogy ma velem leszel a Pardicsomba!!Igaz irja a Biblia!!!
  Akkor,miert,beszelsz a karmarol,reinkarnaciorol,HISZ JEZUS NEM AZT MONDTA,HOGY TE LATOR,TE EBBE AZ ELETEBE EZEKET A BUNOKET KOVETTED EL EZERT,VISZA KELL SZULESS,EGYSZER SANATANAK MIT TUDOM EN MEG MINEK,VAGY HOGY TI MIBBE HISZTEK:))
  iLYEN NINCS!!
  NEM AZT MONDTA JEZUS,HANEM AZT HOGY MEG VELEM LESZEL A ARADICSOMBA
  :)hISZ HA MEGBANTA A BUNET ES JEZUS
  MEGBOCSTOTT NEKI
  HA SZIVBOL MEGBANOD
  AKKOR,SZBAD LESZEL!!
  kOSOZNOM
  HOGY SZOLHATTAM
  ISTEN ALDJON KEDVES BELA

 12. Mindem elismerésem és őszinte tiszteletem
  Villás Bélának.
  Remélem egyszer személyesen is találkozhatok vele,
  mert felnézek rá.
  Sok sikert és jó egézséget kivánok neki és segitőinek.
  Üdvözlettel: egy 36 éves kamionos.

 13. Csodás vagy Béla! :)
  Akinek van rá füle, hallja…
  Aki már túljutott Müller, Popper intellektualizmusán,
  soha nem is vette kézbe AJC-t, és lelkesedik Oshoért
  (aki a dalai láma szerint is megvilágosodott volt), nos, az felfedez Téged is! :)

  A Youtube-on mindeninek látnia kellene a videóidat.
  További áldásos tevékenységet, a Világosság
  legyen velünk mindig!
  Üdv mindenkinek!

 14. minden tiszteletet megérdemel Villás Béla.nagyon kevés olyan spirituális tanitó van aki önmagáról igy vall ahogy ő.sajnos még nem volt szerencsém megismerni de remélem egyszer még találkozhatok vele.

 15. Bátor voltál a linkekkel :)))) de hát ez a mai modern világ…meg az internet ugyebár :))))

 16. bulváerzó,

  Köszi a linkeket – és az oldalnak is köszi :)
  Béla egy csoda! :) Hasonló utat jártam be magam is,
  és belőle is süt az, amiből kiderül, hogy nem népszerű
  könyvekből szedegette össze amit tud (persze az is kellett), hanem SAJÁT ÉLMÉNYEK, ős-emlékek alapján TUD.

  Amit mond meg kell valósítani: Ő is mindig azt mondja, hogy csináljuk: magunkért (és másokért) csináljuk.
  A “Karma”, “Álom”, “Megvilágosodás”, stb. felvételek
  felizzítják az embert, hogy cselekedjen: LEGYEN! S lőn :)

  Ilyen ez a korszak: egyre feljebb. Nemrég találtam rá
  Braco-ra a horvát gyógyítóra, aki alázattal, szó, érintés
  nélkül árasztja szeretet-erejét. Ezreket gyógyított már meg. Nos, “csodák” nincsenek :) ÉLET VAN, LÉTezés.
  Ha felismerjük, hogy EGY vagyunk vele, magunk leszünk a csoda.
  “A csoda csak egy az Istenhez vezető lépcsőfokok közül.” Al-Haladzs szúfi misztikus.

 17. Nos,én kb két éve kaptam kölcsön egy CD-t,amin ő beszélt.Nagy hatással volt rám,és megkerestem az elérhetőségét,és felhivtam telefonon.Akkor éppen nagy mélyponton voltam,és reménykedve fordultam hozzá. Ő azzal inditott,hogy menjek el Kisvárdára hozzá,és 10 ezer forintért beszélget velem egy órát. Nagyképü volt,és én köszöntem,de nem kértem ebből. Ha olyan nagy Avatar,akkor éreznie kellett volna,milyen kétségbeesett helyzetben voltam,és nem rögtön a pénzzel inditani,ami nekem nem volt. Kiábránditó.És ez az ember beszél szeretetről? Az igazán nagy emberek szerények,és ha úgy adódik,nem kérnek ellenszolgáltatást a segitségért.

 18. “Lovat áldoznak…” Nem szép dolog.
  De mi az állat-“gyilkosság” a lélekgyilkossághoz képest!
  Amit évszázadok óta űznek egyes csoportok, hamisított
  Constantinusi alapítólevéllel, meghamisított Szent Írással, stb.
  A lényegre kéne koncentrálni Villás Bélával kapcsolatban: persze a halláshoz fülek kellenek ;)

 19. Sok tudatlan. Ejön az idő amikor az ilyen “mesterek” mint Villás meg fognak bukni. és akkor már késő lesz

 20. Szerintem minden emberben van egy isteni resz,csak az a kerdes mindenki felismeri-e onmagaban.Ha felismeri es fejleszti, megjelennek a pszihikus kepessegek.ezek lehetnek:auralatas,tisztanlatas,gyogito ero

 21. Az elgondolkoztató tényleg az, hogy tíz ezer forintért beszélget emberekkel a szeretetről.

  A másik elgondolkoztató, hogy nem e csak azért találta ki a szeretet szót magának, hogy a két feleségét lecserélje mindíg egy fiatalabbra.

 22. Az is elgondolkoztató: Én mindenhol azt hallom, az összes Villás Béla tanítvány idézi: “Angyalt küldök eléd, hogy segítsen az úton”
  Mindenhol kerestem de ilyent nem találtam semelyik bibliában.

 23. Teljesen véletlenül került el hozzám pár CD pl. a szerelmröl. Sok minden nagyon emberien és logikusan hangzik, de egy mondat lehozott a realitásokba. Béla azt mondja, hogy “észrevettétek, mennyi selejt, és értektelen ember van?”
  Ezt nem értem, mert hiszen ha minden lélek azért jön le, hogy feladatát elvégezze, tapasztalatokat szerezen stb., akkor hogyan lehet egy ember is értektelen? Ha valaki tud erre válaszolni, annak örülnék.
  Talán az lenne a legjobb ha Bélát egyenesben kérdezném,de nem találtam e-mailcimet.

 24. Hedwig!

  Valószínűleg Villás Béla összevissza beszél.
  Ez a magyarázata, hogy néha elszólja magát.

 25. Kedves Hunoterra! Nem tudom, Te hol keresgéltél, de valószínűleg nem jó helyen, mert én “csak” a Bibliát ütöttem fel és megtaláltam az általad nem lelt mondatot. Az én Bibliámban a következő szavakkal szerepel: “Nézd, előtted küldöm angyalomat, hogy őrizzen utaidon..” Mózes második könyve ( a tudatlanabbak kedvéért ez az Exodus, azaz a Kivonulás könyve) 23,20 (kódok megfejtése Biblia elején)

 26. Egyébként szerintem nem szavakba kell belekötni, akinek Villás Béla mint negatív tanító jön le, az ne pazarolja rá idejét. Rám csodálatos hatással van, ettől még nem áldozok lovat és húst sem fogyasztok, de egy csodálatos tanítónak tartom! Mindenkinek szép napot!

 27. Nagyon jó dolgokat tanít a Béla!Én csak az egyik tanítványával találkoztam,de sok -sok kérdésemre választ kaptam.Én hálás vagyok ,hogy megismerhettem ezt a tudományt.És ezek után én is szeretnék vele komolyabban foglalkozni!Megéri!Sok mindent tudhat és tanulhat meg az ember!

 28. sziasztok, en is csak annyit fuznek az elottem irottakhoz ,hogy amiket lattam Villas belaval videokat a youtube -on ,es olvastam rolla mind nagyon megfogott,az egyszerusege ,erthetosege ,egy azonban megzavart ez a loaldozat ,nem tudom hova tegyem ,valahogy nem illik be a kepbe. Epp terveztuk ferjemmel ,hogy jo volna elmenni a nyari taborba ,hogy megismerhessuk szemelyesen ,meg keresgelunk felole ,remelem nem kell csalodnunk benne ,hiszen a mai emberben ,mindig ott va az a Felsz ,de en ugy erzem ,meg latom a kisugarzasan ,hogy egy jo ember ,aki segit az embereken.Mindenkinek Kivanok Jo Egeszseget es BUEK, Puszi Mindenkinek

 29. erdemes villas belat hallgatni, sokmindenre elfogadhato, ertheto magyarazatot ad, egyszeruen es oszinten.valahogy ugy passzol nekem.erti az elet lenyeget, es ertelmet.eddigi legnagyobb spiritualis elmenyem az volt amikor eloszor hallottam a bun cimu eloadasat.

 30. sziasztok.sajnos vagy hala az egnek en csak a neten hallgatam a bélát.megnéztem minden felvételét,”nyitott fűllel,és szemmel”.nem tátott szájal.csodálatos,bölcs dolgokat és egyben hamis dolgokat mond.olyan 50-50%.jo párszor saját magát hazudtolja meg.csak figyeld!!!jobban!!!azt nagyon jol mondja hogy tudatosan fennt kell tartani a birka effektust.tudod?ez igaz!!szükség van rátok.,mert igy teljes az egyensuly.és amit ő csinál az nem megvetendő mert mindenkinek elkell adnia magát hogy érvényesülni tudjon e világban.igy hát le a kalappal.ja és jezus szerintetek kért valamit is amiert tanitott?szerintem nem.a szeretetről és békéről vajon,halért kenyérért vagy ezüstért beszélt?nem.mert akkor nem ő lett volna.ennyit erről.-vakok közt félszemű a király-

 31. Azt gondolom ha valaki ennyire belemaszik a gondolataidba es igy felkavarja az erzelmeidet az TUD valamit. Nem is kell ott lenned vele, lehet erezni az erejet, nem mondtam hogy Jezus, ugye ??? …a nevem Bela… Ahogy o mondja. Ne felejtsd el – Bela is egy ember mint barki, amiben kulonbozik az az ut amit jar es valasztott, kritizalni, becsmerelni egyszeru. Ahogy a regi oregek mondtak ; ” Kesz munkaban konnyu hibat talalni ”
  Arra kerlek benneteket hogy szakadjatok el ettol a negativ beallitottsagtol, betegsegeket okoz. Nem csak masoknak neked magadnak. Ha megfigyelted a Bela mindig ezzel kezdi a mondokajat. Probalja az agyakat atkapcsolni negativrol pozitivra, es guritja tovabb ahogy azt az ottani csoport sugallja neki.
  Mit gondolsz hogyan jonnel ki belole ha megprobalnad ugyanazt amit o ?

  Azt gondolod hogy egyszeru ???

  Egyszeru volna a tanitas ???

  Nem ???

  …es ne felejtsuk el az ido penz…

  Mindannyionknak, UGYE ???

  Mellesleg megjegyeznem meg nem talalkoztam a Belaval szemelyesen, nem ot probalom vedeni, a negativ szemlelettel van bajom, ha nem szereted ne edd, ne nezd, ne hallgasd, ha nem tudod megallni mert a kivancsisag hajt, annak oka van, ha felsz megerteni valamit vagy elindulni az uton ne mast okolj, az a te hibad, vagy csak nem vagy meg kesz ra, rengeteg idod van, de kar vesztegetni. Mivel bennunk van az isteni szikra, tudunk alkotni, hallottad mar ;

  ” Minden ember, minden apro
  mozzanat eletedbe ugy kerul,
  hogy magad vonzottad oda.

  Az pedig hogy most mit
  kezdesz veluk, rajtad all.”

  .. szoval vigyazz es tudatosan kovesd miket, kiket vonzol eletedbe .

  Amikor a Bela eloadasait hallgatom, mindig bevillan egy erzes egy kep az egyik kedvenc konyvembol, ha meg nem olvastad probald megszerezni, erdemes, ha nem talalod probalkozz antikvariumokban, megeri :

  Richar Bach – Illuziok Edesviz Kiado, 2006

  Sok sok szeretettel tollem.

 32. Kedveseim ! Az vesse az első követ a Bélára aki különb tanító mint Villás Béla ! Ő is ember és hibázhat,nem kell ezeket a dolgokat fel nagyítani ! Az a fontos ,hogy rengeteg embert meggyógyított ,felrázott,oktatott stb. Nem vagyunk egyformák emberek , vannak fiatal lelkek és idősek . Vannak olyanok akiket Lucifer megszállt,hát ne kívánjátok ,hogy az olyanokat is magához ölelje. Mindig meg kell találnunk az arany középutat ,de nem egyszerű. Szeretet áradjon köztünk örökké Atyánk áldásával !!!

 33. Ha barki az igazat akarja megtalalni,,, sajnos eleg melyre kell leasnia, hogy a sok mai vilagban levo butitas mellett megtalalja. Roviden az igazsagrol. A vallas mindennek az alapja. Ha az igaz vallas szerint elnenek az emberek nem lenne igazsagtalansag, hazugsag, prostitucio, ado, szerencsejatek, zene, alkohol.( ezek a vilag legnagyobb profittal biro uzletei) Sokkal szebb lenne a vilag. Az igaz vallas amit az osszes profeta hirdetett Adamtol kezdve egeszen az utolso profetaig Mohammedig (SAW) EGY . Egy az igaz vallas: Egy Az Isten , akihez nincsen hasonlo, es Profet Mohammed az o profetaja. A harom fo vallas, es konyvei kozul a Torah-t, Biblia-t rengetegszer atirtak mar olyan emberek akik elferditettek az igaz vallast. A Qran az eggyetlen amit Isten (Allah) megorzott kezdetektol fogva. Egy betut sem valtoztattak benne az elmult kb 1400 evben. Isten uzenetei vannak benne az emberseg szamara, valamint bizonyitek a letezesere. Isten torvenyei szerint elve a foldi elet utan a mennyorszagba folytatjuk eletunket, ellenkezoje eseten a pokolba. Az orokkevalosagig.

 34. Tisztelettel köszöntök minden fórumozót! Arra kérném meg önöket, hogy amennyiben önök közül valakinek egészen megbízható információja van erről, világosítson fel afelől, hogy a Villás Béla mester-úrnak, egészen pontosan hány gyermeke van, illetve azt is, hogy gyermeket gondoz és nevel ő maga közvetlenül. Az Árkádia honlapjain ugyanis nem található ilyen jellegű, gyakorlati és tárgyi információkat tartalmazó életrajza Béla Úrnak. A Youtube-n található felvételek egyikén többször beszél a 1O éves fiáról, és mindig csak erről. De található még egy felvétel a “Gyermekvállalásról”, amelyben azt mondja, ha én jól értem, hogy a kedvese (élettársa, szerelmese, stb., mivel z előadás többek között arról szól, hogy miért is nem szbad spirituális szempontból ugyebár hivatalos házasságot kötni) az ő hatodik (6!) gyermekével van áldott állapotban.
  Segítségüket előre is, hálásan köszönöm.

 35. Hibaigazítás: …hogy hány gyermeket gondoz és nevel ő közvetlenül. (Értsd: hány gyermekért vállal folyamatosan közvetlen – személyes felelősséget:)

 36. Mi emberek egyenlők vagyunk Isten ellőtt, egyformán (azaz mindenkit a maga szintjén) szeret bennünket, de azért sose gondoljuk azt, hogy AZONOS SZINTEN állunk, tudásban és szeretetben. Erről szó sincs! Mármost ebből következik, hogy mindenkinek MÁS szintű tanításra van szüksége; ezért van ennyi vallás és vallási felekezet.
  Ha valakinek nem tetszik V.Béla tanítása, nézetei, előadásmódja stb., 1./ nem kell néznie, hallgatnia, 2./ nem az ő szintje, vagy alatta, vagy fölötte (…) áll .
  Mindannyian máshol vagyunk, ha valakit megbotránkoztat egy kinyilatkozás, ez azt jelenti nem érett (túlérett) erre a dologra. És ne felejtsük el, a magas szintű tanítás (mert szerintem V.Béláé az!) általában megrettenti azokat, akik még súlyosan benne élnek az anyagban, s félnek elengedni azt – bármilyen értelemben.
  (én sem értek egyet V.Béla MINDEN szavával, de azért azt jól érzem, hogy a LÉNYEG az igen magas Igazságokat tartalmaz.)
  Béke mindenkinek!

 37. sziasztok,
  sok komentar olvastam, és mivel ma este eszembe jutot hogyan kaptam előadásokat, amiket meghallgattam, majdnem csatlakoztam hozzátok, ha nem csufolta volna az apostolokat, és nem magyarázta hogyan lehetet embereket becsapni ( én úgy értettem hogy jézus becsapta minket, hogy nem ment az égbe, hanem dél franciaba) hogy a tenger teszi azt hogy ember hiszi valaki az égbe ment! (Jak. 3:10.ugyanabból a szájból jön ki az áldás és az átok. Testvéreim, nem kellene ennek így lennie.)
  Akkor mire fog Ő engem tanítani? Hogyan varázsol?
  az miatt kiírta az isten népeket izrael előtt, ha arról van a szó, a katolikus pap mondot talán lesz feltámadás, nem látom különbséget, egyformák mind a ketten! igaz az hogy aki nem hiszi de valamit kíván azt megkap, akkor erot indította… ne hanem ahogy a német GALILEO újságban írtak isten van bennük, az az van centrum ami az agyban minden nap kapcsolatot teremt a mindenhtoval, és küldi az információt, szóval nem lehet semmit sem tenni hogy ne legyen jelentés elküldvé! azért is lesz lehetséges feltámadás! de erről mi nem dönthetük, ki élni fog és ki nem!
  lényeg az egészben hogy hiszuk neki hogy szerető isten! mind az ábrahám!
  szóval ha isten szava a Biblija jót mond valakiről, ki vagy te hogy azt megmered cáfolni?
  nem mondot az ördög hogy ti nem fogtok meghalni… és élnek? Nem!
  most akkor azzal jön (ha be jön) hogy nem halnak az emberek hanem változnak az alakot…. hát az utolsó igaz… korában jartad most rajtad járnak, korában hús és vér voltal, most por és hamu!
  valami nem stimmel annál az embrnál! vigyázni kell vele!

 38. ha már a házasságról van szó, tudni kell hogy az csak egy hivatalos ígéret a szeretetre!
  semmi más! szeretni az nem ugyan az mind szerelmes lenni! szeretni lehet azt is akit nem kedvelsz, és jót tenni vele! manapság fiatalok nem is tudják a jelentése!
  jézus tanít hogy elenseged szeresd! sok mód van megmutatni szeretet, a szerelem csak egy van!
  szóval házasság az nyilvános mondot ígéret hogy szeretni fogunk, a jóban és rosszban, csak hogy nem értik a mai emberek hogy ez nem köt ha nem tudják ígéretet betartani!

 39. Segítséget kérek,ezért keresem a Villás Béla telefonszámát de nem találom kérem segítsenek köszönöm

 40. A Viláa Béla telefonszámát valaki küldje el nekem mert sehol sem találom.Segítségre van szükségem KÖSZÖNÖM

 41. Kedves Béla! Engedd meg, hogy tegezzelek, mivel Krisztusban testvérek vagyunk. Málnási László vagyok és Szlovákiából irok. A segitségedet syeretném kérni, de nem csak ördög űzésben, hanem sok mindemben, mert 18 éve kúszködök, mióta ráléptem a Krisztusi útra. Nagyon sok ellenségem akadt sajnos, akik nem birták elviselni a fényt, igy mindenféle praktikát meg varázslatokat ki eszközöltek, csak hogz tönkre tegyenek. Nem sikerült nekik, de sajan nyomokat hagytak és fáj. Azért is merészelek irni, mert álmodtam veled ma reggelre. piros papi ruhában voltál és meghivtál, hogy menjek el. Én elmegyek, de pénz kell hozzá és a rokkant nyugdijamból nem jut utazásra is meg tanulásra is. pedig érdekel a tanulás. Személyesen szeretnék veled találkozni, ha már ily módon álomban meghivtál. Kérek egz telefonszámot ahol elérhető vagy. Az Én számom +421 944 706 254. e- mail: laszlo47@azet.sk Kérlek értesits, ha úgy dőntőttél, hogy segitesy éls fogadni tudsz. Sok szeretettel gondolok rád. Tisztelettel Málnási László. Érsekújvár, Szlovákia. válaszodat várom és előre is köszönöm. másként nem tudtalak elérni, bár nem tudom, hogy eme sorokat ki olvassa, de bizok benne, hogy eljut hozzád a kérésem. Áldjon az ÚR.

 42. Lénárt Éva remélhetőleg megtaláltad a lelki békédet.
  Még Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, semmi nincs ingyen. Nem is értem, miért várod bárkitől, hogy értékes idejét ingyen rád áldozza (aki ismeretlen vagy számára). Ha megteszi, adj hálát nagy szerencsédért, de ezt nem várhatod el, max. remélheted.

  Te másra költöd a pénzed, talán cigire pazarlod, talán a reklámozott dolgokra tékozlod. De sajnálod attól, akitől segítséget, gyógyulást vártál. Ej.
  Nem ért meg neked 10 ezer forintot? Bezzeg egy csomó hülyeségre elpazarolod (mint bárki más is).
  Méltatlankodni amiatt, hogy nem kaptad meg ingyen, ami másnak nincs ingyen (az idő pénz, a tudás megszerzése pénz…) nem szép, és éretlen dolog. Ej.

  Jó egészséget, örömöt, szeretetet neked!

 43. Egyik videóban mondta ,amit youtube- ra tettek fel, előadásaiból, s ott közölte, hogy nem tudja fel venni a telefont, mert naponta csak 1-2 órát van nála a telefonja, így hiába hívják fel telefonon, nem lehet elérni! Esetleg levélben, vagy szerencsés időben…

 44. Ha volna rá mód, én is szívesen beszélgetnék Villás Béla tanítóval! (22)
  Sokat hallgattam az előadásait,(igaz, csak You-tube ról), de minden témában jelen van. Leginkább azért figyeltem fel rá, mert alapos, részletes és hasonló gondolat meneteim voltak, és ez ritka! Üdvözletem…

 45. Villás Bélára sok mindent lehet mondani. De én csak Csodának nevezném. Nagyon közvetlen, pozitív személy. Engem személy szerint nagyon meg fogott csak az a baj hogy nem csak a mondanivalója. Magálval ragadó ember főként a szeme és az a ravasz mosolya. Nem tudom eldönteni mi van a szemébe de lehet hogy ezért vonzó. Aki mert a szemébe elveszni az tudja miről beszélek. Na de beszéljek a tudássáról… Hát sokat tanúlt,tapasztalt ember. Én szivesen járok az előadásaira mert tanúlságos. Nem kell mindent elfogadni birka módjára. Néha tévedhet is. És? Ki nem? Szerintem direkt! Azért van önálló tudata az embernek hogy szelektáljon az adott infóból. Szerintem Béla nem birkát akar belőlled nevelni. Ugyan emberek keljetek már! Ne csak akkor legyen nyál a szátokba a beleköpnek. Gondolkozzatok! Néha hasznos! De valakin akkor se segít. Nem pártoskodni akarok de több ilyen emberre lenne szüksége a világnak. A pénz meg…hát igen. De ha cigire meg piára nem sajnálsz egy hónapba 20-30e Ft-ot akkor a te szellemi fejlődésedre se sajnáld. Ezek a dolgok nem életszükségek de mondhatánk hogy a szellemi fejlődés se. Tényleg! De akkor halj meg hülyén! Azhogy meg ki hány gyereket csinál meg nevel… Az legyen az ű dóga. Ez egy olyan kérdés amihez senkinek semmi köze. Mindenkire lehetne sarat dobálni de semmivel se lesz jobb ember belőlletek és valószínűleg díjat se fognak osztani érte.

  Ha valaki most magára vette akkor az öltözzön fel belőlle jól és tanúlja a megbocsájtás csodáját.
  Én megbocsájtom magamnak.

  Áldás, béke, és nem gyülölet(szeretet) legyen veletek és életetekre!

 46. Villás Bélára sok mindent lehet mondani. De én csak Csodának nevezném. Nagyon közvetlen, pozitív személy. Engem személy szerint nagyon meg fogott csak az a baj hogy nem csak a mondanivalója. Magával ragadó ember főként a szeme és az a ravasz mosolya. Nem tudom eldönteni mi van a szemébe de lehet hogy ezért vonzó. Aki mert a szemébe elveszni az tudja miről beszélek. Na de beszéljek a tudássáról… Hát sokat tanúlt,tapasztalt ember. Én szivesen járok az előadásaira mert tanúlságos. Nem kell mindent elfogadni birka módjára. Néha tévedhet is. És? Ki nem? Szerintem direkt teszi! Azért van önálló tudata az embernek hogy szelektáljon az adott infóból. Szerintem Béla nem birkát akar belőlled nevelni. Ugyan! emberek keljetek már! Ne csak akkor legyen nyál a szátokba ha beleköpnek. Gondolkozzatok! Néha hasznos! De valakin akkor se segít. Nem pártoskodni akarok de több ilyen emberre lenne szüksége a világnak. A pénz meg…hát igen. De ha cigire meg piára nem sajnálsz egy hónapba 20-30e Ft-ot akkor a te szellemi fejlődésedre se sajnáld. Ezek a dolgok nem életszükségek de mondhatánk hogy a szellemi fejlődés se. Tényleg! De akkor halj meg hülyén! Azhogy meg ki hány gyereket csinál meg nevel… Az legyen az ű dóga. Ez egy olyan kérdés amihez senkinek semmi köze. Mindenkire lehetne sarat dobálni de semmivel se lesz jobb ember belőlletek és valószínűleg díjat se fognak osztani érte.

  Ha valaki most magára vette akkor az öltözzön fel belőlle jól és tanúlja a megbocsájtás csodáját.
  Én megbocsájtom magamnak.

  Áldás, béke, és nem gyülölet(szeretet) legyen veletek és életetekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − tizenegy =